מתכונשף: אורז יסמין עם בשר טלה ותוספות

שף צ'רלי פדידה ממסעדת אוליב ליף עם מתכון פשוט שמתאים במיוחד לארוחת השבת, אבל תופס גם לאמצע השבוע 

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

שף צ'רלי פדידה עומד בראש מסעדת הכשרה שבמלון שרתון תל אביב. במהלך הקריירה שלו הוא הספיק לייצג את ישראל בתחרות שפים צעירים בדרום אפריקה וגם להכין ארוחה לנשיא ארצות הברית לשעבר, ביל קלינטון, במסגרת ארוחה לציון 3,000 שנה לירושלים. - לשעות פעילות ולכל הפרטים» » » פדידה על המנה: "מנה זו שואבת את השראתה מהמטבח הערבי הקלאסי והותאמה להכנה מהירה כתבשיל בסיר אחד, בלי ללכלך יותר מדי כלים במטבח. התוצאה מאוד מושקעת וטעימה ומומלצת לארוחה משפחתית בשישי בערב. השילוב של האורז ובשר הטלה והתבלינים מעודן וערב לחיך".מה קלינטון אוכל? צ'רלי פדידה (צילום: דן פרץ)אורז יסמין עם בשר טלה ותוספות באדיבות סוגתמצרכים: 3 כוסות אורז יסמין 4.5 כוסות מים רותחים 400 גר' בשר טלה טחון גס 4 כפות צנוברים קלויים 4 כפות פטרוזיליה קצוצה 6 כפות שמן קנולה עבור הבשר 6 כפות שמן קנולה עבור האורז 2 כפיות כמון 1.5 כפית פלפל אנגלי טחון 1/3 כפית הל טחון מלח לפי הטעם אופן ההכנה: 1. מחממים סיר בעל תחתית עבה ומוסיפים שש כפות שמן קנולה. לאחר כדקה מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים.2. כשהבצל הופך זהוב מוסיפים את בשר הטלה ומטגנים תוך כדי ערבוב ופירוק הבשר לפירורים. מתבלים בתבלינים ומעט מלח מבשלים כ-5 דקות עד שהטעמים יתמזגו עם הבשר. מעבירים לצלחת ומניחים בצד.3. לאותו הסיר, (ללא שטיפה!) מוסיפים שמן קנולה ומחממים. מתחילים בטיגון אורז היסמין.4. כאשר האורז חם מתבלים במעט מלח ומוסיפים מים רותחים, בוחשים ומכסים את הסיר במכסה. מנמיכים את הלהבה למינימום למשך כ-10 דקות, מסירים מהלהבה ומשאירים את הסיר עם מכסה למנוחה של 5 דקות נוספות .5. לפני ההגשה מערבבים את הבשר עם האורז, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה וצנוברים קלויים ומגישים חם.  טיפ מהשף: מנה זו מומלץ להגיש עם סלט ערבי קצוץ דק מתובל במלח, פלפל, לימון וטחינה.

 - לגרסת הדפסה אפשר לאכול מראשון ועד לשבת. אורז יסמין עם טלה (צילום: דן פרץ)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ