${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לואיזיאנה מגיעה לבנימינה: איפה אוכלים השבוע?

תפריט חורף חדש בקלמטה, תפריט בהשפעת לואיזיאנה במסעדת גאיה, מנות בכלי חרס באל סולטן, עסקיות חדשות בראצ'ה ותפריט חורף עם יוקה ופלנטיין בקאסה נובה

תגובות

מזג האוויר הולך ומתקרר ואנחנו מביאים לכם המלצות חורפיות בהתאם: תפריט חורף בקלמטה, חודש של אוכל מלואיזיאנה במסעדת גאיה שבבנימינה, תפריט חורף שמוגש בכלי חרס באל- סולטן, מנות חדשות עם יוקה ופלנטיין בקאסה נובה ותפריט עסקיות חדש במסעדת ראצ'ה שבירושלים. קלמטה חוגגת שנתיים עם תפריט חורף חדש ראשונות: אויסטרים (22 שקלים); פלמידה כבושה במלח, סלט אנדיב וביצה רכה (36 שקלים); חוריאטיקי – סלט כפרי יווני (38 שקלים); ארטישוק בפלנצ'ה, תבשיל עדשים וצנוברים (38 שקלים); סשימי דג ים, לבנה שומשום ודלורית צלויה (48 שקלים); סרדינים צרובים בפלנצ'ה, יוגורט כבשים ואיולי חצילים (42 שקלים); סלט פירות ים קפריסאי ותפוח אדמה מדורה (52 שקלים); גירוס טלה אוריגינל ביוגורט (64 שקלים); פסטה של טרגון ורוקט, אוזו, שרימפס ומולים (68 שקלים). ובמתוקים: קנולי שוקולד וקרם מסקרפונה תפוז (32 שקלים); טארט חבושים וקצפת וניל (32 שקלים); וכנאפה (28 שקלים).היכן: קלמטה - כיכר קדומים 10, יפוכבר עברו שנתיים. מתפריט החורף של קלמטה (צילום: דניאל לילה)תפריט חורף וכלי חרס במסעדת אל-סולטן מסעדת אל סולטן שבבית זרזיר נכנסת לכוננות חורף ומכינה לסועדים תפריט חדש של תבשילים בדואיים ליום סגריר. אל מאכלי הבית, שכוללים מקלובה  ומאנסף יצטרפו נזיד עדשים עשיר, שולבטה - תבשיל בורגול עם קישוא, חציל, ובצל ברוטב עגבניות, מנזולה - חצילים, גרגירי חומוס ושום עם בצל מבושל במרק עגבניות, סיניה, וגם מוחמר - עוף חצי מבושל ובשר המוגשים על פיתה מהטאבון. לצידם יוגשו גם מרקים מהבילים שעשויים משעועית עדשים ומפריקי חיטה ירוקה. תבשילי החורף יוגשו בכלי חרס אותנטיים השומרים על חום המנה לאורך זמן. המבקרים במסעדה מוזמנים לרכוש את כלי החרס במקום.היכן: מסעדת אל סולטן - בית זרזירואפשר לקנות הביתה. מנות בחרס באל סולטן (צילום:  )עיסקיות חדשות בראצ'ה במסעדת ראצ'ה משיקה תפריט עסקי חדש שמציע לסועדים חווית אכילה גרוזינית במחירים של 79-119 שקלים, מעשה ידיה של אם המשפחה, טינה.התפריט העסקי מוגש בין השעות 12:00-16:00 וכולל סלט, לחם הבית, מנה עיקרית, כוס שתייה קלה, קינוח וקפה או תה. בתפריט: שצ'מאדי - קדרת עגל ושזיפים בתיבול גרוזיני (79 שקלים); ח'אליה - קדרת עגל ברוטב רימונים ובצל (79 שקלים); פרקילוביאו - תבשיל שעועית ירוקה בנתחי בשר וטלה (89 שקלים); קופטי - נקניקיות הבית, בתיבול מסורתי פיקנטי (89 שקלים); קבב כבש - קבבים בתיבול גרוזיני מסורתי (109 שקלים); אנטריקוט 250 גרם בתיבול גרוזיני (119 שקלים); צוואר טלה ממולא (129 שקלים) ועוד. היכן: ראצ'ה - החבצלת 6, ירושליםמתי: העסקית מוגשת בימים א'-ה', בין השעות 12:00-16:00בואו לצהריים. ראצ'ה (צילום: יח"צ)תפריט חורף חדש בקאסה נובה קאסה נובה מתחדשת בתפריט חורף ששם דגש על מנות בשר, דגה מקומית, סביצ'ה, מנות צמחוניות וגם ספיישלים של יוקה ופלנטיין (כל עוד הם בעונה). בתפריט החדש תוכלו למצוא מנות סביצ'ה (46-49 שקלים) של דג ים עם בצל סגול, כוסברה, ליים וקרם צ'ילי; שרימפס קלמארי ומולים בליים, בצל סגול, פטרוזיליה וצ'יפוטלה ועוד. מנות דגים ופירות ים (49-84 שקלים) של טונה צרובה במעטפת זרעי כוסברה וצ'ימיצ'ורי, מיקס פירות ים על הפלאנצ'ה; אנצ'ילדה פירות ים, ועוד. מנות בשר ועוף (44-98 שקלים) שכוללות: שיפודי פילה בקר רום ותבלינים עם צ'ימיצ'ורי; טריו מיני בורגר בלחמניות גבינה ותירס; מניפת שייטל עם פירה וצ'ימיצ'ורי ועוד. בנוסף, התפריט יכלול מבחר ספיישלים עונתיים של יוקה (שורש מרכזי במטבח הלטיני), ופלנטיין (זן של בננה ירוקה המשמשת לבישול) כמו: שרימפס בחלפניו וליים עם פנקייק יוקה ושמנת חמוצה, טירדיטו טונה אדומה עם סלט יוקה טרייה חריף, פטקון פיסאו (Patacon Pisao) - פלנטיין פריך עם סלסות ורטבים, מדורו (Maduro) - פלנטיין בשל אפוי עם מוצרלה, ועוד.קאסה נובה - רציף העלייה השנייה 48, יפוחגיגה לטינית. מיני המבורגסה של קאסה נובה (צילום: דניאל לילה)המטבח של לואיזיאנה מגיע לבנימינה מסעדת גאיה שבבנימינה מקדישה חודש מיוחד למטבח של דרום ארצות הברית וליתר דיוק - לואיזיאנה. בין המנות שתוכלו לטעום במהלך החודש: עוף מעושן בברבון בתוספת הום פרייז (65 שקלים); ג'מבלייה פרגית ונקניקיות עבודת יד (65 שקלים); ג'מבו פירות ים - קדירת פירות ים ברוטב עגבניות בנוסח לואיזיאנה (85 שקלים);  קדירת בקר קריאולי עם שעועית אדומה ואורז (84 שקלים); צלע לבן בגריל ברוטב ברביקיו מסורתי (78 שקלים); פילה סלמון טרי מעושן ברוטב פלפלים חריפים ולחם תירס (74 שקלים) ועוד מגוון ספיישלים משתנים שיתווספו לתפריט מידי יום ולפי מצב הרוח של השף.היכן: גאיה - האמן (מול תחנת הרכבת), בנימינהמתי: עד סוף חדש דצמבר

בטעמים של לואיזיאנה. צלע לבן בגאיה (צילום: דניאל לילה)

*#