${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

האפי מאנדייז: עיריית תל אביב מצטרפת לפרויקט ימי שני ללא בשר

העירייה מצטרפת לטרנד הצמחוני והחליטה לאמץ באופן רשמי את היוזמה ולהשרישה במוסדות חינוך, תרבות ועוד

תגובות

ביום שני, בישיבת המועצה, אישרה העירייה את הצעתו של סגן ראש העיר פאר ויסנר, שבמסגרתה הוחלט כי העירייה תאמץ ותעודד את יוזמת ימי שני ללא בשר ותנסה להנחיל אותה בכמה שיותר מסעדות בעיר. כמו כן היא תתחייב לאמץ את התוכנית ולהשרישה במוסדות המופעלים על ידה, כגון מוסדות חינוך ותרבות. » יום שני ללא בשר של יקי חיימוביץ' » המנות הטבעוניות הטובות בתל אביב» הטבעונות סוחפת את העולםההצעה התקבלה למרות הימנעותן של המפלגות מרצ, תנו לחיות ועיר לכולנו, והועברה לוועדת איכות הסביבה לקביעת הקריטריונים שעל פיהם תצא לפועל. "עם אימוץ ימי שני ללא בשר תל אביב תפעל בשורה אחת עם הערים הגדולות בעולם, לרבות העיר התאומה שלה לוס אנג'לס, וכעיר חלוצה בישראל", אומר ויסנר, "לאחרונה ערים רבות בעולם, בתמיכה של האו"ם, קוראות להפחתת צריכת הבשר על ידי האזרחים". לטענתו, אם האזרחים יימנעו מבשר פעם אחת בשבוע, הדבר "יתרום לבריאותם, מאחר שהגבלת צריכה של חלבון מהחי עוזרת למנוע מחלות רבות, ותגרום להפחתה משמעותית של פליטת גזי חממה. אם כל הישראלים לא יאכלו בשר בימי שני, זה כאילו הורדנו חצי מיליון רכבים מהכביש". ימי שני ללא בשר הוא ארגון עולמי שנחנך בשנת 2003 ובין הספונסרים שלו: פול מקרטני, אל גור והשף מריו בטלי, שהנחיל את הרעיון בכל המסעדות שלו. לפני שבועיים היוזמה הושקה בארץ על יד מיקי חיימוביץ', שנכחה אף היא בהצבעה והביעה את תמיכתה בהחלטה. היה הראשון לזהות את גודל האירוע. שף רפי כהן (צילום: דניאל צ'צ'יק)המודעות להפחתה בצריכת בשר התפשטה בתל אביב בחודשים האחרונים, עם יותר ויותר מסעדות שמציעות תפריטים צמחוניים או טבעוניים. במסעדות שהביעו נכונות להצטרף ליוזמה: רפאל, הרברט סמואל, בראסרי, הוטל מונטיפיורי, מסה, שגב אקספרס, מנטה ריי, אורנה ואלה, פרונטו ועוד. "במסגרת היוזמה המסעדות הללו יצרו תפריט מיוחד לימי שני, שכולו צמחוני", מבטיח ויסנר."כבר לפני שנתיים החלטתי לקיים תפריט צמחוני, לאחר ששמתי לב שיש ביקוש גובר מצד הלקוחות למנות טבעוניות וצמחוניות", מספר רפי כהן ממסעדת רפאל, "במקרה שלנו התפריט הזה קיים בכל ימות השבוע. יש בו ארבע מנות ראשונות וארבע עיקריות, והוא מגוון ומשתנה תדיר. בשבילי, באופן אישי, זה אתגר. אם המיזם הזה יעודד עוד מסעדות לתת מענה לקהל הצמחוני, אז למה לא?".  גם רפי אדר ממסעדת פרונטו כבר בעניינים. "לפני חודשיים החלטתי להנהיג בימי שני תפריט צמחוני וטבעוני, במקביל לתפריט הקבוע", הוא אומר. עם זאת, השניים מציינים שאין להם כוונה להוציא לגמרי את מנות הבשר מהתפריט, אלא להציע תפריט צמחוני מקביל. "אנחנו בכל זאת לא דיקטטורה", מציין אדר, "לא אמנע מלקוחות להזמין מנות בשריות. חופש הבחירה מה לאכול הוא אך ורק שלהם".

*#