${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אוכל בעמידה: דונקי קופץ בראש

הדבר הכי לוהט לוהט באזור קרליבך החשמונאים בתל אביב היא מסעדה מקסיקנית חדשה שאתם חייבים לנסות

תגובות

כבר כמעט 30 שנה שהמדור אוכל בעמידה, וכבר כמעט שנתיים שהוא כותב על זה. שווארמה, פלאפל, פיצה, שיפודים, המבורגר, דים סאם, בורקס, סנדוויצ'ים - כולם טובים יותר וטובים פחות, אבל קשה לו למצוא סוג אוכל חדש, משהו שיהיה אחר מהרשימה הזו. בגלל זה, כשעורכת האוכל בישרה לו על Donkey, מקום חדש שנפתח בשבוע שעבר על חורבות סניף סאבוויי בחשמונאים ומציע אוכל מקסיקני - הנה משהו שהוא עדיין לא ביקר במסגרת המדור - הוא לא חשב פעמיים. מילולית הוא לא חשב פעמיים, כלומר אחרי חצי שעה הוא כבר היה שם.Donkey - לשעות פעילו ולכל הפרטיםאוכל בעמידה - לכל הטורים והביקורותנראה שהחיים במקסיקו הרבה יותר פשוטים מהתפריט של Donkey, אבל אין מה לזקוף זאת לגנותם. להפך. כבר הרבה זמן שהמדור לא נתקל במקום שמציע כל כך הרבה אפשרויות, שילובים וגיוונים. בדומה לרשת צ'יפוטלה האמריקאית, הכל עובד בשיטת הסרט הנע: אתה בוחר בתוך מה אתה רוצה לאכול - בוריטו גדול, קערה, טוסט טורטייה גדול (קאסאדיאס) או שלישיית טאקו קטנים; אחר כך נבחר המילוי - בשרי (תכף נגיע לזה) או צמחוני; ולבסוף אפשר להוסיף את התוספות המתבקשות - סלסת עגבניות חריפה, שעועית שחורה, גוואקמולה, תירס, סלסת מנגו, שמנת חמוצה, חלפיניו וצ'דר; רגע לפני שמשלמים בקופה (המחיר משתנה בהתאם לבחירת המנות והמילויים, 38-34 שקל) אפשר להוסיף גם שקית נאצ'וס שמוכנים במקום (12 שקל).אנדלה! דונקי (צילום: אורן זיו)המגוון הצבעוני, המקורי והריחני שמאחורי הוויטרינה בילבל לגמרי את המדור. למזלו באה לעזרתו אופציית שלושת הטאקו (שלטעמו אינם קטנים בכלל), שיצאו מחימום־אפייה קל, ושאת כל אחד מהם הוא בחר למלא במשהו אחר: עוף בהדרים, חזה בקר ושייטל לבן - כולם מפורקים לנתחים דקים (יש גם בשר טחון ומילוי צמחוני של פלפלים ובצלים צלויים). אל הטאקוס הוא הוסיף שעועית שחורה, סלסה חריפה, גבינת צ'דר וקצת חלפיניו, ולא בחל גם בשקית נאצ'וס בצד.כל ההקדמה הדי מפורטת הזו לא היתה מופיעה כאן אם לא היה מדובר באחת ההגנבות הטובות ביותר שידעה העיר לאחרונה. הטאקוס הפריכים־אך־רכים עירסלו בצורה מעולה את מה שהיה בתוכם; כל שלושת סוגי הבשר היו משובחים, רכים, עסיסיים ועתירי טעם; התוספות היו טריות, לא השתלטו על הבשר ורק הוסיפו לו; השעועית השחורה נתנה את האפקט ה"כבד" המתבקש; והנאצ'וס, בשילוב מטבל סלסה חריף, היו פריכים וכיפיים. תוסיפו לזה את העיצוב הדיינרי היפה של Donkey ואת החביבות של אנשי המקום שמלווים בהסברים מעמיקים את כל תהליך ההזמנה, ותקבלו את אחד המקומות השווים שנפתחו פה. ואמוס.

Donkey - החשמונאים 91, תל אביב

*#