${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אוכל בעמידה: שוב צריבה על הפלנצ'ה

בר בשר חדש נפתח באזור העסקים של רחוב יהודה הלוי בתל אביב, ולא, הוא לא נושא איתו בשורה חדשה

תגובות

רק לפני שבועיים צוין פה השפע הגדול של מסעדות ודוכני אוכל במתחם יהודה הלוי־נחלת בנימין־לילינבלום־הרצל. סיבוב צהריים קצר בכולם (תזכורת קצרה: לחמג'ון, התימני, דים סאם סטיישן, וולפנייטס, פאפא ג'וני, ביתא פיצה, שניצל קומפני, פליישמן) מציג את הדיסוננס במלוא הדרו: בעוד שכל מקום מציע משהו אחר, עם ריח וצורה וצבע וטעם אחרים, דווקא אנשי ארוחות הצהריים במקומות האלו נראים דומים זה לזה. רובם ככולם ירדו להפסקת אוכל מאחד הבניינים - משרדי בנקים, רואי חשבון, עורכי דין, אדריכלים ובקיצור, כל מי שיש לו כסף לשכור משרד באזור היפה הזה - לבושים כולם אותו דבר, מדברים על עניינים שברומו של משרד, ממהרים לאכול כדי לחזור לעבוד או כדי גם להספיק איזו סיגריה. משעמם משהו.» מיטריקו - לשעות פעילות ולכל הפרטים» אוכל בעמידה - לכל הביקורות

אחד המקומות הטריים במתחם הוא מיטריקו, ואם בסטנדרטיוּת עסקינן, הרי שהוא דומה לכל בר בשר אחר בעיר - הן חזותית (מקום מצוחצח מניקיון, מטבח חצי פתוח עם פלנצ'ה, כיסאות בר וכו') והן קולינרית (כריכי אנטרקוט, קבבונים, חזה עוף או שניצל). המדור חשק בקבבונים, אבל למרות שעת הצהריים המוקדמת (12:30, במושגים של אנשי משרדים מדובר בשעה מאוחרת מאוד לארוחת צהריים) הם כבר אזלו. אז הוא הלך על אנטרקוט (32 שקל) עם תוספת של ביצת עין (5 שקלים) וצ'יפס (10 שקלים). מה שמים בכריך של Meatrico? מה ששמים בכל כריך אנטרקוט אחר בעיר: צ'ימיצ'ורי, חריף, בצל מטוגן, ירקות ושאר ממרחים. הטעם כנ"ל. נחמד. הבשר (כמות סבירה) עשוי טוב, ביצת העין תורמת לעסיסיות, כל השאר הופכים את הכריך לטיפה מעניין יותר. הלחם - תודה לאל, לא עוד פרנה - רך מבפנים ופריך מבחוץ.

זה היה חביב בסך הכל, אבל מה שבתכלס יפה בכל הסיפור הזה הוא הרף. לפני כמה שנים, מקום כזה, בר בשרים שצורב בשרים על פלנצ'ה ומגיש אותם בלחם שנאפה במקום, עם כל מיני ממרחים וביצת עין, היה נחשב לאיזה ביג דיל מודרני. אפילו למשהו מיוחד. בתל אביב של היום מדובר בסטנדרט הכי אלמנטרי שיש.

מיטריקו מוקפת בכמה מתחרים חזקים: בצמוד אליה דים סאם סטיישן, ממולה התימני ולחמג'ון, מצדה השני השובבים. טעים שם, והיא מן הסתם תמשוך אליה יושבי משרדים שירצו לגוון מעט, אבל איזה טוויסט בתפריט יעזור לה לצאת מגבולות הבסיס ואולי להיצרב לא רק על הפלנצ'ה, אלא גם בזיכרון.

מיטריקו - יהודה הלוי 44, תל אביב

*#