${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טייק אווי: אם אשכחך ירושלמית

המון ציפיות, ואולי יותר מידי, נתלו במשלוח מהירושלמית של אביב משה, אבל רק חלקן מומשו

תגובות

"השף הוא זה שמחליט לגבי המתכון והתפריט, אני טבחית. אומרים לי מה לעשות ואני מבצעת", הסבירה אביטל את ההבדל, "ברגע שאת ממציאה מנה בעצמך, את יכולה להיחשב שפית". לרגל פתיחת שירות המשלוחים של הירושלמית של אביב משה הזמנתי לארוחה חברה שעובדת באחת המסעדות היותר נחשבות בעיר. » הירושלמית של אביב משה - לכל הפרטים» עכבר משלוחים - הזמינו אוכל לכל מקוםכשהתקשרתי להזמין, הבטיחו שמיד יחזרו אלי. עברו עשר דקות וההתעלמות היתה טוטלית. התקשרתי שוב לנדנד, ואחרי כמה דקות אכן חזרו. הכנתי את הקרקע והודעתי שאני רעבה, ושאם חיכיתי כל כך הרבה זמן רק כדי להזמין, אני מקווה שהשליח יגיע מהר. זה עבד.המנות העיקריות של הירושלמית כוללות שלוש תוספות במחיר העיקרית, שזה הרבה יותר מהמקובל בעיר. הזמנו צלי של שבת - שש שעות של בישול איטי על האש (46 שקל); טנזייה של עוף ופירות יבשים (42 שקל); וקציצות של בקר ברוטב ערמונים ותבלינים מתוקים (45 שקל). לתוספות לקחנו אורז לבן ש"מכינים כל שעה"; ירקות חורף - גזר, תפוח אדמה ובצל צלויים בתנור; תבשיל שעועית ועדשים ברוטב עגבניות ופפריקה מרוקאית; סלט ירקות קצוץ דק עם טחינה; ומרק סלק, שהיה חמצמץ וטוב, עם תחושה ביתית. עם המשלוח הגיעו גם לחם מרוקאי מתובל ומשגע, ממרח לימונים מעולה, פלפל שיפקה וטחינה חריפה לאללה. אביטל בחרה לפתוח דווקא בצלי; "קצת יבש ולא מחדש", קבעה והוסיפה שאם היתה מקבלת מנה כזו במסעדה, היתה מתבאסת. האורז, לעומת זאת, היה מעולה בעיניה, ותבשיל השעועית חביב.בטעם של בית ירושלמי. קציצות (צילום: ארנון בוסנאי)הבחירה שלי בקציצות ברוטב ערמונים היתה יותר טובה. הן אמנם קצת התפרקו, אבל ממש לא היה לי אכפת, כי התבלון היה כיפי ואני מתה על ערמונים. אביטל הודיעה מראש שזה לא בשבילה: "יש לי בעיה עם כמון ועם בשר טחון, וגם עם דגים - לא אוהבת טעם של ים". היא התוודתה שהיא יותר בן אדם של טימין ואורגנו מאשר של כורכום וכמון, ותכלס מעדיפה שניצל, המבורגר ופיצה: "מכיוון שאני עובדת במסעדה, אני תמיד יכולה לבחור מה אני אוכלת, ובגלל זה אני בררנית". אולי בגלל הבררנות הזו אביטל התחברה יותר מהכל למנת העוף: "פשוט, אבל עשוי טוב". הוא היה רך, מתקתק ומשובח. גם ירקות החורף היו פשוטים ונעימים, ורק הסלט ממש לא עשה לנו חשק: העגבניות היו קמחיות וכל הסלט היה עייף. אז עברנו לסלט של כרובית, בצל סגול, עשבי תיבול, פלפל חריף וסילאן (14 שקל). אני הייתי בעדו, ולאביטל הוא הזכיר את הקיבוץ שבו גדלה."אז זה אמור להיות אוכל פשוט שעשוי טוב?", שאלה אביטל, אמרתי שנראה לי. "בשורה התחתונה הוא השיג את המטרה", אמרה, "אבל ציפיתי לקצת יותר".בקטנה זמנים: הבטיחו עד שעה, הגיעו תוך 25 דקות אריזות: חמגשיות פלסטיק שירות: נעים דמי משלוח: 15 שקל בעד: אוכל ביתי אמיתי נגד: הצלי תמורה לכסף: בטח השורה התחתונה: אוכל ביתי מצוין, למרות שציפינו ליותר

הירושלמית של אביב משה - דיזנגוף 302, תל אביב

*#