${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אוכלים להצביע: הבחירות הנכונות לשנת 2013

דיברנו מספיק על הבחירות לממשלה. עכשיו הגיע הזמן לדבר על הדברים החשובים באמת: בחירות קולינריות לשנה הקרובה

תגובות

אסייתי או איטלקי? רפי כהן או אבי קונפורטי? פיצה או המבורגר? שנת 2013 היא שנה של בחירות, גם בכל מה שקשור לאוכל. אספנו, סידרנו וקיטלגנו את הטרנדים הלוהטי והדברים ששווה לחכות להם בשנה הקרובה. לכם רק נותר לבחור.כוכב נולד: בן נריה .vs גמזו גיא גמזו ויובל בן נריה הם שני נסיכים שיקבלו השנה קידום לדרגת מלכים, כל אחד בממלכה שלו. אם אכלתם בשנים האחרונות ברפאל או בהרברט סמואל ואהבתם, סביר להניח שאלו היו מנות של השניים. יובל בן נריה, כוכב כתבות מסוג "הבטחת השנה", הולך לממש את כל מה שכתבו עליו: אחרי שהיה השף בפועל של הרברט סמואל תחת השף יונתן רושפלד ופרש לפני כשנה לטובת מסעדה משל עצמו, הוא יפתח בתחילת מרץ את טאיזו, מגה מסעדה אסייתית ומושקעת באופן כמעט חסר תקדים במגדל לוינשטיין. גם גמזו גדל תחת כנפיו של מנטור אחר וגדול לא פחות - רפי כהן - ומחזיק ברזומה של חמש שנים במטבח של רפאל. גם אותו נוכל לפגוש בחודש מרץ עם פרויקט מסקרן מאוד שעתיד לרקום עור וגידים במפגש הרחובות נחלת בנימין ויהודה הלוי.מבטיחים הרבה. בן נריה וגמזו (צילום: שוקה כהן, נעמה שפירא)חוכמת רחוב: פיצה .vs המבורגר הסועד הישראלי פתח בעשור האחרון את הראש, הכיר מנות מכל העולם והתנסה בחומרי גלם שאף פעם לא היו כאן. יחד עם זאת, הוא גם הכניס לתפריט היומי את ההמבורגר ואת הפיצה, שהולכים להתקוטט על הבכורה בשנה הקרובה: רשתות מוזס ועד העצם עתידות להשיק בקרוב מסעדות אקספרס חדשות שבמרכזן יבלוט ההמבורגר, כמובן; וגם אגאדיר מתכננת לצרף מסעדת קונספט חדשה בקרוב. מי שעומדות מולן בדו קרב הזה הן הפיצריות, שימשיכו את מגמת ההתחזקות מ־2012: דה פפה של ג'וזפה ג'ורדנו עתידה לפתוח שלוחה חדשה בצפון העיר, פיצריית אליצ'ה תשוב מן המתים ותיפתח במקום חדש, ויחד עם פרנצו של תמר כהן צדק, P2, רוזמרין ומאמא איטליה, שנפתחו לאחרונה, הפיצות מוכיחות שהן פה כדי להישאר. נלחמים על הרחוב. פיצה והמבורגר (צילום: א.ס.א.פ. קיראייטיב / ingimage)על האש: הגריל של רפי כהן .vs הגריל של אבי קונפורטי שני השפים הוותיקים בליגת העל של הקולינריה הישראלית מגיעים משני עולמות די מנוגדים - האחד ים תיכוני והשני עם חיבה גדולה לאסיה - אבל שניהם ייפגשו השנה על האש. כלומר על הגריל. גם רפי כהן וגם אבי קונפורטי הבטיחו לנו מסעדות חדשות, ואוטוטו זה קורה. אחרי 11 שנה ברפאל נדמה שכהן עומד להמציא את עצמו מחדש בפרויקט מסקרן שמשלב בין מלון בוטיק למסעדת שף, בדגש על גריל, טאבון ומנות שמוכנות לעיני הלקוחות. כהן מבטיח שהמקום החדש (ברח' מנדלי מוכר ספרים) יאופיין במחירים ובסגנון רחוקים מאלה שברפאל. מהצד של קונפורטי שמענו כבר מזמן את השם טופולופומפו, ואחרי עיכובים גדולים אפשר להגיד שהפרויקט המסקרן, שייפתח בסמוך לצפרה, נמצא בהכנות אחרונות. צפרה פתחה לנו את הראש במה שקשור למטבח אסייתי, ועכשיו קונפורטי הולך ללמד אותנו גריל אסייתי מהו: גדול, גרנדיוזי ולא דומה לשום דבר שנעשה כאן קודם.יהיה לוהט. כהן וקונפורטי (צילום: אורן זיו, דניאל צ'צ'יק)קונטיננטלי: אסיה .vs אירופה אין ספק שהצונאמי האסייתי הקטן שהכה את העיר באמצע 2012 הולך להמשיך לעשות גלים גם בשנה הבאה. אחרי קונפורטי ובן נריה, שיביאו את מסעדות השף האסייתיות, הפרויקט המסקרן ביותר הוא המסעדה הסינגפורית של האחים ירזין. את המסעדה הולך להוביל השף הסינגפורי אנג סו, שיגיש תבשילים אותנטיים מהאי, והיא תיפתח ברחוב בוגרשוב, במרחק קריצה תחרותית מבית תאילנדי. מהיבשת האירופית יהיו אלו צרפת ובעיקר איטליה שינסו להשיב את כבודן האבוד, אחרי שראינו בשנה החולפת גם נגיעות מיוון ומהבלקן. איטליה תיתן פייט באמצעות מתחם איטלקי שכולל מיני שוק ומסעדה איטלקית חדשה של השף יוגב ירוס (לשעבר מל ומישל) במתחם שרונה, מסעדה איטלקית־ים תיכונית להראל בלו (סיטארה) והתפשטות נוספת של רוסטיקו בעיר. מצד צרפת ינסה השף פול אסנהיים להחזיר את הבראסרי הצרפתי לאופנה במסעדה חדשה ומסקרנת באגף החדש של מוזיאון תל אביב.קרב בין יבשות. פסטה ונודלס (צילום: א.ס.א.פ. קיראייטיב / ingimage)חשבון נפש: טבעוני .vs הדוניסטי לפני שנה בקושי יכולתם למצוא בעיר כמה מנות טבעוניות, אבל מתישהו בסביבות מרץ־אפריל זה קרה: מאפס למאה ב־20 שניות, הטבעונות השתלטה על תל אביב. לדבר על בשר טעים הפך לעניין מגונה, ולדבר בשבחי קרפצ'ו אבטיח הפך להיות הדבר הנכון. כעת, בזמן שימי שני ללא בשר, תפריטים טבעוניים ואירועי שפים בז'אנר נפוצים כמו קינואה בסלט חמוציות, חוזרים לאופנה חומרי גלם מושחתים, כאילו לעשות דווקא: תגידו יפה שלום לדלעת ערמונים וקבלו בבקשה את הקוויאר, הלובסטרים, האויסטרים והקובה ביף. אל תגידו שלא הזהרנו.אידיאולוגיות סותרות. טבעוני מול קוויאר (צילום: א.ס.א.פ. קיראייטיב / ingimage)כיסים עמוקים: מיתון .vs מגה מסעדות עם יד על הלב, אפשר להגיד ש־2012 היתה שנת מיתון. מסעדות רבות נסגרו, המקומות הקטנים שלטו ואף מגה מסעדה לא נפתחה. אז נכון שעלמה של רושפלד שמה בכיס הקטן כל חשבונית ממקום אחר, אבל עם כל הכבוד על השקעת המיליונים, יש בה רק 30 מקומות. 2013 הולכת להיות שנת המסעדות הגדולות. כל אחת מהמסעדות החדשות הנזכרות כאן הולכת לכלול לא פחות מ־100 מקומות ישיבה, וזה מבלי שספרנו את המסעדות במתחם שרונה שבהן קומות אחדות, וגם את דוד ויוסף, שעוברים ממקום קטן בירמיהו למגה מסעדה במונטיפיורי. הכינו את הארנקים. כמה אתם מוכנים להוציא על ארוחה? התרנגול וצפרה (צילום: אורן זיו, דודו בכר)סוציאל־קולינרי: EatWith vs. ShabbaTLV יש איזה דיבור לאחרונה בקרב לא מעט פודיז שנגמר להם ממסעדות. הם ראו הכל וטעמו הכל, בעיקר כשהכל הוא עוד מאותו דבר. גם עודף הפלצנות והתייקרות החשבון בסוף לא עושים עמם חסד, כך שהחיפוש אחר הטרנד הקולינרי האלטרנטיבי הבא היה רק עניין של זמן. הפתרון נמצא בדמות ארוחות ביתיות משותפות, אבל הקרב רק מתחיל: ב־Eatwith יזמינו אתכם בשלנים לארוחת פיקס מניו קונספטואלית (מסנדוויצ'ים ועד אסייתי) תמורת סכום קבוע מראש. לעומת זאת, ב־ShabbaTLV אתם מבשלים, צמחוני בעיקר, ונאספים לארוחת שישי משותפת ברוח יהודית מודרנית עם אנשים לא מוכרים. אפשר ליצור קשר עם הקבוצות דרך דפי הפייסבוק שלהן. תל אביב מעולם לא היתה חברותית יותר.המתחם הלוהט: שרונה .vs נוה צדק האם זו הולכת להיות שנת המתחמים? אחרי הצלחה בינונית מינוס של מתחם התחנה ושל שוק נמל יפו, נראה שלתל אביבים נמאס ממתחמים. לראיה יעידו המוני המקומות שהולכים להיפתח הרחק ממתחם כלשהו. דרך מנחם בגין־יגאל אלון, מתחם נגה, מוזיאון תל אביב, או מנדלה מוכר ספרים הם רק חלק מהרחובות שהולכים להתהדר במקומות אוכל חדשים השנה, אבל התחרות האמיתית על הלב שלכם תתרחש בין נוה צדק למתחם שרונה. בנוה צדק אנחנו הולכים לפגוש את אוראל קמחי ממסעדת קבלייר, שיפתח בקרוב את פופינה, מסעדת שף שתראה לתל אביבים את כישוריו. אחריו, בהמשך השנה, עתיד להיכנס לכאן אחד השמות הבולטים בעיר - השף ירון שלו ממסעדת טוטו, שיפתח את המסעדה של מלון הבוטיק וילה ורסנו. לעומת זאת, במתחם שרונה צפויות להיפתח לא פחות מ־30 (!) מסעדות חדשות, כמו זו של השף רן שמואלי; מתחם יין של אנשי הז'אז'ו; מסעדה ומתחם מבית אנשי ויקי כריסטינה; מתחם אפייה של אורן בקר; ומסעדה יוקרתית מבית אנשי סיטארה, וזה מבלי להזכיר גם רשתות שישתקעו במקום.איפה נסתובב? נווה צדק ומתחם שרונה (צילום: ניר קידר, מוטי מילרוד)תפסתי ראש על הבר: מסעדות במלונות בוטיק .vs ברי אוכל הכל התחיל עם מתי ורותי ברודו, שפתחו את הוטל מונטיפיורי, וכמו תמיד שאר העיר נסחפה אחריהם. התופעה התפשטה גם הרחק מתל אביב (ע"ע האפנדי של אורי בורי, ווילה וי של השף גיא בן שמחון). ריבוי מלונות הבוטיק באזור שדרות רוטשילד יטמון בחובו לא מעט מסעדות בוטיק, שעתידות להציף את השוק. מדובר כמובן בעלמה לאונג' של רושפלד, במסעדות של רפי כהן וירון שלו, כאמור, וכן במסעדה חדשה במלון רוטשילד החדש, כשבתפקיד היועץ הקולינרי נמצא השף ישראל אהרוני, עם מנות דגל ממסעדות הפאר האהובות שקישטו בעבר את תל אביב. וזו רשימה חלקית מאוד. אם לאכול במלון נשמע לכם יקר, התשובה מגיעה מצד ברי אוכל, שישמשו אלטרנטיבה כמקום הנכון לשבת לאכול בו עם דרינק ליד, מבלי לוותר על עיצוב מושקע, מוזיקה בווליום יותר גבוה ומנות שף מוקפדות. אחרי TKB, ברנר 2 וטיילור מייד, אנחנו יכולים לדווח על קבוצות יזמים שעובדים על כמה ברי אוכל חדשים שאמורים להיפתח במהלך השנה הקרובה. האווירה אומרת הכל. הוטל מונטיפיורי וקיטשן בר (צילום: שי בן אפרים, דודו בכר)

*#