אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אוכל בעמידה: ניו יורק פינת הרצל

פליישמן דלי מתיימרת להביא משהו ניו יורקי לרחוב הרצל בתל אביב. וזה לגמרי עובד לה

תגובות

רגע לפני שנמאס לגמרי לשמוע על עוד סנדוויצ'ייה חדשה שנפתחה בעיר, הצטרפה עוד אחת אל הטרנד הבלתי נגמר, אחד הארוכים בשנים האחרונות בתל אביב. המדור כבר כמעט שקל לדלג על פליישמן - מה כבר יכול להיות שונה בה מכל השאר - אבל ההמלצות החמות והמשלחת הנכבדה מהמערכת שהצטרפה אליו גרמו לו לשנות את דעתו. מזל.פליישמן - לשעות פעילות ולכל הפרטיםאוכל בעמידה - לכל הביקורותהם היו חמישה: עורכת האוכל, המפיקה העולמית, הקולנוען, הריפורטר והמדור. הדרך לשם היתה, בלי להגזים, קסומה. הרוחות העזות שנשבו בצהרי אותו יום הפכו את אזור נחלת בנימין־הרצל־לילינבלום למגרה במיוחד. מכל המסעדות ודוכני האוכל שבאזור - ויש שם המון, אולי יותר מכל אזור אחר בעיר בשעה הזו - נדף ריח של אוכל: שווארמה (לחמג'ון), המבורגר (וולפנייטס), נקניקיות (פרנק), פיצה (ביתא פיצה), שיפודים (פאפא ג'וני), אסייתי (דים סאם סטיישן), תבשילים (התימני). המפיקה העולמית ציינה שזה מזכיר אזורים מסוימים בניו יורק שאתה מתהלך בהם, ומכל פינה קופץ לך ריח מזמין. המדור, מצדו, הסכים לגמרי. עם התחושה הניו יורקית הזאת הם הגיעו לפליישמן, שמתהדר בכותרת "ניו יורק פינת הרצל". בכל הזדמנות אחרת זה היה נשמע מתיימר מדי, אבל איכשהו הפעם, זה הסתדר בראש.דה ביג אפל. פליישמן (צילום: אורן זיו)פליישמן (הכשרה) מזכירה באמת הרבה דליז אחרים ומציעה נתחי בשר שונים ופרוסים (קורנביף, חזה הודו, בשר צלעות קצוץ, לשון בקר, נקניקייה) בתוך מבחר סוגי לחמים (פרנה, לחם דגנים וכו'), אבל גם מיני דגים (מטיאס, סרדינים, סלמון כבוש) ומרקים. בלי הרבה התלבטויות, בחרו כולם בעסקית (39 שקל), שכוללת גם תפוצ'יפס וחמוצים בצד, וריפיל חופשי של הגזוז הביתי (תפוזים, לימונדה, דיאט אננס). לא נלאה אתכם במה ספציפית בחר כל אחד - היו שם שלוש מנות בשר קצוץ, נקניקייה אחת וסלמון כבוש אחד - או מה היה הרכב הממרחים הפנימי בכל כריך, פשוט מכיוון שהיתה מסביב לבר הארוך של פליישמן תמימות דעים: זה מעולה. הלחם החם והפריך, שמתחמם במקום בתנור ובו חלוקי נחל, מארח למופת את הבשר העסיסי; הממרחים - חזרת לבנה, פלפל קלוי, חריף ירוק פיקנטי, צ'יפוטלה, חרדל ועוד - טריים ומעניקים את הקפצת הטעם המתבקשת, ומבדלים את פליישמן ממקומות אחרים; התפוצ'יפס מגניבים לנשנוש עם הסלסה שליד; והגזוז מתוק וכיפי מאוד, ממש כמו באמריקה. הכריך עצמו לא גדול מאוד, אבל עם התוספות הקטנות בצד והשתייה, מחיר העסקית הופך אותו לאחלה ואליו פור מאני.בינתיים אנשים המשיכו להיכנס לאכול בפליישמן או לארוז ולקחת למשרד. אולי הפעם הפינה השחורה של הרצל 12 - שבה נפתחו ונסגרו לא מעט מקומות לאורך השנים - מצאה סוף סוף דרך להסיר מעליה את הקללה. תוסיפו לאוכל הטוב את השירות החביב והשלו להפליא של האנשים מאחורי הדלפק ותקבלו לא רק עוד סנדוויצ'ייה תל אביבית חדשה, אלא את אחת הטובות שבהן כרגע.

פליישמן  - הרצל 12, תל אביב

*#