מתכונשף: סלט חם עם שעועית ירוקה ממסעדת בניולה

מתכון לסלט שמתאים גם לצהריים וגם לערב ומגיע, תאמינו או לא, מהמטבח הקריאולי של מסעדת בניולה

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה

מסעדת בניולה משיקה בימים אלה תפריט חורף חדש, ובו מבחר מנות בהשראת המטבח הקריאולי. השף קובי כץ יצר תפריט חדש שעומד בסימן מחווה למטבח הקריאולי של לואזיאנה, המשלב מסורות קולינאריות ממערב אירופה עם השפעות אינדיאניות ואפרו-אמריקאיות של תושבי המקום. » בניולה - לשעות פעילות ולכל הפרטים

» טרטר בקר ומנגו של מטבח לילה» נמסיס שוקולד של נעמה שטייר» מרק לקוסקוס של יהלומהלדבריו, "זהו מטבח שהוא תולדה של כור היתוך של מהגרים, שנשען על יסודות המטבח הצרפתי עליו גדלתי. הוא צבעוני, שמח, עתיר טעמים, ופיקנטי וככזה הולם את החיך הישראלי".  אחת המנות האופייניות למטבח זה היא של סלט חם עם שעועית ירוקה. השעועית והתירס הן ירקות פופולריים במטבח הקריאולי. להם מתווספת הבלו צ'יז, שהיא גבינה שמקורה בצרפת, אחת היסודות של המטבח של ניו-אורלינס- שנעשה בה שימוש נרחב בארצות הברית. מבין מטבח צרפתי. קובי כץ (צילום: בועז לביא)

סלט חם עם שעועית ירוקה

מצרכים ל-4 מנות:

2 בצלי שאלוט קלופים300 גרם שעועית ירוקה50 גרם שקדים מולבנים פרוסים קלויים1 כפית טבסקו 1 כף שמן זית1 כפית חמאה (10 גרם)1 כף גריגי תירס70 גרם גבינת בלו צ'יז כדוגמת רוקפור ובלו צ'יזמלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:1. קוצצים דק את בצלי השאלוט ומקפיצים בחמאה ושמן זית עד שהם הופכים שקופים.2. חולטים את השעועית במים רותחים עם מעט מלח למשך כ- 2 דקות ומסננים היטב.3. מוסיפים את השעועית ומקפיצים על אש גבוהה למשך כדקה-דקה וחצי, עד לריכוך חלקי. מוסיפים תירס, טבסקו, פלפל ומלח.4. מעבירים לצלחת הגשה ומגרדים מעל גבינה כחולה.5. מפזרים מעל שקדים הקלויים. מגישים חם.סלט חם עם שעועית ירוקה - לגרסת הדפסהכמו בניו-ארולינס. סלט שעועית ירוקה (צילום: בועז לביא)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ