מתכונשף: טוסט לחמניית שוקולד ומרשמלו של לחמים

לכבוד שבוע הסנדוויצ'ים של הרשת, אורי שפט מציג מתכון ללחמנית שוקולד שימתיק את תחילת השבוע

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
טוסט לחמניית שוקולד ומרשמלו של לחמים
טוסט לחמניית שוקולד ומרשמלו של לחמיםצילום: רותם מימון

אורי שפט חיכה לרגע הנכון שהגיע בדיוק לפני 20 שנה, אז הבין שדרכו נסללת בד בבד עם אומנות האפייה. הוא למד בבית ספר לאופים בקופנהגן, שם שהה עם משפחתו כ-3 שנים ועבד ולמד במאפיות וקונדיטוריות שונות.לפני כעשור הקים את מאפיית לחמים וכיום שפט הוא אחד השמות הבולטים בתעשיית הלחם והאפייה, עם שלושה סניפים של לחמים.

אורי שפט על המתכון: "לכבוד שבוע הכריכים הגדול במאפיית לחמים החלטנו לעשות מדף של כריכים מתוקים. המתכון הזה הגיע בהשראת הבן שלי - לפני שנה בערךהוא לקח לחמניית שוקולד שכבר לא הייתה טרייה והכין ממנה טוסט שבתוכו טמן פירורי עוגיות אוראו. התוצאה הייתה מפתיעה וטעימה להפליא. מכאן הרעיון התפתח לכריך מושחת עם מרשמלו. את המתכון ללחמניות השוקולד למדתי מאריק קייזר (אופה צרפתי מפורסם מאוד) והן מפנקות וטעימות במיוחד.

טוסט לחמנית שוקולד עם מרשמלו

מרכיבים:

יש לשקול את כל החומרים מראש:
600 גרם קמח חיטה לבן, מנופה (4.5 כוסות)
280 גרם מי ברז קרים (1 ורבע כוס)
25 גרם שמרים טריים (2.5 כפות)
15 גרם מלח (1 כף)
90 גרם סוכר (חצי כוס)
60 גרם חמאה בטמפ' החדר
20 גרם אבקת קקאו מנופה (1 כף)
100 גרם שוקולד מריר קצוץ לשבבים (ממולץ 56% מוצקי קקאו לפחות)
ביצה טרופה לציפוי
חבילת מרשמלו איכותי

אופן הכנת:

1. מכינים את הבצק: יוצקים את המים לקערת הלישה, ומפוררים לתוכם את השמרים.
2. מוסיפים לפי הסדר: קמח, מלח, סוכר וחמאה. בעזרת וו הלישה לשים במהירות נמוכה, עד לאיחוד החומרים, למשך כ-4 דקות. מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 4 דקות, עד לקבלת בצק רך וחלק.
3. מנמיכים את המהירות ומוספים את שבבי השוקולד ואת אבקת הקקאו. מערבלים בעדינות עד שנבלעים בבצק, ולא יותר.
4. מתפיחים את הבצק: מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון, ומתפיחים במקום קריר כ-30 דקות או עד שהבצק כמעט הכפיל את נפחו.
5. מחלקים את הבצק (בעזרת סכין) ל- 20 חלקים שווים, מגלגלים כל חלק לכדור ומניחים על שתי תבניות מרופדות בנייר אפייה, במרווחים שווים. מכסים, מתפיחים כשעה עד שהכדורים כמעט מכפילים את נפחם. כ- 15 דקות לפני תום ההתפחה, מחממים את התנור ל-180 מעלות.
6. מורחים את הכדורים בביצה טרופה, ובעזרת סכין קטנה ומשוננת חורצים שלושה חריצים קטנים בכל כדור.
7. מכניסים את התבנית לתנור ואופים 15 דקות עד שהלחמניות מוכנות. מוצאים מהתנור ומצננים על רשת.
8. מרכיבים את הטוסט: בעזרת סכין פותחים את הלחמניה בחתך בינוני לרוחב.מניחים כמה יחידות של מרשמלו בתוך הכריך וסוגרים אותו. בעזרת טוסטר לחיץ שחומם מראש מניחים את הלחמניה ומוחצים.

טעם של ילדות
טעם של ילדות צילום: רותם מימון

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ