${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: מרק ירקות שורש דלעת וגרגרי חומוס לקוסקוס של יהלומה

הקוסקוס הביתי של יהלומה מהביסטרון בשוק לוינסקי מכיל בתוכו המון טעמים של בית. עכשיו גם אתם יכולים להכין אותו

תגובות

ברחוב זבולות בדרום תל אביב, בין החנויות מסתתר הביסטרון של יהלומה לוי, קטן קטן אבל עם מוניטין שהולך לפניו. לוי פתחה את הביסטרון (שילוב של ביסטרו ומזנון) לפני כשנה אחרי חיים ארוכים בעולם התקשורת כולל כהונה כמנכ"לית רדיו תל אביב. יהלומה - לשעות פעילות ולכל הפרטים» מתכונשף: צ'אפסטוי בקר » מתכונשף: טוסט לחמניית שוקולד ומרשמלויהלומה על המנה: "המתכון מבוסס על המרק שאמי לוסי ז"ל הכינה בבית. את המתכון היא למדה מיולנדה, חברתה הטובה ושכנתה שהגיעה מטריפולי. השתיים נפגשו בעתלית בתחילת שנות החמישים במעברה אליה התקבצו עולים מארבע קצוות תבל. צמחה שם חברות אמת עשירה ורבת טעמים כאשר הוחלפו ביניהן מתכוני בישול מכל הסוגים והעדות".

"למרק קוסקוס רצוי לבחור ירקות צעירים, יפים ומוצקים. ככל שאיכות הירקות גבוהה יותר כך המרק יהיה בעל טעם עמוק ועשיר יותר."כמעט כמו של אמא. יהלומה לוי (צילום: ניר כפרי)

מרק דלעת וירקות שורש לקוסקוס מצרכים: 1 ק"ג דלעת5-6 קישואים קטנים מוצקים או ארבעה זוקיני 5-6 תפוחי אדמה בינוניים קטנים 2 לפתות לבנות בינוניות גדולות או 5-6 קטנות 2 קולרבי בינוניים או 4 קטנים  4 גזרים בינונייםחצי כרוב לבןשורש סלרי מנוקה ומופרד מהעלים 2 שורשי פטרוזילהעגבנייה בשלה בצל גדול לבן שליש צרור פטרוזיליהשליש צרור כוסברה ערוקהרבע צרור שמיררבע ק"ג גרגירי חומוס שהושרו כל הלילה2 כפות פפריקה אדומה מתוקהכף כורכום 4-5 כפות רסק עגבניות מאיכות טובהחצי כף מלחשליש כף פלפל שחורשליש כוס שמן תירס (אפשר גם שמן צמחי אחר מאיכות טובה)2-3 כפות אבקת מרק עוף באיכות טובה ללא חומרים משמרים

אופן ההכנה: עיקר העבודה היא לקלוף ולחתוך את הירקות לחתיכות שוות בגודלם, כולל הבצל. את הדלעת קולפים וחותכים ל 2-3 חתיכות גדולות יחסית על מנת שלא תתפרק בבישול.

1. מסדרים את גרגרי החומוס המושרים בתחתית סיר עמוק ורחב, ומעליהם מניחים את צרורות הירק ושורשי הסלרי והפטרוזיליה המנוקים היטב. מפרידים את גבעולי הסלרי מהשורש, קוצצים 3 מהם לחתיכות באורך 7-8 ס"מ ומצרפים לסיר.

2. מעל גבעולי הירק מניחים את פלחי הלפתות, הקולורבי, הבצל, הכרוב הלבן, העגבנייה והגזרים. מעל מסדרים את תפוחי האדמה ומכסים במים עד גובה הירקות. (בשלב זה הדלעת והקישואים נותרים מחוץ לסיר).

3. מבשלים את מרק הירקות כ-45 דקות עד שהירקות מתרככים וריח נפלא ממלא את החדר. לאחר מכן, מוסיפים לסיר את הדלעת החתוכה לחתיכות גדולות ואת הקישואים. 4. בזמן שהמרק ממשיך להתבשל, מערבבים בקערת זכוכית את כל חומרי הטעם למרק. פפריקה, כורכום, רסק עגבניות, פלפל שחור מלח אבקת המרק והשמן, לכדי משחה חלקה ועשירה. מחליקים מיד את המשחה לסיר ככה שכל מי המרק נצבעים בצבע אדום כתום כהה. מבשלים עוד כעשר דקות עד להתרככות קלה של הדלעת והקישואים, טועמים, מתקנים תיבול והמרק מוכן.

5. אופן ההגשה: על מצע של קוסקוס עורמים את הירקות, כפי שעורמים עצים למדורה וממעל מוזגים את המרק.מרק ירקות שורש דלעת וגרגרי חומוס לקוסקוס - לגרסת הדפסהטעם של בית. קוסקוס ומרק ירקות שורש של יהלומה (צילום: אורן זיו)

*#