${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אוכל בעמידה: עיניים גדולות בשוק נמל יפו

המדור הגיע בתגבורת חצי ממערכת העכבר במטרה לבדוק (כמעט) את כל מה שיש לשוק הנמל ביפו להציע

תגובות

ערב הגעתו לשוק נמל יפו ביצע המדור תחקיר שלא היה מבייש את אגף המודיעין בצה"ל, או סתם את בועז הרפז. למחרת התייצב עם חיוך ניצחון במערכת ה"עכבר" ובישר על יעד התקיפה ושעת היציאה. לא היה צריך לומר יותר מכמה מילות קוד - "שוק", "פיש אנד צ'יפס", "נקניקיות" וכיו"ב - כדי לגייס ארבעה שותפים לדרך: עורכת האוכל, הריפורטר, המוזיקלי והטלוויזיונית, שתרמה לצורך המאמץ המלחמתי גם את רכבה הסמי־מקרטע. » שוק נמל יפו - לכל הפרטים» אוכל בעמידה - לכל הביקורותבשעת צהריים של אמצע השבוע הם מצאו את השוק מנומנם משהו, יכולים רק לדמיין לעצמם מה הולך שם בסופי השבוע. המדור, מצדו, הרגיש כמו ילד בחנות ממתקים, רק שהוא כבר לא ילד והוא לא ממש חיפש ממתקים.החמישה התפצלו לעבר הדוכנים השונים והגיעו עם התוצאות אל השולחנות שבחוץ. המדור והמוזיקלי פתחו עם רוקח־ים, בר מאכלי הים של השף איל לביא. כל מיני אפשרויות מוגשות בקונוסים שלהם, אבל הבחירה נפלה על הקלאסיקה: פיש אנד צ'יפס (42 שקל; לא זול). בתוך הקרטון נחו להן, לאחר טיגון לא ארוך, חמש פרוסות דג בגודל בינוני, שהיה טעים והרגיש טרי וכיפי לנשנוש. הצ'יפס, לעומתו, היה מאכזב ממש; הוא הגיע בצורת קוביות יבשות למדי, לא שומניות מספיק כנדרש, שלא ספגו דבר מהפיש. המדור, אנגלופיל, מעריץ גדול של פיש אנד צ'יפס, הרגיש שזו היתה מנה סנובית מדי, לא אותנטית כראוי למאכל הזה.ציפינו יליותר. רוקח ים (צילום: דניאל לילה)במקביל נדגם בשולחן גם חומוס מסבחה של חומוס אבו איסמעיל (19 שקל), שהיה לדברי האוכלים - הטלוויזיונית והרפורטר - טעים, למרות פיתה חלשה יחסית והתקמצנות קלה על פלאפל, שנמכר בנפרד. עוד הם מסיימים, והמדור חזר פנימה ושב עם סלייס פיצה של מרגוזה (18 שקל לרבע מגש), המאפייה משוק הפשפשים שמציעה בשוק דוכן פיצות ופסטה טרייה. גם פה היתה תמימות דעים מסביב לשולחן: הבצק מעולה, הרוטב מצוין, אבל הגבינה אנמית לגמרי, חסרת טעם, זקוקה למנה הגונה של מלח, אורגנו וצ'ילי שאפשר לקבל בדוכן. את התחושה הזו חיזק הריפורטר, שחזר עם סלייס משלו ועם אותן מסקנות.חשבתם שנגמר? ממש. המדור ועורכת האוכל לא הרשו לעצמו לפספס את הנקניקיות של פורט 19, מעשה ידיו של אלן טלמור; היא בחרה בנקניקייה אירית, הוא הלך על דרום אפריקאית (26 שקל כ"א). לשתיהן לקח מעט זמן להיעשות על הפלנצ'ה, אבל היה שווה לחכות. הבשר איכותי ועם טעם עשיר, והלחמנייה הפריכה מארחת אותו למופת. חבל שאי אפשר היה לנסות את כל שאר הסוגים.מוצלחת במיוחד. פורט 19 (צילום: בועז לביא)בשלב הזה המדור כבר הגיע לקצה גבול היכולת, אבל עודד במרץ את העורכת ואת הטלוויזיונית לנסות את אחד משבעת סוגי הקבבים שמציעים בכופתא, כל אחד בהרכב אחר של סוג בשר ותבלינים. הן הלכו על החלבּי (29 שקל בפיתה) - בשר טלה עם שום, צנוברים, שום ופטרוזיליה - ולמרות שהיה מעט מלוח מדי, הן נהנו ממנו ומהסלט ומהטחינה הירוקה שליוו אותו בפיתה.החמישה הביטו על השולחן, ספק לא מאמינים ספק נבוכים ממה ומכמה שאכלו, אבל אי אפשר לומר שהם לא היו מרוצים. להפך. בהתחשב בעובדה שבשוק נמל יפו נמצאים דוכני אוכל נוספים שאותם לא הספיקו לדגום, מדובר באחד ממתחמי האוכל הכיפיים, המגוונים והמוצלחים בעיר, אפילו יותר מאחיו הצפוני שוק נמל תל אביב. לא זול כמו אוכל רחוב שבא מהרחוב, אבל גם לא יקר מאוד. למערכת, אגב, חזרו החמישה עם קופסת כדורי שוקולד בלגי מצופים סוכריות צבעוניות (20 שקל) מדוכן השוקולד ליה. חנפנים.

שוק נמל יפו - לכל הפרטים

*#