טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

"דיאנה בעיר" מגיעה לראשון לציון

"דיאנה בעיר" מצטרפת לקלחת הרותחת של הקולינריה הראשלצ"ית. יצאנו לבדוק האם מדובר בעוד שיפודיה מהז'אנר המוכר או דווקא בבשורה חדשה שהגיעה לעיר?

תגובות

מזה זמן רב שרציתי לבקר במסעדת "דיאנא" המיתולוגית בנצרת, אך מכיוון שנצרת אינה נמצאת במרחק "חמש דקות נסיעה" מראשון לציון , נאלצתי להמתין בסבלנות עד שתגיע ההזדמנות לאכול ממטעמיה. מסתבר שהסבלנות משתלמת ודיאנה הגיעה לעיר, בפרפראזה כמעט מושלמת, אם מוחמד לא יבוא אל ההר ההר יבוא אל מוחמד.מסעדת  "דיאנה בעיר" מצטרפת לקלחת הרותחת של הקולינריה בראשון-לציון ומאפשרת לנו להתנסות ממטעמי המטבח הערבי - ישראלי המושפע מהמטבח הלבנוני, סורי ותורכי של השף דוחול ספאדי. המסעדה החדשה הממוקמת בשדרת המסעדות של היס פלאנט, הינה יוזמה משותפת של השף דוחול ספאדי והשף צחי בוקששתר, המביאה את הרוח ומנות הדגל של דיאנא הנצרתית עם אדפטציות קלות. לפני ביקורי בסניף הראשל"צי עלתה בי השאלה, האם יש מה לחדש בתחום האוכל הערבי-ישראלי, הכולל לרוב שיפודים וסלטים? ממוקד מטרה יצאתי לבדוק האם דיאנה בעיר מצליחה להפתיע את חוש הטעם שלי או שמה היא בסך הכל עוד שיפודיה מהז'אנר המוכר. ההתלבטות איפה לשבת במסעדה היא משימה של ממש , המרפסת הנעימה שפונה לאגם ויוצרת אווירה פסטורלית נותנת פייט לחלל המסעדה שעם כל הקשתות, המוקרנס ושאר האלמנטים הערביים והמיוחדים בעיצוב, מכניס מיד לאווירה הנכונה. בגלל שמזג האויר הסתווי בא לנו בטוב בחרנו לסעוד במרפסת.פותחים שולחן מול האגם (צילום: נועם סומך)   כפתיח לארוחה בחרנו בפיתה חרוכה מלאה בחריף שפתחה לנו את התיאבון כמו שצריך. אחריה הגיעו מבחר של סלטים שלטעמי היו קצת חסרים את המעוף והתעוזה, אליהם ציפינו כל כך. בנוסף, חסרו לי פיתות עיראקיות  שילוו את שלל הסלטים שהציפו את השולחן. הבנו שכנראה מהסלטים לא תבוא הישועה ושהגיע הזמן להתקדם הלאה. למנה ראשונה הזמנו שתי יחידות של קובה (7 ₪ ליחידה), הקובות הן ללא ספק מעדן של ממש שהחזיר אותנו בפול פאוור למסלול הנכון. סלטי הירקות הקצוצים (לעומת הסלטים שהגיעו בהתחלה) היו הפתעה מרעננת. עושה רושם שהסלט, עם נגיעות הלימון והנענע, נעשה כאן בקפידה. שילוב של אחד הסלטים עם מנת השווארמה הירדנית (57 ₪), העשויה מחזה עוף צרוב על הפלאנצ'ה עם ירקות בתוך פיתה עיראקית, מהווה אלטרנטיבה למי שלא רוצה להשתולל עם הקלוריות. בגזרת הבשרים, תוותרו על שיפודי הפרגית (25 ₪ לשיפוד) ושישליק נתח הטלה (31 ₪ לשיפוד) שלא הפגינו מספיק עסיסיות וחסרו את הטעם המעט מעושן של בשר חרוך על האש ותעברו ישר לדבר האמיתי. פשוט אסור לפספס את הקבב טלה  המפורסם של דיאנה (31 ₪ לשיפוד), קבב מבשר טחון ואיכותי עם שילוב מנצח של תבלינים, משופד על מקל קינמון. הקבב מצליח לשמור על אדמומיות קלה, עסיסיות מירבית וטעם פנטסטי. צלעות הכבש (125 ₪) שטעמנו, היו פשוט הטובות ביותר שיצא לנו לאכול מזה שנים, דיאלוג עסיסי בין בשר משובח, זמן מדויק על האש ותבלון מושלם.

דלגו ישר לקבב טלה משופד על מקל קינמון (צילום: נועם סומך)הדיאנה מספקת את הסחורה גם בגזרת התוספות לבחירה המגיעות עם המנה העיקרית. למג'דרה טקסטורה מדוייקת והיא מלאה בארומה של תבלינים עדינים. טעמי האדמה העמוקים של העדשים הופכים את התוספת הזו למעדן שלא יורד בגדולתו מהקבב או מצלעות הכבש.

» מתחם היס פלאנט: מעבר למסכי הקולנוע» מסעדת באריו דה טאפאס: כמעט ברצלונה» כוכבי מישלן בראשון לציון: איפה אוכלים השבוע?» לא רק יין: איפה אוכלים בראשון לציון?

ובאשר לקינוחים, אף על פי שהזמנת כנאפה ומלבי הייתה צפויה, על גבול הבנאלית מצידנו, לא טעינו בבחירת הקינוח. טעמה של מנת הכנאפה (36 ₪) של הדיאנה, העשויה מגבינת צאן, פשוט חלומי וגודלה רחב ידיים. מנת המלבי פיסטוק (23 ₪) יפיפייה, נקייה מכמויות מוגזמות של רוטב ומי ורדים המשתלטים על הטעם, והרומנטיקה שבה באה לידי ביטוי ברמיזות עדינות. רצינו לסיים את הארוחה המפוארת עם קפה שחור אסלי, אך לצערנו המסעדה עוד לא הייתה ערוכה לכך, לא אשקר שעבורי לסיים ארוחה שכזאת ללא קפה זה מחדל של ממש, אך הבטיחו לנו כי בביקור הבא תצפה לנו מהדורה מיוחדת של קפה ערבי. בשורה תחתונה, דיאנה בעיר משחקת אותה בענק כשהיא נותנת לאותנטיות הערבית לצאת החוצה ללא נימוסים עם מנות שלא מנסות להתחנף מידי לחיך הישראלי. בהחלט יש נקודות לשיפור והציפיות גבוהות, אך בגדול דיאנה בעיר הותירה בי את הרושם שבכל זאת יש כאן גוון חדש ושונה בעולם השיפודים והבשרים בעיר.

*#