${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פאולין מבשלת: ספיישל מטוגנים לחנוכה

מדונאטס וצ'ורוס ועד אצבעות פיה וזפולה. המדריך המלא למתוקים מטוגנים מרחבי העולם שיעשו לכם חנוכה שמח במיוחד

תגובות

אתחיל בווידוי: אני לא אוהבת סופגניות. חשבתי שאצליח להתחמק מהן השנה, למרות ריחות הטיגון שמילאו את הרחובות. הרי כבר יותר מחודש שכדורי הבצק הזהוב קורצים מכל פינה, קורצים עם כיפותיהן הלבנות מאבקת סוכר. כמו בכל שנה, גם הפעם אופים וקונדיטורים התאמצו במיוחד להמציא את הסופגניה המושלמת: שיחקו עם כמויות הבצק והמילוי והמציאו מילויים מיוחדים אבל לטעמי, הם רק הסתבכו עוד יותר על הדרך. לכן אפשר לנסות משהו אחר: במקום לנסות לשנות את הבצק או את המילוי, אפשר לשנות את המוצר. הרי לא חסרים מאכלים מטוגנים טעימים ברחבי העולם שאפשר להכין בחג. »חנוכה 2013 - לכל האירועים » מתכון לסופגניות» מתכון ללביבות » איפה תקנו את הסופגניות הטובות ביותרכדי לשמור על אווירת החג וגם כדי ליהנות ממשהו טעים, חברתי אל שף קונדיטור סטפן לייק, ויחד יצרנו כמה אלטרנטיבות מטוגנות למאכלי החג מרחבי העולם.

זפולה זפולה היא הגרסה האיטלקית לסופגניה. המנה הזו זכורה לרבים ממאסטר שף כאחת המנות הפופולריות, והיא גם אחת המנות האהובות אצלי בבית. הזפולה לא חייב להיות מתוק, ואפשר להגיש אותו גם עם תוספת מלוחה (גבינה, ממרח זיתים או פסטו). באיטליה, הכדורים הקטנים מלווים, בדרך כלל, בשוקו חם. נראה לי שגם אנחנו יכולים לאמץ את הרעיון.

מצרכים (כ-20 יחידות):500 גר’ תפוחי אדמה מבושלים וחמים700 גר’ קמח4-5 ביצים בגודל בינוני100 גר’ חמאה רכה2 כפות שמרים יבשיםגרדת לימון/תפוזקורט מלח2 כפות סוכרשמן צמחי לטיגון

אופן ההכנה:1. מרסקים את תפוחי האדמה למחית אחידה. שופכים את הקמח על משטח העבודה בצורת לוע הר געש.2. שמים במרכז את כל המרכיבים ביחד: חמאה, תפוחי אדמה, שמרים, מלח, סוכר וביצים. מערבבים בעזרת מזלג את הכל, עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים לאט את הקמח שמסביב, עד שכולו נספג לתוך הבצק.3. יוצרים כדור בצק רך. מניחים במקום חמים לתפיחה למשך כ-20 דקות.4. יוצרים כדורים בגודל של ביס, מניחים על מגש מקומח לתפיחה נוספת, מכסים במגבת  ומשאירים במקום חמים לחצי שעה. 6. על אש בינונית, מחממים במחבת שמן לטיגון. כשהשמן חם מספיק מטגנים את הזפולה משני צדדיו, עד להשחמה. 7. כאשר הזפולה מוכנים, חותכים אותם וממלאים במילוי מתוק או בפרוסות מוצרלה, עגבניה ועלי בזיליקום.מאמא מיה. זפולה (אילוסטרציה: dreamstime)

אצבעות פיה שף קונדיטור לייק הסכים לחשוף את המתכון הסודי ל"אצבעות הפיה", שמגיע הישר מהמטבח האלג'יראי המשפחתי שלו. שווה לנסות.

מצרכים (כ- 30 יחידות):2 כוסות קמח (300 גר')1/2 שקית שמרים1/2 שקית משפר אפייה2 ביצים גודל L1/4 כוס סוכר (50 גר')1/4 כוס שמן (50 גר') 1 כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל1 כפית תמצית רום או ערק קורט מלחגרידה דקה מתפוז 1שמן לטיגון עמוקאבקת סוכר או סוכר לבן לקישוט

אופן ההכנה:1. מערבבים בקערת ערבול את הביצים, הסוכר, תמצית הווניל, הרום או הערק, סוכר הווניל, השמרים והשמן עד לקבלת בלילה אחידה.2.  מוסיפים את הקמח ואת המלח ולשים עד לקבלת בצק רך מאוד, לא נוזלי מדי וקצת דביק. 3. מקמחים את שולחן העבודה והידיים. בעזרת כפית לוקחים פיסות מהבצק ומגלגלים על השולחן בצורת אצבעות אובליות, מניחים על השולחן המקומח.4. משאירים למנוחה מכוסה בניילון למשך כ- 15 דקות.5. מחממים שמן עמוק לטיגון על אש בינונית. כשהשמן חם, מניחים בעדינות את האצבעות בשמן ומטגנים משני הצדדים עד קבלת צבע זהוב. מניחים בצלחת עם נייר סופג.6. אחרי יבוש וקירור, ניתן לפזר בעזרת מסננת אבקת סוכר, או לגלגל בקערית עם סוכר לבן.קסומות. אצבעות פיה (צילום: פאולין שובל)

מתכון נוסף שישמח גם קטנים וגם גדולים: מאכל קל, אוורירי ומתקתק, שמגיע אלינו הישר ממרכז צרפת.

מצרכים (כ-30 יחידות):

כ-2 כוסות קמח לבן (300 גר')1/2 שקית או 1/2 קובית שמרית1/2 שקית משפר אפייה טבעיקורט מלח1/2 כוס סוכר לבן (100 גר')שקית סוכר וניל100 גרם חמאה רכה2 ביצים בגודל L

אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:1. מכניסים את כל החומרים לקערת מערבל עם וו לישה, פרט לחמאה הרכה. 2. לשים במהירות נמוכה במשך כ-4 דקות, תוך כדי הוספה הדרגתית של קוביות החמאה.3. לשים עוד 4 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת בצק רך, גמיש וקצת דביק.4. יוצרים בקערה כדור מקומח, מכסם ומכניסים למנוחה במקרר לשעתיים.5. על שולחן מקומח מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ, ובעזרת גלגלת חותכים פסים אלכסונים כדי לייצר מעוינים. במרכז כל מעוין מייצרים חתך קטן.6. מכסים במגבת ומניחים לתפיחה למשך כ-10 דקות, עד הכפלת הנפח.7. מחממים שמן בסיר (לפחות 2 ס"מ עומק). מרימים את מעוין הבצק בעזרת כף שטוחה ומחליקים בעדינות את הקודקוד אל תוך החיתוך המרכזי.8. מניחים בעדינות בתוך השמן החם (אם תוכלו למדוד, הטמפ' האופטימלית היא C°175) ומטגנים דקה מכל צד עד להזהבה.9. מצננים על נייר סופג, מניחים במגש, מפזרים בנדיבות אבקת סוכר ומגישים.

קופצות לפה. אזני ארנב (צילום: פאולין שובל)צ'ורוס פריך מבחוץ, רך בפנים ולא מתוק מדי: את הצ'ורוס הספרדי אפשר לאכול עם ריבת חלב, עם רוטב שוקולד, עם שוקו חם, עם קפה או אפילו עם גלידה.

מצרכים (כ-20 יחידות):1 כוס מים1/2 כוס חמאה (או מרגרינה) 1/4 כפית מלח 1 כוס קמח 3 ביצים טרופותשמן צמחי, לטיגון1/4 כוס סוכר 1/4 כפית קינמון טחון (לא חובה)

למטבל שוקולד:1 כף קורנפלור2 כוסות חלב חם100 גרם שוקולד מריר, קצוץ דקסוכר 1/4 כוס

אופן ההכנה:1. מכינים את הבצק: מביאים לרתיחה כוס מים עם חמאה (או המרגרינה) והמלח בסיר. מוסיפים קמח ומערבבים בעזרת כף עץ על אש נמוכה, עד לקבלת תערובת בצקית שיוצרת כדור. 2. מעבירים את הבצק אל תוך מיקסר ומוסיפים בהדרגה את הביצים, תוך כדי ערבוב.3. מחממים שמן בעומק של כ-2 סנטימטרים בסיר כבד. 3. בצלחת נפרדת, מערבבים את הסוכר עם הקינמון.4. מכינים את מטבל השוקולד: בקערה קטנה, ממיסים את הקורנפלור בכוס אחת של החלב החם. מערבבים בסיר נפרד את השוקולד עם הכוס הנותרת של החלב החם וממיסים את השוקולד על אש בינונית תוך בחישה מתמדת . יוצקים את הסוכר והקורנפלור המומס לתוך תערובת השוקולד. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהשוקולד מתעבה, בערך כ-5 דקות. מורידים את הסיר מהאש ומערבבים עד שהתערובת אחידה. 5. מעבירים  את בצק הצ'ורוס לשקית זילוף עם צנתר גדול. סוחטים מקלות באורך שרוצים לתוך השמן החם. חשוב לוודא שמטגנים 3-4 רצועות בכל פעם. כ-2 דקות מכל צד. מעבירים את צ'ורוס המטוגנים לצלחת עם נייר סופג, בוזקים מעל את  תערובת הסוכר וקינמון ומגישים עם מטבל השוקולד.

אין באמת צורך להציג את הדונאטס, בן הדוד האמריקאי עתיר הציפויים והגלייזים של הסופגניות הקלאסיות. את המתכון האוניברסלי של סטפן לייק,  תוכלו לשמור ולהשתמש להכנת מאפים אחרים, כמו בריוש וגם סופגניות מטוגנות או אפויות. 

מצרכים (כ-20 יחידות):1/2 3 כוסות קמח מנופה (500 גר')1/2 שקית או 1/2 קובית שמרים2 ביצים L1 כפית מלח1/4 כוס סוכר (50 גר')שקית סוכר וניל או כפית תמצית ונילכף רוםחבילה קטנה של חמאה רכה (100 גר')כ-1/2 כוס חלב (125 מ"ל)שמן לטיגון עמוקלמילוי לבחירתכם (ריבה, ריבת חלב, שוקולד וכו')קישוט לבחירתכם  (אבקת סוכר, סוכר גבישי, סוכריות צבעוניות וכו')

אופן ההכנה:1. לקערת מיקסר עם וו לישה מכניסים את כל החומרים, פרט לחמאה הרכה. 2. לשים במהירות נמוכה למשך כ-4 דקות, תוך כדי הוספה הדרגתית של הקוביות חמאה.3. לשים עוד כ-4 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת בצק רך וגמיש.4. יוצרים בקערה כדור מקומח ומניחים מכוסה במקרר לכ-30 דקות.5. מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כ-1 ס"מ. קורצים צורה עגולה ועוד עיגול קטן יותר במרכזו.6. מניחים עם מרווחים במגשי אפיה מרופדים בנייר אפייה משומן, מכסים במגבת ומשהים לתפיחה למשך כ-40 דקות עד הכפלת הנפח.7. מחממים לפחות 2 ס"מ שמן בסיר. מרימים את הדונטס בעזרת כף שטוחה משומנת ומחליקים בעדינות לתוך השמן החם. מטגנים כדקה מכל צד, עד להזהבה. 8. מצננים על נייר סופג ומקשטים לפי בחירתכם.החלום האמריקני. דונאטס (צילום: פאולין שובל)

*#