טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: טירימיסו של קפה איטליה

צ'או איטליה: ארי ירזין עם מתכון לטירימיסו המפורסם של מסעדת קפה איטליה

תגובות
נותר קינוח פשוט ונפלא, הטירמיסו של קפה איטליה
דנה מלמד

"השם של המנה מגיע מהמילים 'תרים אותי'", אומר ארי ירזין מבעלי קפה איטליה. "מה שמיוחד בטירמיסו, שזה אחד הקינוחים הפשוטים ביותר והטעימים ביותר שיש ואולי בגלל זה יש לו כל כך הרבה גרסאות. המתכון לטירמיסו של קפה איטליה הוא המתכון הקלאסי, עשוי מגבינת מסקרפונה עשירה 40%, בישקוטים, אספרסו וקקאו איכותי, מה שיוצר טרמיסו אוורירי וטעים במיוחד".

אז איך מכינים את הטירמיסו של קפה איטליה?

מצרכים:

תבנית בגודל 23X33 ס"מ
2 חבילות בישקוטים
150 מ"ל (10 כפות) אספרסו או כוס קפה נמס חזק (ללא חלב) בטמפרטורת החדר
450 מ"ל מים
215 גרם (כוס ועוד 2 כפות) סוכר
5 כפות ברנדי
415 גרם (כוס ושלושת רבעי) שמנת מתוקה
665 גרם (2 מכלים ו-2/3) גבינת מסקרפונה
6 חלמוני ביצים גדולות
כף אמרטו (ליקר שקדים)
חצי כפית תמצית וניל משובחת
2 כפות אבקת קקאו

אופן ההכנה:

1. מכינים את תערובת האספרסו: מערבבים בקערה את המים, 3 כפות ברנדי, 50 גרם סוכר והאספרסו עד שהסוכר נמס.

 2. מכינים את קרם המסקרפונה: מקציפים במיקסר או בעזרת מיקסר ידני את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.

3. מוסיפים לקצפת את גבינת המסקרפונה ומקציפים במשך כשתי דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב וחזק.

4. מצננים במקרר.

5. מקציפים את ששת החלמונים ו-165 גרם סוכר במהירות גבוהה עד לקבלת קציפה בהירה. מוסיפים את תמצית הווניל, האמרטו ואת 2 כפות הברנדי בזילוף עדין תוך כדי הקצפה.

6. ממשיכים להקציף את החלמונים במשך עשר דקות עד שמתקבל קצף תפוח אוורירי ובהיר.

7. מוסיפים את תערובת המסקרפונה לקצף החלמונים ומקציפים במשך דקה עד לקבלת קרם אחיד.

8. מרכיבים את הטירמיסו: טובלים את הבישקוטים בתערובת האספרסו (חשוב להקפיד על טבילה קצרה כך שהבישקוטים לא נספגים לחלוטין), מנערים בעדינות את הבישקוטים משאריות הנוזל ומסדרים אותם בתבנית אחד ליד השני.

9. יוצקים מעל הבישקוטים מחצית מקרם המסקרפונה ומשטחים בעזרת לקקן כך שכל הבישקוטים מכוסים בקרם והקרם מרוח בשכבה אחידה באותו הגובה.

10. מניחים מעל הקרם שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בתערובת האספרסו. יוצקים מעל הבישקוטים את יתרת קרם המסקרפונה ומורחים באותה הצורה כמו שמרחנו על גבי השכבה הראשונה.

11. מכסים את התבנית בניילון נצמד מצננים במקרר למשך  24 שעות.

12. יש לפזר את אבקת הקקאו מעל הטירמיסו בזמן ההגשה.

*#