טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: פילה דניס על פטוצ'יני ארטישוק ופטריות

מסעדת לה קוצ'ינה היא מוסד אילתי ותיק ומוכר בעיר. את המטבח מנהיג השף בועז דרור, שחולק מתכון לפילה דניס על פטוצ'יני ארטישוק ופטריות

תגובות

מצרכים:600 גרם פטוצ'יני יבש איכותי4 כפות שמן זית 8 יחידות פילה דניסשמן כמהין שום פרוס250 גרם פטריות פורטבלו פרוסות 4 יחידות ארטישוק בנוסח רומנה עגבניות שרי חצויות מיץ מ-1/2 לימון גדול  500 גרם חמאה1 כפית עלי אורגנו טרי1 כפית עלי מרווה קצוצים מלח אטלנטי פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:1. בסיר גדול עם מים חמים ומלח גס, מבשלים את הפסטה עד רמת בישול אלדנטה (מעט קשה).2. מחממים היטב מחבת טפלון אליה יוצקים את שמן הזית. ממליחים ומפלפלים.3. מטגנים את פילה הדניס במחבת כ-3 דקות על כל צד.4. בקסרול (סיר נמוך שוליים עם ידית ארוכה) מחממים מעט שמן זית ושמן כמהין.5. מטגנים בקסרול שום פרוס, פטריות, ארטישוק חתוך, ועגבניות שרי חצויות.6. אחרי בישול קצר מוסיפים לקסרול את מיץ הלימון, ומתבלים במלח ופלפל.7. מוסיפים לקסרול את החמאה ואת עשבי התיבול, ומבשלים כדקה נוספת.8. מוסיפים את הפסטה לתערובת ומערבבים.9. מסדרים את הפסטה בצלחות מתאימות, מניחים מעל את פילה הדניס ומגישים.פילה דניס על מצע פטוצ'יני ארטישוק ופטריות - לגרסת הדפסהחשיפה לדרום. פילה דניס על מצע פטוצ'יני ארטישוק ופטריות (צילום: רוני בלחסן)

*#