מתכונשף: פילה דניס על פטוצ'יני ארטישוק ופטריות

מסעדת לה קוצ'ינה היא מוסד אילתי ותיק ומוכר בעיר. את המטבח מנהיג השף בועז דרור, שחולק מתכון לפילה דניס על פטוצ'יני ארטישוק ופטריות

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

שף בועז דרור למד בבית ספר לבישול "קריסטינברג" בשטוקהולם, שוודיה. הוא החל את דרכו כמסעדן באירופה, ולאחר מכן שימש כשף מלונות בתל אביב ובאילת ובארבע וחצי השנים האחרונות משמש כשף מלון רויאל ביץ' אילת וכשף אחראי על מסעדות המלון, עליהן נמנית גם מסעדת לה קוצ'ינה.

מסעדת לה קוצ'ינה היא מסעדה איטלקית שמתמחה במאכלים מדרום איטליה ובמנות ייחודיות בניחוח טוסקאני, ומציעה גם מגוון רחב של יינות ישראליים ואיטלקיים. לפני כשלושה חודשים נבנה מחדש והורחב מטבח המסעדה ואיתו גם התפריט אותו בנה דרור.

פילה דניס על מצע פטוצ'יני ארטישוק ופטריות בניחוח כמהין

מרכיבים:

600 גרם פטוצ'יני יבש איכותי
4 כפות שמן זית
8 יחידות פילה דניס
שמן כמהין
שום פרוס
250 גרם פטריות פורטבלו פרוסות
4 יחידות ארטישוק בנוסח רומנה
עגבניות שרי חצויות
מיץ מ-1/2 לימון גדול
500 גרם חמאה
1 כפית עלי אורגנו טרי
1 כפית עלי מרווה קצוצים
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

1. בסיר גדול עם מים חמים ומלח גס, מבשלים את הפסטה עד רמת בישול אלדנטה (מעט קשה).
2. מחממים היטב מחבת טפלון אליה יוצקים את שמן הזית. ממליחים ומפלפלים.
3. מטגנים את פילה הדניס במחבת כ-3 דקות על כל צד.
4. בקסרול (סיר נמוך שוליים עם ידית ארוכה) מחממים מעט שמן זית ושמן כמהין.
5. מטגנים בקסרול שום פרוס, פטריות, ארטישוק חתוך, ועגבניות שרי חצויות.
6. אחרי בישול קצר מוסיפים לקסרול את מיץ הלימון, ומתבלים במלח ופלפל.
7. מוסיפים לקסרול את החמאה ואת עשבי התיבול, ומבשלים כדקה נוספת.
8. מוסיפים את הפסטה לתערובת ומערבבים.
9. מסדרים את הפסטה בצלחות מתאימות, מניחים מעל את פילה הדניס ומגישים.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ