מתכונשף: סלט פטרוזילה של קפה איטליה

שף ארי ירזין עם מתכון לסלט מרענן ופשוט להכנה שיכול להתאים לארוחת צהריים קלילה

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

ארי ירזין הוא השף של מסעדת , ויחד עם אחיו, יורם, הם אחראים לכמה ממוסדות האוכל המוכרים ביותר בארץ: , בירנבאום ומנדלבאום, צ'ימיצ'נגה ו (בשיתוף עם ), ,  ושניצריה.» » מוכרים בכל העיר. יורם וארי ירזין (צילום: מיכל רביבו)סלט פטרוזיליה (מתכון ל-4 סועדים)

מצרכים:2 חבילות פטרוזיליה (החלק העליון בלבד- עלים ועוד סנטימטר מהגבעול) שטופות היטב ומיובשות1 חבילה אורוגולה שטופה היטב ומיובשתרבע חסה עגולה קרועה ביד לחתיכות גדולות16 עגבניות שרי שטופות וחצויות12 יחידות צלפים גדולים בחומץחצי בצל סגול בינוני חתוך לרצועות (נגד כיוון הטבעות)4 רצועות בייקון חתוכות ומטוגנות לקוביות קטנות (בייקון בייטס) 2 ביצים קשות10 עלי נענע שטופים וקרועים8 כפות ויניגרט משמשלויניגרט משמש:50 מ"ל חומץ בן יין לבן150 מ"ל שמן זית2 שיני שום קלופות וכתושותרבע כפית מלח שולחןרבע כפית פלפל שחור טחון50 מ"ל ריבת משמש חלקה

אופן ההכנה: 1. מכינים את הויניגרט: טוחנים את כל מרכיבי הרוטב בבלנדר עד לקבלת רוטב חלק (לא להשתמש במג'ימיקס). 2. מכינים את הבייקון: במחבת טפלון יבשה מטגנים את קוביות הבייקון על אש בינונית (מהבייקון עצמו יוצא מספיק שומן בזמן הטיגון ואין צורך להוסיף שמן למחבת), עד לקבלת צבע זהוב כהה. מעבירים את קוביות הבייקון למסננת כדי להוציא את עודף השמן ולאחר מכן מקררים על גבי נייר סופג. 3. מכינים את הסלט: בקערה ענקית מניחים את האורוגולה, החסה, העגבניות, הצלפים, הבצל, הנענע הבייקון והפטרוזיליה (בפטרוזיליה - כל המרבה הרי זה משובח). 4. יוצקים 8 כפות ויניגרט פטרוזיליה על כל המריכיבים ומערבבים היטב. 5. לחלק לארבע צלחות הגשה ומגרדים חצי ביצה קשה על מגררת קטנה מעל לכל צלחת. - לגרסת הדפסהמרענן לצהריים. סלט פטרוזילה של קפה איטליה (צילום: מיכל רביבו)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ