אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: סלט חם עם שעועית ירוקה ממסעדת בניולה

מתכון לסלט שמתאים גם לצהריים וגם לערב ומגיע, תאמינו או לא, מהמטבח הקריאולי של מסעדת בניולה

תגובות

מסעדת בניולה משיקה בימים אלה תפריט חורף חדש, ובו מבחר מנות בהשראת המטבח הקריאולי. השף קובי כץ יצר תפריט חדש שעומד בסימן מחווה למטבח הקריאולי של לואזיאנה, המשלב מסורות קולינאריות ממערב אירופה עם השפעות אינדיאניות ואפרו-אמריקאיות של תושבי המקום. » בניולה - לשעות פעילות ולכל הפרטים

» טרטר בקר ומנגו של מטבח לילה» נמסיס שוקולד של נעמה שטייר» מרק לקוסקוס של יהלומהלדבריו, "זהו מטבח שהוא תולדה של כור היתוך של מהגרים, שנשען על יסודות המטבח הצרפתי עליו גדלתי. הוא צבעוני, שמח, עתיר טעמים, ופיקנטי וככזה הולם את החיך הישראלי".  אחת המנות האופייניות למטבח זה היא של סלט חם עם שעועית ירוקה. השעועית והתירס הן ירקות פופולריים במטבח הקריאולי. להם מתווספת הבלו צ'יז, שהיא גבינה שמקורה בצרפת, אחת היסודות של המטבח של ניו-אורלינס- שנעשה בה שימוש נרחב בארצות הברית. מבין מטבח צרפתי. קובי כץ (צילום: בועז לביא)

מצרכים ל-4 מנות:

2 בצלי שאלוט קלופים300 גרם שעועית ירוקה50 גרם שקדים מולבנים פרוסים קלויים1 כפית טבסקו 1 כף שמן זית1 כפית חמאה (10 גרם)1 כף גריגי תירס70 גרם גבינת בלו צ'יז כדוגמת רוקפור ובלו צ'יזמלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:1. קוצצים דק את בצלי השאלוט ומקפיצים בחמאה ושמן זית עד שהם הופכים שקופים.2. חולטים את השעועית במים רותחים עם מעט מלח למשך כ- 2 דקות ומסננים היטב.3. מוסיפים את השעועית ומקפיצים על אש גבוהה למשך כדקה-דקה וחצי, עד לריכוך חלקי. מוסיפים תירס, טבסקו, פלפל ומלח.4. מעבירים לצלחת הגשה ומגרדים מעל גבינה כחולה.5. מפזרים מעל שקדים הקלויים. מגישים חם.סלט חם עם שעועית ירוקה - לגרסת הדפסהכמו בניו-ארולינס. סלט שעועית ירוקה (צילום: בועז לביא)

*#