בשרים, טבעוני וגלידה: המלצות למסעדות בנווה צדק

בשרים מעולים, גורמה מולקולרי, אוכל ביתי או גלידה מצוינת? לכבוד פסטיבל הפסנתר 2013 שיתקיים גם במרכז סוזן דלאל אספנו עבורכם המלצות טעימות בנווה צדק

טלי קושניר, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טלי קושניר, עכבר העיר

נווה צדק היא אחת מהשכונות המקסימות והאינטימיות של תל אביב. בתים נמוכים, רחובות קטנים ומשהו באווירה של המקום כולם זועקים "רומנטיקה". נווה צדק היא גם משכנו של מרכז סוזן דלאל לאמנויות, בו יתקיימו חלק מהופעות פסטיבל הפסנתר 2013, שיפתחו הערב (יום ג', 5.11). אז אם אתם כבר בשכונה, לא תעצרו לאכול משהו? בין אם אלו סטייקים עסיסיים, קציצות ביתיות, פסטה איטלקית, אוכל טבעוני או רק גלידה נהדרת - אספנו עבורכם המלצות טעימות למסעדות בנווה צדק.» פסטיבל הפסנתר 2013 - לכל הפרטים » מסעדות מומלצות בתל אביבגיחה לפאריז: דלאל

ממש בסמוך למרכז סוזן דלאל ממוקמת מסעדת דלאל, כשעל המטבח מופקד השף גולן גורפינקל. בתפריט אפשר למצוא בשרים, דגים, פירות ים, פסטה בניחוח ים תיכוני עם מנות כמו טרין לחי בקר עם שקדי עגל, תפוחי אדמה קונפי, קרם סלק וחזרת (62 שקלים) ושבזי לקסה - מרק דגים ופירות ים חריף עם אטריות, זוקיני וכפיר ליים (128 שקלים). בשעות הבוקר מוגשות ארוחות בוקר ובסופי השבוע, בין השעות 17:00-12:00, מציעים במקום בראנצ'ים מפנקים. אם כל זה לא מספיק לכם, כמה דלתות ליד פועלת הקונדיטוריה של דלאל, שמציעה מגוון מאפים ודברי מתיקה מהפנטים שירימו אתכם מתל אביב ויקחו אתכם הישר לפריז. » דלאל - שבזי 10, נווה צדק, תל אביב» דלאל הקונדיטוריה - כל ישראל חברים 7, תל אביבלאווירה רומנטית. דלאל (צילום: אייל טואג)

חמש הוא מספר הקסם: פופינה לפני קצת פחות משנה פתחו השף הצעיר אוראל קמחי והמסעדן אמיר תורג'מן את פופינה ("מטבח" בלטינית), מסעדת שף בסגנון אחר. התפריט מחולק לחמישה חלקים, כל אחד סובב סביב טכניקת בישול אחרת: כבישה, אידוי, אפייה, צלייה ובישול ארוך. בכל קטגוריה אפשר למצוא מנות חלוקה, עיקריות, קינוח, ואפילו קוקטיילים. חוץ מהתפריט המיוחד, פופינה מתהדרת בעיצוב מרשים עם בר מרובע, חצר מקסימה וחלון ברצפת המסעדה שפונה לחדר היינות. פופינה - אחד העם 3, תל אביבחמישה סגנונות. פופינה (צילום: דודו בכר)תאוות בשרים: מקום של בשר את המקום הזה לא צריך להציג לקרניבורים אמיתיים. היכל הבשרים של ניני נוף הוא יותר מרק מסעדה, שכן יש בו גם חדר יישון בשרים מיוחד וחדר אטליז, ולמעשה, כל הבשרים המוגשים במקום עוברים טיפול מקצועי. אם עדיין לא הבנתם, זה ממש לא המקום לצמחונים/ טבעונים או לחובבי חזה העוף; פה מדברים על סטייקים (165-100 שקלים, בהתאם לגודל ולנתח), נתחים על העצם (31-28 שקלים ל-100 גר') ותוספות שנעות בין שחיתות קלה כמו חסה אייסברג ברוטב גבינה כחולה, לבין סתימת עורקים מאסיבית כמו תרד בשמנת או גרטן תפוחי אדמה מהטובים בעיר. מקום של בשר - שבזי 64, נווה צדק, תל אביבטוב ויציב. מקום של בשר (צילום: ניר כפרי)רומנטיקה במיטבה: ז'אז'ו ו-ז'אז'ו וינו

דמיינו לעצמכם את התרחיש הבא: אתם הולכים ברחובות הקטנים של נווה צדק, מרגישים מאוהבים יותר מתמיד ורק מחפשים מקום שיכיל את כל הטוב הזה. עכשיו תכירו את בר הקוקטיילים - ז'אז'ו, ובר היין - ז'אז'ו וינו; שני מקומות קטנים ואינטימיים שמיועדים ללקוחות ספורים וברי מזל, באווריה רומנטית ואינטימית. לצד האלכוהול תוכלו לנשנש פה גם מיני קרוסטיני שונים, גבינות משובחות, פרשוטו, פיצות וכדומה (30-70 שקלים), שמלווים את כוסות היין או הקוקטיילים ובעיקר יגרמו לכם לשכוח לרגע שאתם בתל אביב. טיפ: המלבי של הז'אז'ו סמיך ועשיר ומזכיר דייסת סולת כמו שסבתא שלכם היתה מכינה, רק בהגשה קצת יותר סקסית. אל תוותרו. ז'אז'ו - שבזי 47, תל אביבז'אז'ו וינו -  שבזי 44, תל אביברומנטיקה במיטבה. ז'אז'ו וינו (צילום: בועז לביא)מאמא מיה: בליני מסעדת בליני ממוקמת בתוך מרכז סוזן דלאל. זהו בית אוכל איטלקי שמשלב אווירה משפחתית לצד מטבח פתוח לנגד עיני הסועדים. תפריט המסעדה, עליו מופקד השף אמיר שולר, כולל מבחר אנפטיפסטי ומנות ראשונות איטלקיות קלאסיות, פסטות, בשרים, דגים ופירות ים. במהלך החודשים נובמבר-דצמבר, יחגגו במסעדה את עונת הפטריות עם תפריט מיוחד שמוקדש כולו, נכון, לפטריות. זה אומר שתוכלו להזמין מנות כמו פורטבלה ארוסטיטו - פורטבלה צלויות ברוטב יין מתוק בליווי לחם פרושוטו (48 שקלים); טורטליני בוסקו - במילוי עגבניות צלויות, מוצרלה באפלו ובזיליקום ברוטב ארבע פטריות ונגיעת שמנת (89 שקלים); וגם מרשמלו כמהין - על מצע של סלט פירות רענן וגלידת וניל (38 שקלים). בליני - יחיאלי 6 , סוזן דלל , נווה צדק , תל אביבכמו שזה נשמע. מרשמלו כמהין בבליני (צילום: בועז לביא)

חובבי מזון, בריא, אורגני, צמחוני/טבעוני, או ללא גלוטן - זה המקום בשבילכם. משק ברזילי נפתח בשרון בשנת 2002, ואחרי כעשר שנות פעילות העתיקה המסעדה את מקומה לשכונת נווה צדק (המשק עצמו נותר במקומו). המקום פעיל בכל שעות היממה ומציע ארוחות בוקר, צהריים וערב, כולן צמחוניות או טבעוניות, ממוצרים אורגניים, וחלקן גם מתאים לנמנעים מגלוטן. משק ברזילי - אחד העם 6, נווה צדק, תל אביבהאופציה הטבעונית. קבב סויה במשק ברזילי (צילום: דניאל לילה)האופציה הכשרה: רג'ינה

מתחם התחנה הישנה ממוקם במרחק כמה דקות הליכה מאזור סוזן דלאל. מה שסומן בתחילת דרכו בהבטחה הגדולה של הבילויים בתל אביב הפך לפיהוק אורבני אחד גדול אבל אפשר למצוא בו פינות חמד כמו ויקי כריסטינה (וזהו בעצם). אבל זאת לא הסיבה שבגללה אנחנו מדברים על מתחם התחנה. במתחם תוכלו למצוא אחת ממעט המסעדות הכשרות בסביבה - רג'ינה. התפריט מציע מאכלים ותבשילים ממגוון עדות ישראל, כמו כבד קצוץ עם מלפפון כבוש תוצרת המקום (38 שקלים); פלפל ממולא באורז ופריקי (48 שקלים); קציצות בגדד ברוטב שזיפים וסילאן (71 שקלים); וגם קינוח של עוגה כושית עם סוכריות ורוטב דובדבנים (33 שקלים). רג'ינה - מתחם התחנה, תל אביבמנות יפואיות. רג'ינה (צילום: רותם מימון)מבוקר עד לילה: לולו קיטשן אנד בר לולו קיטשן אנד בר הוא בית קפה-מסעדה-בר שממוקם גם הוא על רחוב שבזי, במתחם בעל שתי קומות, שמהן ניתן להשקיף על הרחוב. במקום תמצאו תפריט משתנה בהתאם לעונות השנה שמבוסס על חומרי גלם כמו בשר, פירות ים ודגים טריים, פסטה וניוקי תוצרת הבית, גבינות, נקניקים ודגים כבושים. למשכימי קום, מוגשות ארוחות בוקר ומאפים שנאפים מדי בוקר לצד מנות כמו קרפצ'ו חציל מעושן עם גבינת טולום, פטריות יער, שקדים קלויים, עלי רשאד וחומץ בלסמי; פסטה פטריות אפויה עם שמנת חמוצה, בצל ירוק וביצה רכה, ריזוטו תרד עם מולים, בייקון ופרמזן ועוד. לולו קיטשן אנד בר - שבזי 55, תל אביבאוכלים ומשקיפים. לולו קיטשן אנד בר (צילום: אפיק גבאי)קר ומתוק: אניטה

נניח שאתם לא באמת רעבים, רק בא לכם משהו מתוק. תמשיכו ללכת על רחוב שבזי עד שתתקלו באחד משני הסניפים של גלידריה אניטה שממוקמים ברחוב. אניטה היא חלומם של שני אחים, ניר ועדי, ואמם, אניטה, שמכינה מידי יום את חומרי הגלם, הריבות ושלל התענוגות שמוצעים במקום. בין טעמי הדגל של הגלידריות תוכלו למצוא: קוקימן, פיסטוק, אגסים ביין, שקדים וקרמל, קפה, פנקוטה, קמפרי אשכוליות, גויאבה, בננה ותמר בטווח מחירים שבין 24-15 שקלים (3-1 כדורים). גלידריית אניטה - לרשימת הסניפים המלאהתעני, זאת אני. גלידריית אניטה (צילום: טל אביר)יפן זה כאן: אוקינאווה אי אפשר באמת לכתוב על סיור אוכל בלי להזכיר סושי. מסעדת אוקינאווה פועלת בשכונה כבר קרוב לעשור, ומציעה מגוון רולים לצד מנות אסייתיות שונות, שמוגשות לאורך בר ארוך ארוך שפונה לרחוב. בתפריט תמצאו: ספירלה שרימפס - שרימפס במעטפת סלילי תפוחי אדמה פריכים (32 שקלים); מרקים שונים כמו מיסו, אודון ודים סאם עוף (36-17 שקלים); פאד תאי (42 שקלים); אורז עם עוף או בקר בווק (43-36 שקלים); ומנות נוספות.אוקינאווה -  שבזי 46, נווה צדק, תל אביבאסיה פינת נווה צדק. אוקינאווה (צילום: אורן שלו) 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ