טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אוכל בעמידה: פשטות זה כל מה שצריך

הפיצה דקה, פשוטה, לא מתחכמת ובסך הכל טובה. מה כבר יש לצפות ממקום שקורא לעצמו "הפיצרייה"?

תגובות

אם יורשה למדור להצביע על טרנד מסוים בנוף אוכל הרחוב התל אביבי של התקופה האחרונה - יורשה, לא? - ברצונו לציין את חזרתן של הפיצריות הקלאסיות. אפילו ה"פושטיות", אם אפשר לומר - אפשר, לא? - עליהן בחיבה. » פיצרייה - לשעות פעילות ולכל הפרטים» מיט קורנר: פינה ללא טעם» באבא בייקרי: טריות היא שם המשחק» דונקי: קופץ בראשאחרי כמה שנים של פיצות ספיישל, לפי משקל, עם תוספות מיוחדות (טוני וספה, פיצרייה בן גוריון, אליצ'ה, זוטא פיצה), או פיצריות גורמה לאכילה בישיבה (פיליפ, אוליברי, דה פפה), מסתמנת חזרה לגרסה הקלאסית: בעיר צצות יותר ויותר פיצריות קטנות עם תנור לבנים, מגש עגול עם תוספות בסיסיות (פטריות, זיתים וכו') שנחתך למשולשים, ובצד ממתינים האורגנו, הצ'ילי ואבקת השום המוכרים והבסיסיים. פיצרייה (צילום: ערן לאור)אחת האחרונות בגל היא פיצרייה - איזה שם, אם כבר קלאסיות גנרית, אז עד הסוף - שמתמקמת באבן גבירול פינת פרישמן, אחד מצומתי האוכל העמוסים בעיר. המדור נכנס ופגש מגש טרי של פיצה פטריות שיצא מהתנור, שרבע (שני סלייסים) ממנו עולה 17 שקל בלבד - תמחור שפוי לגמרי. הבצק של פיצרייה דק מאוד אבל לא מדי (לא כמו זה של עגבניה, לצורך העניין), הטעם של הרוטב לא תעשייתי מדי (אבל עם ארומה וטעם חזקים של שום - לא לכל אחד, למרות שהמדור בעד), הגבינה פשוטה והפטריות, תודה לאל, טריות ולא מקופסה. אולי הסיבה לכך היא כי זו היתה שעת צהריים ויש בתי ספר ליד, אבל למעט המוכר־אופה־קופאי, המדור היה היחיד במקום מעל גיל 12. ואולי כי זו פיצה קלאסית לילדים שעוד לא פיתחו חך מורכב מספיק. ואולי כי הם יודעים מה טוב להם.

פיצרייה - אבן גבירול 67, תל אביב

*#