${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טייק אווי: ללכת בלי, להרגיש עם

נכון, לא מדובר במנות גורמה, אבל השאוורמה הצמחונית מספקת פתרון סביר והגיוני לטבעונים באזור

תגובות

יש אנשים שמעולם לא פגשו אותה בלייב, אבל לכמה אלפים בפייסבוק השם Karin Lee Even Haim אומר המון. היא מזמן היתה יכולה להגיע ל־5,000 חברים, אבל מסתפקת ב־1,600; היא יכלה לשמור על פרופיל שקט, אבל ידועה כמי שנלחמת בשביל כאלה שלא מספיק חזקים להילחם בעצמם; הכי מתאים לה להיות נהנתנית, אבל מזה עשור היא צמחונית. ועכשיו היא גם חזק בטבעונות. קארין היא פריקית של מדיה חברתית כבר שנים, עוד מהימים שאף אחד לא הכיר את myspace, והיתה בין הראשונים בקפה דה מרקר. » השאוורמה הצמחונית - לשעות פעילות ולכל הפרטיםביקורות קודמות:המרס הטורקי של פאשהקפה עולה באספרסו ברהעסקים של טנדורי"כשפייסבוק עלה, כבר הייתי מכורה למקור הזה שיש בו מידע בכל התחומים. מי צריך את גוגל כשדרך אנשים את מצליחה להגיע לכל כך הרבה מידע נגיש ונכון". קארין מאמינה שלמדיה החברתית יש כוח של מחאה ואקטיביזם, גם בעניין הטבעונות - "יש קבוצה עם מתכונים וקבוצה שמספרת איפה שווה לאכול" - שלא לדבר על אינספור התגובות שגרר צילום המשלוח שלנו מהשווארמה הצמחונית שהעלתה לפייסבוק.בתמונה היו המבורגר צמחוני ופיצה טבעונית (39 שקל לגודל מדיום), שהיתה המנה הראשונה שלנו. "טעים", קראה קארין. לדעתי היא לא נראתה מי יודע מה עם תחליף הגבינה, אבל התחושה היתה דומה. "זה מרגיש כמו פיצה, אבל לא טעים כמוה", אמרתי. קארין הסבירה שהסוד הוא לא לחפש את התחליף: "חפשי משהו שינגן לך על אותם מיתרים, אבל תביני שזה לא יהיה אחד לאחד אף פעם. אני בעננים מהקונספט, אבל הייתי עושה את הבצק יותר איכותי ודק".צריך להבין שזה שונה. השווארמה הצמחונית (צילום: אורן זיו)ההמבורגר (42 שקל, כולל צ'יפס ושתייה) כבר היה סיפור אחר. הוא הורכב מנבטי עדשים עם אורז מלא, זרעי פשתן, אגוזים, פטרוזיליה ותבלינים, הוגש בלחמנייה עם מגוון רטבים וירקות ונראה מצוין. "אין לתאר", התלהבה קארין. ההתלהבות לא שככה גם אחרי הביס הראשון: "לא מכירה כאלה שיודעים להגיע לטעם הזה ככה. מדהים". רק חבל שהצ'יפס היה נפול ועייף. תורי כשפנפנת ניסויים הגיע עם שווארמה צמחונית בטורטייה‏ (26 שקל), נתחי סייטן מבושלים ומתובלים כשווארמה. הטורטייה הדקיקה אטמה את התוכן מכל הכיוונים ונראתה קצת מוזר, ורק בביס הראשון הבנתי עד כמה זה מרגיש כמו הדבר האמיתי. אמנם הייתי מתבלת קצת יותר, אבל באמת שאפו. אחרון היה סלט סייטן (28 שקל), סלט ירקות טרי מתובל בשמן זית, בתוספת רצועות סייטן מתובלות ומצופות בפירורי לחם. הרצועות נראו כמו שניצל, אבל הטעם לא, וכבר היינו די מלאות בשביל לאכול משהו שהוא רק "נחמד". "נכנסות פה אושיות לסטטוס", דיווחה קארין מהשטח, "אומרים שהפיצה לא נראית משהו אבל ההמבורגר והצ'יפס כן, ומחכים לשמוע חוויות". "אז מה תכתבי?" אני שואלת את גדולת האושיות בעצמה. "זה היה מפנק. ההמבורגר והשווארמה הם יציאת המאה".בקטנה זמנים: הבטיחו עד שעה, איחרו בעשר דקותאריזות: סתםשירות: בסדרדמי משלוח: 14 שקלבעד: ההמבורגר, השאוורמהנגד: השניצלתמורה לכסף: פלוסהשורה התחתונה: חיזוק חיובי למעבר לטבעונותהשאוורמה הצמחונית -  קינג ג'ורג' 81, תל אביב

*#