טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פאולין מבשלת: פרידה מהקיץ בסגנון ים תיכוני

אז סופ"ש גשום לא היה לנו אבל אין ספק שלאט לאט, אנחנו נפרדים מהשמש. פאולין שובל חברה למסעדת קלימרה ויחד הכינו שני מתכונים קלילים שיגרמו לכם להרגיש כמו קיץ לאורך כל השנה

תגובות

רגע לפני שמזג האוויר מתקרר באופן קבוע ותבשילי חורף כבדים יתפסו מקום מרכזי על השולחן, רציתי להתפנק על מנה ים-תיכונית קלילה, עם טאץ' של קיץ. אני יודעת שזה לא יעזור והחורף כבר בפתח, וזה לא בהכרח דבר רע. סך הכל החורף מביא איתו את האפשרות להתכרבל בתוך שמיכת פוך מפנקת וליהנות משוקו חם, עדיף עם תיבול  של כוכב אניס וקינמון. אבל עדיין, אני לא רוצה שהקיץ ייגמר.  » קלימרה - לכל הפרטים» המדריך המלא לשניצל המושלם» מנות עם אבק כוכביםוכך מצאתי את עצמי, נכנסת לאוטו ונוסעת למסעדת קלימרה, מסעדה שרק השם שלה זורק אותי אל אווירה של חופשת קיץ שטופת שמש: שדות עשבים על הצוקים הגבוהים של יוון, יין לבן צונן ופירות ים טריים. אלו זכרונות מתוקים שעולים, ויפים כמו בגלויה. אבל עם כל הכבוד לשם עצמו (ויש כבוד) המנות שמוגשות בקלימרה משלימות את העבודה. שילוב של טעמים ים-תיכוניים עם כאלה מהמזרח הרחוק, טעמים מדויקים ולמרות אווירת החופש, כל המנות מאופיינות באיפוק רב. 

אני כנראה אפסיד במלחמה שלי נגד החורף, אבל הקיץ יכול להמשיך לחיות לנצח, במטבח שלכם, בזכות שתי מנות נהדרות, פשוטות וקלילות ממסעדת קלימרה. ושלא יגמר הקיץ לעולם! תפסתי ראש על הבר. קלימרה (צילום: דלפין)

פילה דג בקרסט שקדים מתכון פשוט וקל להכנה. החלטתי להוסיף למתכון הזה את המתכון הסודי (אולי כבר לא כל כך)  לפירה מנצח שקיבלתי מסבתא שלי, שמלווה אותי כבר שנים ומעולם לא איכזב. מצרכים ל-2 מנות:שתי יח' פילה דג, כ-200 גר' כל אחת (לוקוס, לברק, דניס וכו')4 כפות שקדים קלויים4-5 שיני שום4 כפות חמאה מזוקקת2 חצילים בינוניים לפירה:4-5 תפוחי אדמה אדומים (דזירה)1 כוס חלב חם1 כף חמאהמלח, פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:1. מכינים את פירה תפוחי האדמה: מבשלים את תפוחי האדמה המקולפים (חשוב!) במים, יחד עם קורט מלח, עד שמוכנים. בינתיים, מרתיחים חלב בסיר קטן. מסננים את תפוחי האדמה ומרסקים אותם, ולאחר מכן מוסיפים את החלב החם ואת החמאה. חשוב שגם תפוח אדמה וגם חלב יהיו חמים, אחרת הפירה יקבל מקרם דביק. מערבבים חזק את תפוחי האדמה, החלב והחמאה על אש גבוהה, עד לקבלת מרקם אחיד ואוורירי. מתבלים במלח לפי הטעם. שומרים בחום עד לאכילה.2. קולים את שני החצילים על גז. לאחר שהם מוכנים, מקפלים אותם. 3. מכינים את הדג: צורבים את נתחי הדג, מהצד של העור, על גריל בינוני או על מחבת פסים למשך 4-5 דקות. מורידים את העור ומניחים בצד.4. מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את השקדים עם החמאה, מצפים את הדג בתערובת מהצד שעוד לא התבשל, ומכניסים לתנור לסיום הבישול.  5. מרכיבים את המנה: בצלחת מניחים את הבשר החציל הקלוי, מעליו – את פילה הדג. שמים בצד את פירה תפוחי האדמה ומגישים.  קליל וטעים. פילה דג בקראסט שקדים (צילום: פאולין שובל)

סלט קיסר בנוסח קלימרה מצרכים ל-4 מנות:4 חופנים גדולים של לבבות חסה ערבית או מיקס חסה 150 גר' בייבי אנשובי 60 גר' פרמזן100 גר' צלפים 100 גר' קרוטוניםלציפוי: 100 גר' קמח100 גר' סולתחצי כף פפריקה חצי כף מלחחצי כף פלפל     לרוטב איולי:4 ביציםכף חרדל2 כפות רוטב וורצ׳סטר100 גר' פטרוזיליה קצוצה3 שיני שום50 גר' מיץ לימון60 גר' צלפים2 צנצנות אנשוביקורט פלפל שחור50 גר' פרמזןשמן זית                         אופן ההכנה:1. מכינים את רוטב האיולי: מערבלים במעבד מזון את כל חומרי הרוטב מלבד, שמן הזית ומיץ הלימון. את השמן מזלפים באיטיות, תוך כדי פעולת מערבל המזון, עד שנוצר מרקם של איולי. מוסיפים את הלימון, טועמים ומתקנים תיבול.     2. מכינים את האנשובי: משרים את האנשובי בקערה עם קרח. בקערה נוספת, שמים את כל המרכיבים לציפוי האנשובי ומערבבים. טובלים את האנשובי בתערובת ומצפים כל אחד מהם. ממלאים מחבת עמוקה בשמן עד החצי, ומטגנים את האנשובי המצופים עד לפריכות.מוציאים ומניחים על נייר סופג.3. באותו השמן שטיגנו את האנשובי מטגנים למשך דקה את הצלפים, ומוציאים לנייר סופג.4. מסדרים את לבבות החסה הערבית והצלפים בקערת ערבוב ומוזגים מעל את הרוטב. מערבבים ומניחים על צלחת הגשה. מפזרים את הקרוטונים ומסדרים את האנשובי המטוגנים מעל.

טועמים את השמש. סלט קיסר (צילום: פאולין שובל)

*#