טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ג'חנון, דלועים ועיסקיות: המלצות טעימות לסופ"ש

חגיגת דלועים ברוסטיקו, תפריט חורפי ברשת קפנטו, מנות חורפיות בקופי ענן, תפריט לוח וגיר משתנה במסעדת יוליה ועסקיות משתלמות במסעדת אלמסרא בעכו

תגובות

ברוסטיקו חוגגים מהמון סיבות: שבע שנים לסניף רוטשילד, וארבע שנים לסניף בזל, ומציינת זכייה בתואר "ospitalita' italiana" שמוענק למוסדות איטלקיים אותנטיים, לאות הוקרה על שימור המסורת הקולינרית האיטלקית. לרגל יום ההולדת, רוסטיקו ממשיכה במסורת ה"סאגרה" - פסטיבל  מסורתי הנחגג בכפרי איטליה סביב חומרי גלם מקומיים. השנה מוקדשת החגיגה לדלועים.במהלך הפסטיבל, החל מיום חמישי, 20.12, ועד ליום שני, 31.12, יעוצבו הסניפים בסגנון כפרי איטלקי, ולצד מנות עם דלועים שיוגשו למרכז השולחן יוגשו קראפים של יין איטלקי. בתפריט הסאגרה: קרם דלעת וערמונים עשיר עם שברי ערמונים ,פורצ'יני ושמן כמהין (33 שקלים); פיצה עם דלורית וגורגונזולה, בעיטור מיקרו בזיליקום, צ'ילי וקצח (58 שקלים); פילה בקר ברוטב שמנת-פלפל עם ברוקולי ופירה כתום (119 שקלים); פסטה ריגטוני עם דלורית, בייקון וצנובר ברוטב שמנת-רוזמרין ותרד (68 שקלים); וקינוח של קרמבל דלעת-בננה עם צנוברים וגלידת וניל (37 שקלים).

ביום שישי הקרוב (אם העולם לא יגיע לקיצו) יחגגו באלמה דה קובה את מסיבת הפתיחה הרשמית, החל מהשעה 14:00 ועד אור הבוקר שלמחרת. החגיגות יכללו תפריט נשנושים מיוחד שיכיל בין היתר מיקס צ'יפס מירקות שורש, אמפנדס קובניים, קרוקאטאס פארטאגאס במילוי חמון עם גבינה כחולה והמון קוקטיילים כולל, כמובן, מוחיטו. החל מהשעה 16:00 יערכו שלוש הופעות חיות של מזיקה קובנית קצבית וסוחפת מכל הזמנים, ובכל הסגנונות.

היכן: אלמה דה קובה - הארבעה 16, תל אביבמתי: יום שישי, 21.12, החל מהשעה 14:00עסקית צהריים במסעדת אלמרסא מסעדת אלמרסא היא מסעדת שף בסגנון ביסטרו ים תיכוני, שממוקמת בלב נמל עכו. כעת, מציעה המסעדה ארוחה עסקית ב-79 שקלים, שכוללת מנה ראשונה ועיקרית. בין המנות הראשונות לבחירה: צדפות מוקרמות בגבינת פרמזן, שום, שמן זית ולימון; אנשובי בכבישה ביתית על ברוסקטת פלפלים קלויים; סלט עשבי תיבול עם קשיו, שמן זית ולימון ועוד. בין העיקריות: שרימפס אל מרסא - פלפל חריף, שום, לימון, כוסברה ושמן זית; לינגויני פירות ים עם קרם ארטישוק ירושלמי; קלמרי פריך עם שני רטבים; פילה ברמונדי על מצע פריקה; פלטת דגי ים מטוגנים בתוספת ציפ'ס הבית; דניס בגריל בתוספת ירקות שורש אפויים בתנור ועוד.היכן: מסעדת אלמסרא - נמל הדייגים, עכומתי: העסקית מוגשת בימים א'-ו', 12:00-17:00לאכול מול הגליםץ אלמסרא (צילום: סטודיו דרור כץ)תפריט גיר ולוח במסעדת יוליה מסעדת יוליה שבנמל תל אביב משיקה תפריט לוח וגיר משתנה לחורף 2013. בכל יום ישתנו המנות שעל הלוח בהתאם לפרודוקטים שמשתנים, גם הם, מידי יום. בין המנות: קלמרי פלנצ'ה על סלט עגבניות פיקנטי וטרי עם יוגורט כבשים (53 שקלים); מחבת של כבדי עוף על פירה פטרוזיליה ובצלצלים (55 שקלים); סטייק אנטריקוט (250 גר') עם עגבניות חרוכות, בצל ושעועית ירוקה (98 שקלים); סטייק בורי ים כינרת עם עדשים שחורות, יוגורט ונענע (89 שקלים); לינגוויני פרובנס עם עגבניות, חציל, ארטישוק וגבינת צאן (65 שקלים); פילה דג ים (מוסר או לוקוס) על מצע של ניוקי טרי פירות ים קלמרי, שרימפס ומולים  בשמן זית משובח ותרד טורקי (125 שקלים) ועוד.היכן: יוליה - האנגר 2, נמל תל אביבמה על הלוח? קרפצ'יו דג ים של יוליה (צילום: רומן דימנט)מקבלים את החורף בקופי ענן בית הקפה קופי ענן, שממוקם על ראש הר בנטל, מתכונן לעונה הקרה ומזמין את הסועדים ליהנות ממגוון מרקים משתנים שיוגשו כל יום: ערמונים, בצל או בטטה, כולם מתוצרת בית. המרקים מוגשים בתוספת חמאה ולחם חם היישר מהתנור. עוד תוכלו למצוא בקופי ענן שקשוקה בתוספת לחם מרוקאי וסלט קצוץ, ובראנץ' זוגי שכולל: שתי ביצים לבחירה לכל סועד, גבינה בולגרית, בצל ועשבי תיבול, סלט ישראלי עשיר קצוץ במקום, לחם חם ומטבלים, פלפל קלוי וריבות תוצרת עצמית, שתייה חמה וקרה וממיץ תפוזים סחוט טבעי במקום.היכן: קופי ענן - תצפית הר בנטלארוחה ונוף. קופי ענן (צילום: עומר שביט)תפריט חורף ברשת קפנטו רשת קפנטו משיקה את תפריט החורף החדש. עיקר החידושים: אל תפריט המרקים יתווסף השנה גם מרק עדשים שחורות ואל השקשוקות תתווסף מנת שקשוקה סלוניקי, שתביא את הניחוח של יוון. אל תפריט האלכוהול יצטרפו מנות נישנוש: ברוסקטות, ומקלות פוקצ'ה זעתר, שמוגשות לצד סלסלת בשר עגבניות. בימי שישי ושבת, תוכלו למצוא בסניפים ספיישל ג'חנון,שעל פי הבטחת ההרשת - מוכן על פי מתכון מן המקורות.היכן: קפנטו - לכל הסניפיםמה אתם עושים שבת בבוקר? תפריט חורף בקפנטו (צילום: בועז לביא)

*#