שמרים ושושנים עם מיקי שמו: המלצות טעימות לסופ"ש

סדנת בצק שמרים במלון הסקוטי, חגיגת פסטיבל האור בטנדורי, סופ"ש שוקולד בגושרים, יום הולדת 15 לשוק האוכל בידזנגוף סנטר ועוד

טלי קושניר, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טלי קושניר, עכבר העיר

סוף שבוע נוסף לפנינו ואיתו המון אלטרנטיבות טעימות: סדנת בצק שמרים עם מיקי שמו, חגיגת פסטיבל האור בטנדורי, סופ"ש שוקולד בגושרים, יום הולדת 15 לשוק האוכל בידזנגוף סנטר ועוד אטרקציות. סדנת שמרים ושושנים עם מיקי שמו

שף קונדיטור מיקי שמו וקונדיטורית המלון הסקוטי מירית אביטל- בן אלי, יעבירו יחדיו סדנת שמרים ייחודית, בה יחשפו את כל סודות השמרים. שמו יתארח במלון ביום שישי, 16.11, לסדנה של שעתיים החל מהשעה 11:30 בבוקר. המשתתפיםבסדנה  יכירו ויבינו את תכונות הבצק וילמדו להכין עוגות שמרים במילויים שונים: שוקולד, גבינה, פרג ואגוזים בשיטות מתקדמות ופשוטות ליישום גם בבית. בתפריט: קראנצ' שוקולד; קראנצ' שוקולד וחלבה; קראנצ' במילוי פרג; גבינה ואגוזים. לפרטים והרשמה: 04-6710710.היכן: המלון הסקוטי - גדוד ברק 1, טבריהמתי: יום שישי, 16.11, 11:30מחיר: 75 שקלים למשתתף. המקומות מוגבלים, יש להזמין מקומות מראש. פיאנו בנטף: אירוע תרבות במטבח של רמה המטבח של רמה והפסנתרנית רויטל חכמוב, משיקים סדרת מפגשים משותפים בשם פיאנו בנטף שמשלבים אוכל, יין וקונצרטים של חכמוב, ומוזיקאים ישראלים מובילים נוספים. המפגש מתחיל בארוחה במטבח של רמה, אל מול נוף עוצר נשימה של הרי יהודה כאשר ברקע אח בוערת שמחממת את אורחי המסעדה בחודשי החורף. האורחים ייהנו מתפריט מיוחד פרי יצירתו של שף המסעדה, תומר ניב, אשר התאים לכל אחד מסדרת המפגשים תפריט בהשראת הקונספט המוסיקאלי של אותו הערב. בהמשך הקהל מוזמן לקונצרט באולם הקשתות בביתה של חכמוב שם יהנו גם מסיום הארוחה עם קינוח ושתייה חמה.המפגש הקרוב יתקיים ביום חמישי, 15.11. הקונצרט יחל בשעה 18:00 ולאחריו ארוחת ערב בשעה 20:00. בתפריט: סוכריות של גבינת ברינזה עטופות בבצק פילו; כבדי עוף בחמאה ובחומץ בלסמי מיושן על עלי מנגולד, תפוחי עץ וסלק; קדירת נתח קצבים ברוטב דבלים עם ניוקי סלק וסלט אנדיב; סורבה גויאבה ; גראטן אפרסמונים וברולה.היכן: המטבח של רמה - נטףמתי: יום חמישי, 15.11, 18:00מחיר: 280 שקלים לסועד אוכל טוב ומוזיקה טובה. פיאנו בנטף (צילום: סטנלי וורטמן) 15 שנה ליריד האוכל בדיזנגוף סנטר יריד האוכל של דיזנגוף סנטר מציין 15 שנה להיווסדו באירוע קולינרי מיוחדשייערך בימים חמישי-שישי 15-16.11, בשעות פעילות היריד. במסגרת האירוע יוצעו מנות דגל ב-15 שקלים, ספר המתכונים של היריד יימכר ב-15 שקלים, וכן יוגשו נשנושים והפתעות קולינריות ללא הפסקה. בין המנות שיימכרו ניתן למנות קציצות בקר ברוטב; קוסקוס עם ירקות; מארז מאפים ולחם יוקרתי; מג'דרה עם בטטות מקורמלות וטחינה; טורטיות במילויים שונים; קרפ הולנדי; שייקים ועוד.

היכן: שוק האוכל של דיזנגוף סנטרמתי: חמישי-שישי 15-16.11הדוכן המרוקאי בשוק האוכל דיזנגוף סנטר (צילום: דנה מלמד)

חג האור בטנדורי

מידי שנה מציינים הינדים בכל העולם את הדיוואלי (או פסטיבל דיפאוולי) - חג האורות. ברשת טנדורי יחגגו את הדיוואלי במהלך כל חודש נובמבר עם מנה של טאלי חגיגי והמון מתוקים הודיים אותנטיים. במהלך החודש תגיש השפית רינה פושקרנה מנה מיוחדת של  "טאלי דיוואלי" (צמחוני או בשרי) הכוללת תשע מנות שונות בצלחת הטאלי המסורתית. טאלי צמחוני כולל: שני פורי (לחם הודי מטוגן); קצ'ורי צ'את (כיסונים ממולאים); מלאי קופטה (כיסוני גבינה ואגוזים ברוטב עשיר); ירקות מקהנוואלי (מגוון ירקות בחלב קוקוס); דאל מקהני צ'ולה (תבשיל עדשים עשיר); פלאק פאניר (גבינת פאניר ברוטב תרד); אלו גובי (כרובית ותפוחי אדמה מוקפצים בתבלינים הודיים); אורז ירקות ביראני וקינוח של ג'אלבי וסוג'י חלווה.טאלי בשרי כולל: שני פורי (לחם הודי מטוגן); קצ'ורי צ'את (כיסונים ממולאים); רוגן גושט (כבש בקארי); עוף טיקה; דג בקארי קוקוס; דאל מקהני צ'ולה (תבשיל עדשים עשיר); אלו גובי (פרחי כרובית ותפוחי אדמה מוקפצים בתבלינים הודיים); אורז ירקות ביראני, וקינוח של ג'אלבי  וסוג'י חלווה.היכן: טנדורי - זמנהוף 2, תל אביבמתי: לאורך כל חודש נובמברמחיר: 99 שקלים למנהחגיגה של אורות. טאלי של טנדורי (צילום: בועז לביא)שבת אקספרס בלוקה הרצליה מסעדת לוקה האיטלקיה שבמרינה הרצליה תשיק ביום שבת תפריט אקספרס מצומצם עם קלאסיקות איטלקיות במחירים משתלמים, לצד דוכן פיצות שיציע סלייסים ב-12 שקלים בלבד. תפריט האקספרס יוגש במסעדה מדי שבת החל בין השעות 12:00-17:00 ויציע מבחר ממוקד של קלאסיקות איטלקיות במחירים נגישים, לצד מנות ילדים משודרגות. בתפריט מבחר פסטות (41-61 שקלים), פיצות משודרגות (41-49 שקלים), וארוחות ילדים מלאות שכוללות ערכת צביעה, שתייה קלה וקינוח, לצד מנה עיקרית לבחירה כמו שניצל ופירה, פטוצ'יני אלפרדו, פסטה פומפדורו או פיצה מרגריטה ב- 41 שקלים.היכן: לוקה - השונית 2, מרינה הרצליהמתי: ימי שבת, 12:00-17:00

מה אתם עושים בשבת בצהריים? פיצה של לוקה (צילום: דרור כץ)יום הולדת 7 למייט יום הולדת זאת תמיד סיבה למסיבה ובמסיבת היומולדת של המייט ביום שישי, 16.11, יציעו מגוון חגיגות קטנות: צ'ייסרים במחירים מוזלים על כל הזמנה של כוס בירה ותפריט אוכל מיוחד שכולל גם עוגת יום הולדת. על העמדה מוזיקת פאנק וגרוב והמון הפתעות ופינוקים נוספים לכל אורחים. בנוסף לכבוד החגיגות משחקים "7 בום" - על כל כוס שביעית הטביעו הברמנים את הלוגו של המקום. כל לקוח שיקבל כוס עם לוגו, יקבל אותה על חשבון הבית. היכן: מייט דיזנגוף - דיזנגוף 226, תל אביבמייט פלורנטין - ויטל 2, תל אביבמתי: יום שישי, 16.11, החל מהשעה 15:00יום הולדת שמח. מייט פלורנטין (צילום: אנטולי מיכאלו)סופ"ש מתוק במלון הגושרים מי שמחפש טעמים מתוקים לאורך כל סוף השבוע יכול להתפנק במלון הגושרים, שמזמין אתכם לסופ"ש שכולו שוקולד. בתוכנית: הרצאה אודות עולם השוקולד מפי גיורא צ'פלינסקי, מנכ"ל שוקולד "דה קרינה"; סדנת שוקולד חווייתית עם השוקולטייר "מישי" ועוד הרבה פינוקים מתוקים שיוגשו לאורחים במהלך סופ"ש. לפרטים נוספים - לחצו כאן. היכן: מלון הגושרים - קיבוץ הגושריםמתי: 15-17.11סופ"ש מתוק במיוחד. שוקולדים (צילום: עדי פרץ)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ