רביעי לוהט עם עומר מילר ושאון חורף בירושלים: איפה אוכלים השבוע?

ערבי רביעי על האש במסעדת שולחן, סדנת בשרים בפורטרהאוס, תפריט חדש במסעדות גוצ'ה, פסטיבל טעמים בעמקים יוצא לדרך, שאון חורף בירושלים, ועוד המלצות

טלי קושניר, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טלי קושניר, עכבר העיר

עוד שבוע מתחיל ומביא עימו המון אפשרויות טעימות: ימי רביעי על האש במסעדת שולחן, מסעדת קבלייר מארחת את יונתן רושפלד, פסטיבל טעמים בעמקים יוצא לדרך, סדנת בשרים בפורטרהאוס, ימי ראשון בשנטי במסעדת אינדירה, תפריט חדש במסעדות גוצ'ה, דיל ערב במסעדת גאיה, תפריט חדש בסיטארה ואוכל ביתי אצל טל ושני.סדנת בשרים במסעדת פורטרהאוס

מסעדת הבשרים פורטרהאוס תערוך סדנת בשרים מיוחדת בהנחיית השף והבעלים יוסי אסרף, ביום ראשון, 20.1. הסדנה מלווה בהסברים תיאורטיים, הדגמות וטעימות שממחישות את ההבדלים בין נתח אחד לשני ובין סוגי פרות שונות. בין הנושאי הסדנה: שיוש בשר; מניפת הצבעים הנכונה והרצויה של הבשר; יישון; קיצוב; וצלייה נכונה. יש להזמין מקומות מראש. היכן: פורטרהאוס - בני דרור 8, תל מונדמתי: יום ראשון, 20.1, בשעה 19:00מחיר: 225 שקלים למשתתף

כל מה שרציתם לדעת על בשר. יוסי אסרף (צילום: שונית וייס)ראשון שנטי במסעדת אינדירה

מסעדת אינדירה מציגה מסורת חדשה:  בכל ערב ראשון תתקיים חגיגת שאנטי עם מוזיקה בוליוודית צוהלת, ותפריט פתוח ללא הגבלה במחיר של 99 שקלים לסועד. בין המנות בתפריט: סמוסות שונות; כנפי עוף טנדור; מלאי כופתא; מיקס טנדורי גריל; שיש קבב; רסמי - שיפודי עוף מתובלים בקרם ירקות ותבלינים; ומנות נוספות. בנוסף, יוגשו תפריטי בירה, יין ואלכוהול במחירים נוחים. חובה להזמין מקום מראש.היכן: אינדירה - שאול המלך 4, תל אביבמתי: מדי יום ראשון, החל מהשעה 19:00מחיר: 99 שקליםהכי בשנטי. מיקס גריל אינדירה (צילום: דן פרץ) שאון חורף חוזר לירושלים שאון חורף הם אירועי תרבות ופנאי שמתקיימים מידי יום שני בירושלים בין התאריכים 21 לינואר ועד 11 לפברואר. במסגרת האירועים יתקיימו פעילויות אוכל רבות כמו סדנאות בישול שונות, סעודת משתה גאורגית, חפלה תימנית והופעה בסגנון רוסי. לפירוט האירועים - שאון חורף ירושלים.

תפריט חדש במסעדות גוצ'ה מסעדות גוצ'ה שמתמחות בפירות ים משיקות תפריט חדש. בין המנותך החדשות תוכלו למצוא: קלמרי סגול על הפלנצ׳ה עם עגבניות וגבינת עזים (45 שקלים); מרק בויאבז עשיר של דגים ופירות ים מתובל באניס (55 שקלים); ג׳מבו שרימפס צלויים בשלמותם עם רוטב סריראצ׳ה (53 שקלים); טורטייה ״ראפ״ של פירות ים עם סלסה וצ׳יפס (53 שקלים); קארי אדום עם נתחי פילה בקר ופירות ים (73 שקלים); דניס וניוקי פירות ים בחמאת שום ועשבי תיבול (87 שקלים); מולים ברוטב שמנת עם חזה אווז מעושן ועירית (72 שקלים לחצי קילו, 92 שקלים לקילו) ועוד. היכן: גוצ'ה - לכל הסניפים רביעי על האש במסעדת שולחן השף עומר מילר מחמם את האווירה במסעדת שולחן עם ערבי "על האש" חורפיים. הערב הראשון בסדרה כלל  קלמרי סגול חרוך לצד סלט עגבניות, כוסברה וחריף (76 שקלים); שווארמה של לוקוס בתערובת תבלינים ארומטית (115 שקלים); צלעות טלה במרינדת נענע יבשה וערק (98 שקלים); אספרגוס ירוק על הגריל בשמן זית ואיולי לימוני (32 שקלים); אנטרקוט או סינטה על גריל פחמים (142 שקלים); וגם קרטושק'ס עם שמנת חזרת (28 שקלים). לצדם מוצעת "פתיחת שולחן" - סלט ערבי, טחינה, סלט פלפלים חריפים, סלט סלק, חומוס חם, פלאפל, חמוצים, קולסלאו ופוקצ'ה מהגריל (40 שקלים לסועד).החל מיום רביעי הקרוב יהפכו ערבי העל האש לקבועים במסעדה, כשהתפריט ישתנה מפעם לפעם וייקבע בבוקר האירוע על פי ההשראה וחומרי הגלם הטריים.היכן: שולחן - רוטשילד 70, תל אביבמתי: ימי רביעי, החל מהשעה 19:00על האש. מסעדת שולחן (צילום: מנחה נופה)פסטיבל טעמים בעמקים 2013 יוצא לדרך פסטיבל טעמים בעמקים 2013 יתקיים בין התאריכים 20-30.1 ברחבי אזור העמקים. הפסטיבל יכלול בתים פתוחים במושב היוגב ובציפורי, סדנאות שף בקניון חוצות אלונים ואת תחרות הכתרת שף העמק בחוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית. בנוסף, יוצעו במגוון מסעדות באזור העמקים תפריטי ארוחות גורמה בטווח מחירים של 79 - 109 שקלים, או ארוחות בוקר ובראנץ' בטווח מחירים של 39 - 49 שקלים. בסופי השבוע התפריטים מוצעים בתוספת 10 שקלים. בין המסעדות המשתתפות: אדלה, אוקטגון, אל-באבור, בלה, טנדוקה (כשר), פרנג'ליקו, קפה לואיז, קפה פלוס, רוסו, שלו ביער, שפר ביר גרדן ותשרין. טעמים בעמקים 2013 - לכל הפרטיםתפריט טעימות ערב במסעדת גאיה מסעדת גאיה משיקה תפריט חורף חדש ובו מנות מחממות כגון קדרות, בשרים בבישול ארוך, טעמים מעושנים ועוד. בנוסף, בימים ב'-ה' בשעות הערב, יוגש תפריט טעימות, בו תוכלו לבחור שש מנות מהתפריט במחיר 199 שקלים לזוג. בין המנות בתפריט: דים סאם שרימפס סרוטס פונזו (42 שקלים); טאטקי סלמון על קרפצ'יו סלק וקרם אבוקדו (44 שקלים); קלמרי צלוי על שעועית לבנה, תפוח אדמה סגול וטפנד זיתים (46 שקלים); טורטליני פטריות יער (72 שקלים); בצל ממולא בחיטה, אורז בר ועדשים שחורות (58 שקלים); עוף מעושן בוויסקי עם תבשיל כוסמת (68 שקלים); קדירת בשר באסקית עם בייקון ופלפלים מעושנים (82 שקלים); שוקרוט אלזסי קלאסי (84 שקלים); ועוד. היכן: גאיה - האמן 1, פינת הטחנה, בנימינהמתי: דיל הערב תקף בימים ב'-ה', בשעות הערבמחיר: 199 שקלים לזוגבואו בערבים. בגאיה (צילום: ליאור דנצינג)תפריט חדש במסעדת סיטארה

מסעדת סיטארה משיקה תפריט חדש שיחמם לכם את הערבים הקרירים. בתפריט תוכלו למצוא: מגוון פוקצ'ות כמו פוקצ'ה סינייה או פוקצ'ה רוסטביף (42-54 שקלים); מבחר סלטים כמו סלט ירקות קצוץ, אייסברג המאירי או סלט קיסר (48-65 שקלים); סרדינים מהים התיכון בציפוי פולנטה (69 שקלים); פילה מוסר ים על ניוקי (125 שקלים); רביולי שרימפס (69 שקלים); לינדוויני צ'ילי עם נתחי בקר ופורטובלו (89 שקלים); המבורגר 300 גר' (75 שקלים) ומנות נוספות. היכן: סיטארה - רוזנבלום הרצל 8, סי אנד סאן, תל אביב

הכל חדש. ניוקי שרימפס בסיטארה (צילום: דרור כץ)תפריט ביתי חדש בבית הקפה טל ושני בית הקפה של טל ושני מתחדש בתפריט ביתי חדש. התפריט כולל ארוחות הבוקר חדשות כמו: בוקר איטלקי - סלסלת לחמים, אומלט עם זיתי קלמטה, גבינת פטה, בזיליקום וחציל קלוי,מזטים של גבינת שמנת, עגבניות שרי בפסטו, אנטי פסטי, מזט גזר, סלט ירקות טריים ומיני פנקוטה ברוטב קרמל (56 שקלים); בוקר של קים - קרואסון חמאה, איולי עשבי תיבול, סלמון נורבגי, ביצים עלומות, סלט ירוקים ברוטב ויניגרט הדרים, מיץ טבעי ושתיה חמה (57 שקלים).התפריט כולל גם מנות חמות עם תוספת חמה לבחירה וסלט ירוק: פלפלים ממולאים באורז ובשר ברוטב עגבניות פיקנטי (45 שקלים); קציצות בקר ברוטב עגבניות טריות (45 שקלים); קבב הבית (48 שקלים); ניתחי עוף עם בצל ותבלינים (48 שקלים); שניצל ביתי בציפוי קריספי (48 שקלים); קישים בטעמים תרד/ בטטה/ בצל/ פלפלים בתוספת סלט ירוק (45 שקלים) ועוד.היכן: טל ושני - ארלוזורוב 23, תל אביבבטעם של בית. פלפל ממולא טל ושני (צילום: אנטולי מיכאלו)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ