בריאות בראשון, כריסמס בשני: איפה אוכלים השבוע?

ימי ראשון של מנות בריאות בסיטארה, ארוחת כריסמס באוונגרד, מנות חדשות במעדניית העמקים, ימי רביעי ספרדיים בביסטרו אדלה ועוד

טלי קושניר, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
טלי קושניר, עכבר העיר

החדשות הטובות הם שסוף העולם לא הגיע. החדשות הרעות הם שיום ראשון היום. החדשות הטובות שוב הם שיש לנו המון המלצות טעימות לשבוע הקרוב: ערב מנות בריאות במסעדת סיטארה, ארוחת חג המולד באוונגרד, ימי שני של אייטי'ז באגאדיר אמבסי, מנות חדשות במעדניית העמקים וערבי רביעי ספרדיים בביסטרו אדלה. ימי ראשון של בריאות במסעדת סיטארה מסעדת סיטארה מתחילה במסורת של ימי ראשון בריאים. השף ליאור קדוש יגיש מנות בריאות, טעימות ומיוחדות שכוללות סלטים, דגים איכותיים ועוד המון ממה שיש לטבע להציע.בתפריט תוכלו למצוא: סלט עלים ירוקים עם סלק, אורוגולה, אספרגוס ושעועית רחבה ברוטב נענע תפוז (189 קלוריות, 46 שקלים); דואט סשימי טונה ופילה סלמון על מצע יוגורט צאן, קינואה צבעונית וירקות שורש (285 קלוריות, 68 שקלים); פילה מוסר ים על מצע עדשים שחורות, טחינה, יוגורט, סלט כוסברה ושעגבניות שרי צבעוניות (447 קלוריות, 116 שקלים); מדליוני פילה בקר עם ירקות מדורה ברוטב יין אדום (627 קלוריות,  184 שקלים). היכן: סיטארה - רוזנבלום הרצל 8, סי אנד סאן, תל אביבמתי: ימי ראשוןתפריט בריאות סיטארה (צילום: דרור כץ)הפיאצה מתחדשת ברחוב דיזנגוף

הפיאצה בלב רחוב דיזנגוף מתחדשת  ומשיקה בר חדש בתוך המתחם, תחת הקונספט "פיאצה - בר מסעדה איטלקית". לרגל פתיחת הבר והשקת תפריט חדש, תתקיים מסיבת השקה בת שלושה ימים, החל מיום ראשון, ה-23.12. במסגרת אירועי ההשקה יוצעו מגוון הטבות ופינוקים לאורחים, כמו מנות פתיחה, קוקטייל "אפרול שפריץ", הבירה האיטלקית Peroni תוצע למכירה במחיר מיוחד (15/19 שקלים), די.ג'יי יוסיסווינג ינגן מוזיקת Italian Electro-Swing, ועוד. בין המנות החדשות בתפריט ניתן למצוא: פיצטה כמהין עם ביצה רכה (26 שקלים); ארנצ'יני ברוטב פרמז'ן (23 שקלים); סקלופיני עוף עם בצלי שאלוט, ברוטב יין אדום ובלסמי מוגש עם פירה (64 שקלים); פיצה ביאנקה ארטישוק וגורגנזולה (48 שקלים); ריגטוני בטטה ומרווה (58 שקלים); ניוקי ראגו (64 שקלים) ועוד. היכן: פיאצה - דיזנגוף 99, תל אביבמתי: החל מיום ראשון, 23.12תתחדשו. פיאצה (צילוםף איתי סיקולסקי)משתה לטיני בקאסה נובה

מסעדת קאסה נובה פותחת את השבוע בחגיגת בשרים לטינית. מדי ערב יום שלישי, החל מהשעה 20:00, תתקיים ארוחת בשרים לטינית מיוחדת וללא תחתית שתוגש סביב שולחן האבירים הגדול בחדר הפרטי של המסעדה. הארוחה תלווה בסבבים של מנות בשר לטיניות מיוחדות, לצד קנקנים ללא תחתית של יין, בירה וסודה, בתפריט: אמפנדס במילוי בשר, צימוקים וזיתים; צ׳וריסוס על הפלנצ׳ה; צ׳ילי קון קרנה; מיני המבורגסות בלחמניית גבינה פרואנית; סטייק בוריטו - רצועות שייטל ופלפלים בטורטייה פריכה; מטמברה - רולדת סינטה במילוי תרד, צ׳וריסו וביצה קשה; אנטריקוט עם רוטב הולנדייז וצ׳יפוטלה; ירקות צלויים וסלטים מרעננים לצד  יין, בירה וסודה. לסיום הארוחה יוגשו קינוח וקפה. היכן: קאסה נובה - רציץ העלייה 48, נמל יפומתי: ימי שלישי, החל מהשעה 20:00מחיר: 139 שקלים לסועדחגיגה לטינית. ארוחת בשרים של קאסה נובה (צילום: דניאל לילה)חגיגות מוקדמות בשילה בשילה לא צריך לחכות לסילבסטר בשביל לחגוג. כמו בכל שנה מציינים במסעדה את סיום השנה האזרחית מהכריסמס ועד הסילבסטר עם תפריט טעימות מיוחד כשלצידו תפריט שמפניות. החל מיום שני, 24.12, תוגש ארוחת טעימות זוגית בת שש מנות בעלות של 263 שקלים. בתפריט הטעימות יוגשו בין היתר: קרפציו אינטיאס עם יוזו וספרינג רול שרימפס שמן אגוזי לוז ומלפפונים; טרטר טונה אדומה עטוף באבוקדו עם שקדים ואיולי מנטה; ספגטיני שחור בציר דגים ולואיזה עם קוקי סאן ז׳אק וונגולי ושרימפס קריסטל; טרין כבד אווז עם  בריוש וקונפיטורת חצילים קטנטנים; טורטליני ארטישוק ירושלמי ואוכף טלה על תבשיל טלה ואפונת שלג; וכמובן קינוחים שישתנו לאורך השבוע היכן: שילה - בן יהודה 182, תל אביבמתי: החל מיום שני, 24.12 ועד לערב סילבסטר 2013מחיר: 263 שקלים לסועד ובערב הסילבסטר עד השעה 21:00 באותו המחיר. החל מהשעה 21:00 313 שקלים ייגבו לאותה ארוחה לסועד.ארוחת חג המולד באוונגרד

ביום שני, 24.12, יציינו במסעדת אוונגרד את חג המולד באווירה אמריקאית עם עץ אשוח מקושט, DJ שחר שינגן מזמורי חג  וסנטה קלאוס שיקפוץ לביקור ויחלק מתנות לאורחי המסעדה. ארוחת חג המולד לזוג כוללת: מיקס בשרים, שתי נקניקיות עגל, שתי נקניקיות עגל פיקנטי, שני קבבונים, שני שיפודי עוף ושני נתחי פרגית, במשקל כולל של 1 ק"ג, בירה NICE CHOUFFE וקינוח (250 שקלים). ארוחת חג המולד לרביעייה כוללת: פילה בקר - נתח של פילה שלם במשקל של 1 ק"ג על הגריל מוגש עם מצע של פלפלים ובצל קלויים ושלושה רטבים לבחירה; או אנטריקוט - נתח איכותי במשקל של 1 ק"ג על הגריל מוגש על מצע של פלפלים ובצל קלויים, עם שלושה רטבים לבחירה, בירה NICE CHOUFFE וקינוח (400 שקלים).היכן: אוונגרד - הברזל 3, רמת החי"ל, תל אביבמתי: יום שני, 24.12 מרי כריסמס. מחבת בשרים זוגית אוונגרד (צילום: דן פרץ)ימי שני של חזרה לאייטי'ז באגאדיר אמבסי בכל יום שני יעשו באגאדיר אמבסי כבוד לאחד העשורים הכי מוזיקליים שהיו - שנות ה-80. לצד מוזיקה של מייקל ג'קסוןף דוראן דוראן ונוספים, יציעו במסעדה גם ספיישלים של מנות ראשונות חדשות כמו שעועית לבנה גדולה (14 שקלים); פרוסות עגבנייה עם פלפל חריף, פטה וקרוטונים (19 שקלים); מרק בצל צרפתי עם יין לבן וקרוטונים (29 שקלים); וקרפצ'יו שייטל טרי עם פרמזן ובזיליקום (39 שקלים). וגם, החל מ-22:00, יוגשו מגדלי המבורגר (חמישיית ב-119 שקלים; שביעיית המבורגי מיני ב-139 שקלים). בנוסף, יוגשו גם משקאות כמו: "ליידי ליידי" סנגריה קרה/חמה (25 שקלים לכוס, 59 לקנקן);  סיידר חם, ברנדי תפוחים וקינמון ( 25 שקלים); "תות שמפיין" - קאווה, סאוור וסורבה תות (31 שקלים) ועוד. כל מי שיזמין 1/2 ליטר בירה יקבל צ'ייסר של אלכוהול הבית.היכן: אגאדיר אמבסי - בן יהודה 120, תל אביבמתי: ימי שניטעמים חדשים של חורף במעדניית שער העמקים

מעדניית טעמי הבית שער העמקים חושפת את תפריט החורף. בין המנות החדשות שהצטרפו לתפריט ניתן למצוא: פחזניות במילוי בשר לצד רוטב פטריות, חזה עגל במילוי פירות יבשים ברוטב ויניגרט חם ושזיפים, חציל ממולא שווארמה ברוטב עגבניות, תפו"א במילוי בשר בניחוח מעושן, ארטישוק במילוי בשר ברוטב לימון, דג נסיכה ברוטב שרי בזיליקום וזוקיני, פילה אמנון ברוטב פלפלים, סלמון ברוטב פסטו, לימון ועשבי תיבול ועוד מנות רבות ביניהן גם מאכלים צמחוניים, תוספות חמות וסלטים.היכן: מעדניית שער העמקים - קיבוץ שער העמקים מחיר: בין 5.6-12.6 שקל ל-100 גרם

חזה ממולא של שער העמקים (צילום: בועז לניר)

רביעי ספרדי במסעדת אדלה אדלה ביסטרו שברמת ישי מלהיטה את ימי רביעי עם ערבים ספרדייפ באווירה מיוחדת שכולל תפריט מיוחד מהמטבח הלטיני ובו טאפסים של קלמארי על הפלאנצ'ה עם ירקות קלויים על לבנה; שרימפס צרוב בשמן זית לימון וצי'לי; רצועות סינטה על פירה בתוספת צ'אטני בצל פיקנטי; ירקות בתנור עם קונפי שום בשמן זית ועשבי תיבול; פאייה, גספאצ'ו, סנגרייה ועוד.היכן: אדלה ביסטרו - אזור התעשייה רמת ישימתי: ימי רביעי, החל מהשעה 19:00ויוה לה אספנייה. טאפאסים של אדלה (צילום: יח"צ)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ