ינואר אסיאתי ותערוכת בירות: איפה אוכלים השבוע?

חודש אסיאתי במסעדת מיטבול, מנות חדשות ב - The Bun, עסקית של הנחות במסעדת ספייס, ותפריטי חורף בביסטרו הכובשים ובמסעדת ספגטים בירושלים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל

שבוע חדש מביא איתו המון אפשרויות טעימות: חודש של מאכלים אסיאתים במסעדת מיטבול בראשון לציון, תפריט חדש בביסטרו הכובשים, עסקית של הנחות במסעדת ספייס ומקבלים את החורף במסעדת ספגטים בירושלים. ערב קרניבורי של סטייקים בשטרן 2 שטרן 2, בפאב הבירות והנקניקיות בשוק הפשפשים, יערוך ערב בשרים מיוחד ביום שני, 7.1. בתפריט יוגשו נתחי אנטריקוט, סינטה, פילה וצלעות כבש, לצד תפריט הקבוע של המקום. כל נתח יוגש בכמה גדלים: 300,400 או 500 גר'. לקרניבורים יוצע דיל בשרים שמיועד לשרינג ומציע 1.2 קילו מיקס: אנטריקוט, צלעות כבש, סינטה ופילה, ארבע תוספות לבחירה ושני ליטר בירה ב-479 שקלים. הבשרים יוגשו בליווי שום קונפי, תפוח אדמה אפוי ואחת התוספות מהתפריט (סלט, צ'יפס, פירה, טבעות בצל, אנטיפסטי או גרליק צ'יפס). מחירים לנתח של 300 גר' כולל תוספת: סינטה- 85 שקלים , אנטריקוט- 95 שקלים, פילה- 105 שקלים.  היכן: שטרן 2 - עולי ציון 7, יפומתי: יום שני, 7.1חגיגה לקרניבורים. נקניקיות של שטרן 2 (צילום: בועז לביא)תערוכת בירות 2013 תערוכת בירות 2013 (BEERS 2013) תתקיים בימים שלישי ורביעי, 8-9.1 בהיכל נוקיה בתל אביב, בין השעות 17:00 - 23:00. במסגרת התערוכה יוצגו מותגי בירה רבים מכל העולם לצד בירות בוטיק מקומיות כחול לבן, בניהן בירות של מבשלות שעושות את צעדיהן הראשונים וזו הופעתן הראשונה. היבואנים ומבשלות הבוטיק ישיקו בירות חדשות שחלקן אף בושלו במיוחד לתערוכה.  בשעות הצהריים (14:00) תוקדש התערוכה לקהל מקצועי מתחום הברים והמסעדות, והחל מהשעה 17:00 תיפתח התערוכה לקהל הרחב שיקבל הזדמנות מיוחדת לטעום בירות מסוגים שונים, וכמובן אפשרות לקניית בקבוקים הביתה ישירות מהמבשלות והיבואנים במחירים מיוחדים.היכן: היכל נוקיה - יגאל אלון 51, תל אביבמתי: ימים שלישי-רביעי, 8-9.1, 17:00-23:00מחיר: 60 שקלים שכוללים חמש טעימות  לחיים. תערוכת בירות (אילוסטרציה: dreamstime)תפריט חורפי חדש ב - The Bun

המזנון האסיאתי שבפאתי שוק הכרמל מתחדש בתפריט חורפי חדש, ובו: לאקסה דגים, נענע, כוסברה, אטריות אורז,חלב קוקוס וצ'ילי (68 שקלים); מרק ראמן, פרגית צלויה, אצת נורי, בצל ירוק, קרם טוגראשי וביצה בסויה (56 שקלים); סלט אטריות שעועית, פפאיה ירוקה, עגבניות שרי, צ'ילי, שעועית ירוקה, בוטנים, עשבי תיבול ורוטב שזיפים (34 שקלים); אודון, ציר דאשי, שבבי בוניטו וביצה (38 שקלים); קארי טופו תאילנדי, ירקות, אטריות שעועית וחלב קוקוס (54 שקלים). לצד כל הנ"ל יוגשו כמובן הלחמניות המאודות המוכרות: ברוסט, מלפפון חמוץ ורוטב מיסו ברביקיו (36 שקלים); שייטל בורגר, בצל מקורמל ורוטב צ'ילי מעושן (38 שקלים); טופו טנדורי גזר, זוקיני ויוגורט עשבי תיבול (34 שקלים).היכן: The Bun - הלל הזקן 18, תל אביבלחמם את הבטן. אודון (צילום: דניאל לילה)ערב צמחוני טבעוני במסעדת 44 מסעדת 44 תארח ערב צמחוני טבעוני מיוחד בסימן תפריט חורף. בין המנות שיוגשו במהלך הערב תוכלו למצוא: פטריות בר צרובות בפטרוזיליה שום וקליפת לימון ביסק ערמונים ואפרסמונים; פאטה צמחוני עטוף בבצק עלים מוגש עם שזיפים מיובשים בברנדי חם; קונג'י של אורז סגול ובצל ירוק עם שורשים לבנים מושחמים בציר שחור; פולנטה קשה צרובה עם תבשיל של כרוב אדום בבירה ותפוחים; נזיד שעועית לבנה שהתבשל כל הלילה עם ארטישוק ירושלמי ביין אדום מוגש עם פלוט זרעונים; ועוד. בנוסף, לאורך הערב יוגוש יינות ססלוב, שיימזגו גם  בחצאי כוסות. מומלץ להזמין מקום מראש. היכן: מסעדת 44 - נחלת בנימין 29, תל אביבמתי: יום רביעי, 9.1לא רק לצמחונים וטבעונים. מסעדת 44 (צילום: דניאל צ'צ'יק)עסקית מפנקת במסעדת ספייס

מסעדת ספייס שבמושב אמונים, מציעה ארוחה עסקית שכוללת בחירה חופשית מן התפריט כאשר ההטבה העסקית מגיעה בסיום החשבון הסופי, בהפחתה של 20%. בתפריט תמצאו: ; יקיטורי פרגיות צרובות על הגריל המוגשות ברוטב אסיאתי על סלט עשבי תיבול ברוטב ויניגרט, שום וסויה; פטריות פורטובלו צלויות בגריל במילוי שקדי עגל וכבד אווז מונחות על עלי תרד מוקפצים בחלב קוקוס ואגוז מוסקט; פילה בס/מוסר טרי, צרוב מוגש על ניוקי קריספי ברוטב אלאוליו, עגבניות תמר שום קונפי ועשבי תיבול; כבד אווז צרוב בגריל מונח על קן קדאיף ברוטב אמרטו ואגס שיכור; פרגיות ספייס פרגיות צרובות בגריל עם טימין ופלפלת, מוגשות בקירמול של רוטב מייפל, עגבניות שרי, פטריות פורטבלו, בצל ירוק ואגוזי מלך ועוד. היכן: ספייס - משק 104, מושב אמוניםמתי: ימים א'-ה', 12:00-18:00

הנחה משמעותית. פילה בס מוסר על ניוקי קריספי (צילום: גרין)ינואר בניחוח אסיה במסעדת מיטבול

במסעדת מיטבול בחרו באסיה כיעד הגיאוגרפי לחודש ינואר במסגרת הליין העולמי של ערבי שני במסעדה. מיום שני הקרוב, 7.1.13, תערך במסעדה חגיגת אסיאתית עם טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. בתפריט: חמוצים אסיאתים; שיפודי אנטריקוט; שיפודי פרגיות; אגרול צמחוני; אגרול בשרי; נודלס בקר סצ'ואן; ירקות בטמפורה ועודמנות ואותנטיות. לקינוח תוגש בננה מטוגנת, ולצד האוכל אפשר להזמין צ'ויה (יין שזיפים יפני מסורתי) וסאקי.היכן: מיטבול - דרך המכבים 8, ראשון לציוןמתי: ימי שני בחודש ינואר  אוריינט אקספרס. שיפודי אנטרקוט מיטבול (צילום: דן פרץ)תפריט חורפי וחדש בביסטרו הכובשים בביסטרו הכובשים של השף שי טנא מציגים תפריט חורף חדש שיחמם לכם את הימים ואת הערבים. התפריט כולל מנה ראשונות של קציצות עדשים שחורות וג'ינג'ר בסינייה עדשים עם טחינה חמה ויוגורט (36 שקלים); או סלט פילה בקר חם עם ארטישוק בקארי ירוק (46 שקלים); מנות עיקריות של מוסקה חצילים ובשר בחרס עם סלט עלים ירוקים (49 שקלים); שווארמה הודית - עוף בתיבול מזרחי עם שעועית ירוקה, בצל וקישואים סקארי ירוק ומעט חלב קוקוס, על אורז לבן (52 שקלים); מדליוני פילה בקר וניוקי ביתי עם שעועית ירוקה, עגבניות לחות צלויות ושום (98 שקלים); ועוד מנות. בקינוחים תמצאו עוגת גבינה אפויה (34 שקלים); קומפוט חם של פירות העונה עם קרם פרש (32 שקלים); ופאנקייק עם קצפת ותותים (28 שקלים). היכן: ביסטרו הכובשים - הכובשים 48, תל אביבמתחדשים. שווארמה הודו בביסטרו הכובשים (צילום: דניאל לילה)

תפריט חורף חדש במסעדת הדגים בעין גב מפלס הכנרת עולה ותפריט ספיישל חדש הן סיבות מספיק טובות לעלות צפונה ולבקר במסעדת הדגים בנמל עין גב. בתפריט החדש תוכלו למצוא מבחר מרקים כמו: עדשים אדומים, חציל ושמנת, דלעת ושקדים, מרק זוקיני עם שמן שומשום, חורש פרסי ומשי מרוקאי; מנות עיקריות של: קבב דג ביתי עשוי מבורי, סלמון נורווגי ונסיכת הנילוס, פילה אמנון עם מנגולד ושמנת, אמנון שלם בטיגון או אפייה עם רטבים נלווים, ופילה סלמון נורווגי; וקינוחים כמו: ה"שטרודל של בובה"- שטרודל תפוחים על פי מתכון ביתי של "בובה"- הסבתא של עין-גב, בתוספת גלידה. המנות החדשות יוגשו לצד התפריט הקבוע של המסעדה.היכן: מסעדת הדגים בעין גב - נמל עין גב, מזרח הכנרתמתי: תפריט הספיישל החורפי מוגש בימים א'-ה', החל מהשעה 17:00ספיישל מיוחד. סרדינים במסעדת הדגים עין גב (צילום: עומר שביט)חורף במסעדת ספגטים ירושלים גם במסעדת ספגטים שבירושלים מקבלים את החורף עם תפריט חדש שכולל: פיצה פונגי - רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה, פטריות שמפניון, אורגנו, זיתי קלמנטה ושום קונפי (48 שקלים); פיצה גמביטי - רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה, צ'ילי, שרימפס, ועלי רוקט (56 שקלים); פטוצ'יני פולו רוסו - שמן זית, שום, חזה עוף צרוב, רוטב עגבניות, אורגנו ובזילוקום (51 שקלים); לזניה חצילים וריקוטה - חצילים, ריקוטה, פרמז'ן ופטריות ברוטב רוזה ובזיליקום עם סלט ירוק קטן (58 שקלים); קארנה דה וינו רוסו - בשר בקר בבישול ארוך, ירקות שורש, עלי דפנה, אפונה, שזיפים, יין אדום וציר בקר (68 שקלים); ועוד. היכן: ספגטים - הלל 35, ירושלים

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ