שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

מתכונשף: קינוח נמסיס של נעמה שטייר

למה לא לפתוח את השבוע עם טעם מתוק? שף נעמה שטייר עם מתכון לנמסיס שוקולד, עוגה שהיא גם מושחתת וגם קלה להכנה

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה

נעמה שטייר היא שף פטיסרי בעלת ניסיון של 13 שנה בתחום האפייה והקונדיטוריה. את ניסיונה העיקרי רכשה שטייר במסעדות גורמה כמו כפות תמרים, כרמלה בנחלה, מסה, אדום, הרברט סמואל ועוד, לצד סטאז'ים בחו"ל במסעדות מכוכבות מישלן ובבתי ספר בצרפת ובארצות הברית, דוגמת וולרונה ולה נוטרה.» מתכוני שף - לכל המתכונים של השפים המובילים» מרק ירקות שורש לקוסקוס של יהלומה» צ'אפסטוי בקר של דים סאם סטיישן» טוסט לחמניית שוקולד ומרשמלו של לחמים

» קינוחי השוקולד הטובים בתל אביבשטייר בחרה להכין קינוח נמסיס שוקולדי במיוחד: "נמסיס הוא קינוח שוקולד אולטימטיבי - נימוח, עשיר, עוצמתי, מלטף ובעיקר טהור. כל כולו שוקולד מרוכז ואיכותי, וחשוב לא פחות - ללא גלוטן. לטעמי הוא עונה על כל מה שמצופה מקינוח איכותי, ועם זאת הוא ממש קל להכנה. בקיצור, אם שוקולד זה הקטע שלכם, נמסיס הוא התשובה!"התשובה נמצאת בשוקולד. נעמה שטייר

נמסיס שוקולד מצרכים ל-12 מנות:340 גר' שוקולד מריר איכותי225 גר' חמאה250 גר' סוכר5 ביצים120 מ"ל מיםאופן הכנה:1. מחממים תנור ל-120 מעלות.2. ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים.3. מקציפים את 5 הביצים עם 150 גר' סוכר, עד שמתקבל קצף בהיר ויציב.4. מכינים סירופ סוכר: מחממים בסיר, עד לרתיחה, 100 גר' סוכר ו-125 מ"ל מים. לאחר שהסירופ מוכן, מוסיפים אותו לקצף הביצים תוך כדי הקצפה.5. מקפלים את קצף הביצים עם תערובת השוקולד והחמאה עד לתערובת אחידה.6. מחלקים את התערובת לכוסות או לתבניות אישיות ומניחים בתוך תבנית גדולה שבה מים.7. אופים את הנמסיס במשך 20 דקות. לאחר האפייה, מצננים במקרר לפחות למשך שעתיים. *ניתן לשמור את העוגות במקרר עד שבוע.נמסיס שוקולד - לגרסת הדפסה

קליל ומרשים. נמסיס שוקולד (צילום: יולה זובריצקי)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ