אוכל בעמידה: טריות היא שם המשחק אצל באבא בייקרי

בשורה לתושבי צפון תל אביב: במאפיית באבא בייקרי תמצאו מאפים טריים, לא משנה באיזו שעה של היממה

ערן לאור, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ערן לאור, עכבר העיר

באיזה לילה קר אחד בשבוע שעבר הסתובב המדור רעב, יודע רק בקווים כלליים מה בא לו לאכול - שיהיה חם ומבצק. על פניו מדובר בעניין די פשוט, אבל כל מי שחיפש בחייו מאפה לילי במרכז העיר יודע שלא תמיד כך הדבר - בלילה, בחורף, לא כל מאפייה תמשיך להפעיל את התנורים נונסטופ, בייחוד כשהתנועה דלילה. התוצאה היא בדרך כלל מאפה מחומם שאתה מצטער עליו אחרי שני ביסים ולפעמים מצטער עוד יותר למחרת בבוקר.באבא בייקרי - לשעות פעילות ולכל הפרטים אוכל בעמידה - לכל הביקורות ובחושך של הרחובות הקטנים של הצפון הישן, אלו שנקראים על שמותיהם של כל מיני נביאים, נצצה לפתע באור יקרות - באמת, לא בלשון מליצית, יש שם מלא מנורות - מאפיית באבא בייקרי (לא ברור אם השם קשור לשני סניפי סופר באבא הסמוכים או רק מרפרר אליהם, אל הנביא ישעיהו בטח זה לא).מתוך המבחר שהמתין מאחורי הוויטרינה (בייגלה, לחמניות, פיצות קטנות, סמבוסקים למיניהם או טוסטים להרכבה) המדור הזמין סמבוסק פיצה (15 שקל) ופיתה עם שומשום, הידועה בשם שומשומית (5 שקלים). בשלב הזה הוא רגיל להמתין בעת שהמאפים נכנסים לחימום נוסף בטאבון, אבל הפעם ציפתה לו הפתעה מסוימת, כשהבחור מאחורי הדוכן בישר לו שכל המאפים הרגע יצאו מהתנור - נתון די מפתיע בהתחשב בשעה.  כל הזמן, טרי. באבא בייקרי (צילום: ערן לאור)זה כמובן הפך את מצב העניינים לטוב בהרבה מהרגיל. הסמבוסק היה פריך מבחוץ, ומבפנים אירח כראוי את הרוטב ואת הגבינה הרותחים; השומשומית היתה מעט מתוקה מדי ממה שצריך, אבל טעימה מאוד. זו היתה ארוחה לילית זולה, חמה ומשביעה, אבל המדור רצה לבדוק אם במקרה הוא נפל על סטוק טרי. הוא הגיע לשם שוב צהריים אחד, רק כדי למצוא את המאפים לא פחות טריים וחמים. התחלופה הזו מעידה רק דברים טובים על באבא בייקרי, שפועלת 24/7 על אמת, ולא רק בתיאוריה. כי אם זה חם ועשוי מבצק, אין לזה תחליף.

באבא בייקרי - ישעיהו 1, תל אביב

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ