${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מערבבים עניינים: המדריך המלא לעוגות בחושות

לעוגות בחושות יצא שם של פשוטות ולא מרשימות, אבל עם הטיפים של הקונדיטור אורן בקר, אפשר לשדרג אותן לקינוח עשיר ומפנק

תגובות
עוגה בחושה עם פקאנים
מתן שופן

גדלתי בשכונה קטנה בפתח תקווה, שכל בני משפחתי (שעדיין גרים בה) קראו לה "המושבה". זיכרונות הילדות שלי כרוכים בשתי אהבותיי הגדולות: הראשונה היא האהבה לאפייה והשנייה היא לקבוצת הכדורגל מכבי אבשלום פתח תקווה. בילדותי, כל בני המשפחה, שהיו גם אוהדים שרופים, נהגו להגיע אל ביתה של דודתי רוחמה ז"ל, אישה מדהימה שאהבה אנשים ואורחים. כולם היו מתכנסים בסלון הבית לפני משחקים גדולים, ומהמטבח היו עולים ניחוחות נהדרים של עוגות בחושות בטעמים שונים ומיוחדים.

» הסוד למרנג מוצלח
» המאפיות והקונדיטוריות הכי טובות בארץ

כילד שאהב אפייה, ביליתי לצדה שעות ארוכות במטבח בהכנת עוגות ומאפים לכל המשפחה. היא לימדה אותי שכל העוגות הבחושות מבוססות על בצק שעשוי באחת משתי הדרכים הבאות:

1. הקצפה שומנית - כלומר הקרמת חמאה עם סוכר (או אבקת סוכר), הוספת ביצים טרופות ולבסוף קיפול של המרכיבים היבשים פנימה.

2. הקצפה על בסיס ביצים וסוכר - הקצפת ביצים בטמפרטורת החדר עם סוכר, הוספת שמן בהדרגה ולבסוף קיפול המרכיבים היבשים פנימה. בכל מקרה, ככל שמקרימים יותר את התערובת באמצעות וו הגיטרה במיקסר, כך התוצאה הסופית תהיה עוגה אוורירית ונעימה יותר לאכילה.

עוגת שוקולד בחושה
דודו בכר

כמה טיפים חשובים לפני שמתחילים:

» בכל מתכוני העוגות הבחושות ניתן להשתמש בתחליפי סוכר.

» לעוגה טבעונית, ניתן להחליף את החמאה במרגרינה, את החלב בחלב סויה, ואת הביצים במחית בננה או תפוחים.

» ליצירת עוגות אישיות ניתן לאפות בתבניות קטנות שונות, דוגמת מנג'טים אישיים ליצירת קאפקייקס.מה שמעשיר את העוגה הן התוספות והמליות השונות. אפשר גם ליצוק סירופ סוכר לאחר האפייה, מה שגורם לעוגה להיות נימוחה וטעימה (אני ממליץ על כך בחום. אתם רק תרוויחו).

אם החלטתם ליצוק סירופ, מומלץ להכין את העוגה כיומיים לפני ההגשה. כך הסירופ נספג יותר טוב והופך את העוגה הבחושה לטעימה ונימוחה יותר.

עוגות אישיות של שוקולד ופיצוחים

כאמור, את העוגה הזאת אפשר להכין בגודל רגיל. יחד עם טעמי השוקולד והמרציפן התוצאה שמתקבלת היא מיוחדת ולא רגילה.

מצרכים:

לתבנית אינגליש קייק בגודל 25x9 ס"מ או 6 תבניות אישיות גדולות

20 גרם (2 כפות) אגוזי מלך
20 גרם (2 כפות) אגוזי לוז
20 גרם (2 כפות) פיסטוקים
65 מ"ל (1/4 כוס) חלב
50 גרם שוקולד מריר, 70% מוצקי קקאו
80 גרם חמאה רכה
60 גרם מרציפן
3 כפות סוכר
1.5 כפות דבש נוזלי
2 ביצים
70 גרם (1/2 כוס) קמח
1 כפית אבקת אפייה
2 כפות גדושות קקאו כהה
קורט מלח

לסירופ סוכר:

240 מ"ל (1 כוס) מים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל

לציפוי שוקולד:

75 גרם שוקולד מריר
2 כפיות שמן סויה
1 כף פיסטוקים טחונים

אופן ההכנה:

1. קולים את כל סוגי האגוזים בתנור שחומם ל-160 מעלות למשך 10 דקות. מצננים היטב וקוצצים גס.

2. מכינים את הגנאש: מרתיחים חלב ושופכים על השוקולד המריר. מערבבים עד שמתקבל קרם חלק. מצננים בטמפרטורת החדר.

3. מערבבים את החמאה והמרציפן במיקסר, עם וו גיטרה. מוסיפים סוכר ודבש וממשיכים לערבל.

4. טורפים את הביצים ומוסיפים בהדרגה למיקסר, עד שהן נספגות בתערובת.

5. מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והקקאו. מוסיפים את המלח ומעבירים למיקסר, כשהוא פועל במהירות נמוכה.

6. מוסיפים את האגוזים הקלויים. מקפלים פנימה את הגנאש הקר ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.

7. יוצקים את התערובת לתבניות אפייה משומנות ומעבירים למקרר למשך שעה.

8. אופים בתנור שחומם ל-160 מעלות במשך 30-25 דקות, עד שהעוגות מכפילות את נפחן ומקבלות קרום עליון יציב. מצננים למשך 10 דקות.

9. מכינים את הסירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה מים, סוכר ותמצית וניל ולאחר מכן מסירים מהאש.

10. מברישים את העוגות בסירופ בעודן בתבניות.

11. מכניסים למקפיא למשך שעה, על מנת שניתן יהיה לחלצן בקלות.

12. מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד והשמן בקערה מעל מים חמים (בן מארי).

13. מחלצים את העוגה מהתבניות ומושחים בשוקולד המומס. מפזרים מעל פיסטוקים טחונים ומגישים בטמפרטורת החדר.

*#