מתכונשף: סלט פטרוזיליה של קפה איטליה

שף ארי ירזין עם מתכון לסלט מרענן ופשוט להכנה שיכול להתאים לארוחת צהריים קלילה

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
סלט פטרוזיליה, ביצה קשה ובייקון ברוטב וינגרט-משמש
עכבר העיר

ארי ירזין הוא השף של מסעדת קפה איטליה, ויחד עם אחיו, יורם, הם אחראים לכמה ממוסדות האוכל המוכרים ביותר בארץ: עד העצם, בירנבאום ומנדלבאום, צ'ימיצ'נגה ומוזס (בשיתוף עם אבי קונפורטי), טוני וספה, טאפאס בנמל ושניצריה.

סלט פטרוזיליה (מתכון ל-4 סועדים)

מרכיבים:

2 חבילות פטרוזיליה (החלק העליון בלבד- עלים ועוד סנטימטר מהגבעול) שטופות היטב ומיובשות
1 חבילה אורוגולה שטופה היטב ומיובשת
רבע חסה עגולה קרועה ביד לחתיכות גדולות
16 עגבניות שרי שטופות וחצויות
12 יחידות צלפים גדולים בחומץחצי בצל סגול בינוני חתוך לרצועות (נגד כיוון הטבעות)
4 רצועות בייקון חתוכות ומטוגנות לקוביות קטנות (בייקון בייטס)
2 ביצים קשות
10 עלי נענע שטופים וקרועים
8 כפות ויניגרט משמש

לויניגרט משמש:

50 מ"ל חומץ בן יין לבן
150 מ"ל שמן זית
2 שיני שום קלופות וכתוש
רבע כפית מלח שולחן
רבע כפית פלפל שחור טחון
50 מ"ל ריבת משמש חלקה

אופן ההכנה:

1מכינים את הויניגרט: טוחנים את כל מרכיבי הרוטב בבלנדר עד לקבלת רוטב חלק (לא להשתמש במג'ימיקס).
2. מכינים את הבייקון: במחבת טפלון יבשה מטגנים את קוביות הבייקון על אש בינונית (מהבייקון עצמו יוצא מספיק שומן בזמן הטיגון ואין צורך להוסיף שמן למחבת), עד לקבלת צבע זהוב כהה. מעבירים את קוביות הבייקון למסננת כדי להוציא את עודף השמן ולאחר מכן מקררים על גבי נייר סופג.
3. מכינים את הסלט: בקערה ענקית מניחים את האורוגולה, החסה, העגבניות, הצלפים, הבצל, הנענע הבייקון והפטרוזיליה (בפטרוזיליה - כל המרבה הרי זה משובח). 
4. יוצקים 8 כפות ויניגרט פטרוזיליה על כל המריכיבים ומערבבים היטב.
5. לחלק לארבע צלחות הגשה ומגרדים חצי ביצה קשה על מגררת קטנה מעל לכל צלחת.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ