${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קסם על ים כנרת: ביקור בחומוס שבתאי

ממש אל מול הכנרת, ממוקמת חומוסיה שנותנת פירוש מחודש למושג "עבודה עברית" ועושה פלאים עם פול

תגובות

שוב מתקשרים אלי מצומת גולני. "אנחנו בדרך לכינרת. איפה אוכלים?”. שאלה מצוינת. כולם נוסעים לכינרת. כולם ישנים שם באוהל או בצימר או במלון או בסקוטי או סתם נוסעים לשבת, אבל מסעדני ישראל עדיין לא השכילו להבין את חוסר ההתאמה בין הכמות האדירה של המטיילים לעומת הכמות הקטנה של המסעדות. אז אם לא מסעדני הגורמה, אז למה לא החומוסאים? למה הכינרת, שהיא האגם הלאומי, לא מוקפת בחומוסיות, שמגישות את המאכל הלאומי? מזל שיש את מורן גלאון שפתח את חומוס שבתאי במדרחוב הקישון בטבריה, ממש ליד השוק וליד רחוב הגליל המתחדש.» סיור חומוסיות ברובע הנוצרי בירושלים» אום שאקר: החומוס הטוב בחיפה» מנות החומוס הטובות בתל אביבאז מי זה השבתאי הזה, עם השפם שמתנוסס בלוגו של החומוסיה ועל הכרזות המיוחדות שעל הקירות? שבתאי הוא אבא של מורן, תושבי וילידי כפר תבור, נצר לשושלת הגולדמנים המפוארת שהקימה את כפר תבור וראש פינה. 130 שנה של מסורת גידול חומוס באדמות הבזלת האיכותיות של העמק לא הותירו למורן ברירה ולא נותר לו אלא לפתוח את החומוסיה הקטנה הזו.בכל בוקר מבשל מורן חומוס טרי שמגיע ישירות ממגדלי החומוס שבעמק, מוסיף טחינה איכותית ומתבל את סיר הפול שביעבע כל הלילה על פלטת השבת. בכל רגע נכנס למסעדה סועד או זוג תיירים, מקומיים או כאלה שבאו ישירות מהצימרים או מבתי המלון שבסביבה. עבודה עברית. חומוס שבתאי (צילום: יובל הולנדר) כבר מהביס הראשון מרגישים כאן ברגישות מופלאה לטעמים, לריחות ולתבלינים, וזה מתחיל בחומוס. ללא ספק, מדובר בחומוס הטוב ביותר בגליל המזרחי, כנראה בגלל ההשפעות שמגיעות מהחומוס החיפאי והנצרתי. המנה גדולה מאוד, ככה שממש לא צריך תוספת. החומוס אוורירי במידה נכונה, טחון דק אבל לא משחתי וכמעט לא מתובל - ככה שמרגישים את הטעמים הנפלאים של הטחינה והחומוס וגם הגרגירים רכים מאוד ובטמפרטורה הנכונה. עשוי נהדר. חומוס שבתאי (צילום: יובל הולנדר)ועכשיו אנחנו מגיעים לדובדבן שעל הקצפת - הפול. ספק אם הטבריינים יודעים מה מבעבע להם כל הלילה בעיר התחתית בזמן שהם נמים וחולמים על הקפיטריה של טבריה. אני לא מאמין ברוחות רפאים, אבל נשגב מבינתי איך הרמב"ם, רבי עקיבא, מאיר בעל הנס וקדושים נוספים שהגיעו למנוחתם, לא קופצים מקברם כדי לטעום ולהריח את הנס הזה. צלחת הפול של חומוס שבתאי היא יצירת אמנות של טעם וריח. מתובלת בכמון, בתערובת מיוחדת של פלפל ועוד כמה דברים שמורן לא יגלה לי, היא פותחת את התיאבון וממלאת את הפה בחגיגה של טעמים מבלי להכביד. הבישול הזה בעצם מזכיר את הבישול המקורי של הפול-מדאמס המצרי שמבושל בכד חרס מוקף גחלים כל הלילה, קבור באדמה, והביצים החומות שמבושלות באותו הסיר גם הן מעדן של ממש. אפילו הבצל מקבל טיפול מיוחד: אצל שבתאי הבצל שוחה במים מתובלים, ומוגש כשהוא חף מכל הריחות הצורבים. ניגוב החומוס איתו ממלא את הפה בטעמים מתקתקים ונעימים שמתחברים לחומוס או לפול ולגרגירים בצורה מושלמת. שמן הזית הוא איכותי ביותר, ומגיע, יחד עם הזיתים הסורים, מחקלאי כפר תבור. ממש חומוסיה של עבודה עברית. פאר היצירה. פול מדאמס (צילום: יובל הולנדר)אם לא תרצו לקלקל את כל הישראליאדה הזו בקולה או בזירו, מומלץ לטעום את הרוזטה - משקה שקדים מרווה במיוחד. ואם, איכשהו, אתם עדיין רעבים, תוכלו לקבל גם צ'יפס כפרי מתפוחי אדמה קטנים שפרוסים דק מאוד ומתובלים בתבלין סודי. הפתעה נעימה נרשמה אחרי ששאלנו את מורן אם גם לילדים שי מה לאכול. מבלי להתבלבל, הוא סיפר לילדים על השניצל המיוחד שעשה, שמחכה בדיוק להם. אז כן, חברים - העובדה שהפכתם להורים לא אומרת שצריך להפסיק לאכול בחומוסיות רק כי הילד לא מסכים לגעת בחומוס. אצל שבתאי השניצל מספיק למבוגר רעב או לשני קטנטנים, ויחד עם הצ'יפס מהווה ארוחה נהדרת לילדים, בזמן שאנחנו מנגבים. מסיימים את הארוחה עם קפה טוב, ויוצאים לנשום קצת אוויר כינרת בטיילת של טבריה, ממש מעבר לרחוב.חומוס שבתאי - הקישון 5, טבריה

» אם אתם כבר באזור ורוצים לנסות את מזלכם במסעדות מזרחיות משובחות, שווה לנסות אחת משלושת המסעדות הבאות:

מסעדת הר תבור

כפר קמא הוא אחד משני הכפרים הצ'רקסיים היחידים בארץ, אבל מסעדת הר תבור שבתחנת סונול בכניסה לכפר היא לא צ'רקסית, אלא מסעדה מזרחית לפי מיטב המסורת של יוצאי כפר טורעאן, שהקימו מסעדות מזרחיות נהדרות בכל הארץ. במסעדה תוכלו ליהנות מחומוס מעולה, מעלי גפן ממולאים, מכל סוגי הסלטים האפשריים והלא אפשריים, וכמובן מבשרים מצוינים.» מסעדת הר תבור - תחנת דלק סונול, כפר כמא

אגב, שמתם לב שתמיד מסעדה מזרחית טובה מצויה בתחנת דלק? מעניין אם תחנת הדלק היתה שם קודם, או שאולי הקימו מסעדה ואז הבינו שהאוכל יהיה טוב יותר עם תחנת דלק צמודה. אני עוג אחזור לנושא הזה.

*#