אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פסטורליה בלב העיר: איפה אוכלים בנווה צדק?

נווה צדק התל אביבית היא לא רק שכונה יפה - יש בה גם בתי קפה, גלידריות ומסעדות מגוונות שידאגו לספק לכם חווית בילוי נעימה וטעימה

תגובות
אווירה מנצחת ואוכל טוב. מנה מתוך תפריט האוכל של דלאל
פזית עוז

תסכימו בוודאי שנווה צדק היא סוג של קונצנזוס בכל מה שקשור לאזורי בילוי שובי לב. מעוזם של שוחרי אמנות, אנשי תרבות אמידים, משוררים וסופרים, הפך את השכונה הראשונה של תל אביב לתחנת חובה שמזוהה עם ההיסטוריה המרתקת של העיר ושוטטות בין סמטאותיה הצרות, טיול בעולם שהיה ואיננו. השילוב של שכונת מגורים עם יעד תיירותי מוכר, יצרו באופן טבעי מרכז קולינרי רחב היצע - החל מבתי אוכל נגישים שפונים לכולם ועד מסעדות יוקרתיות שמציגות טכניקות מורכבות ותפריטים מתקדמים. כדי שתוכלו לברור את האפשרויות ולא לפספס שום הצעה  - הנה כמה מהמקומות שחייבים להכיר באזור.

» למדור האוכל של הארץ - כל המסעדות והמתכונים
» חדשות אוכל - איפה אוכלים השבוע?
» מה עושים היום - לוח האירועים המלא

בליני

מסעדה איטלקית משפחתית, מוותיקות השכונה. על השולחנות פרושות מפות משובצות שתורמות לאווירה הרגועה ומחמיאות לתפריט הידידותי. מהמרפסת תוכלו להתבונן ברחבה המרכזית של סוזן דלאל, ולהשתכר מריח הטאבון שמוצב במקום. בליסימו.
מהתפריט: אנטיפסטי מיסטי - ירקות צלויים בטאבון אבן עם קרעי מוצרלה די בופאלה, גורגונזולה, זיתים, פסטו בזיליקום ופסטו פלפלים קלויים (64 שקלים); סלט פנצנלה - ירקות חיים וצלויים עם שבבי פוקאצ'ה ביתית קלויה, צלפים, אורוגולה וריקוטה צאן מיובשת (48 שקלים); פיצה פפרוני קרצ'ופי - רוטב עגבניות, מוצרלה, קרעי פפרוני, ארטישוק רומאי ואורגנו טרי (59 שקלים).
למה דווקא כאן? אין כמו אוכל איטלקי בעיתות רעב, כי לפעמים כל מה שצריך זאת פוקאצ'ה טובה עם שמן זית ובלסמי עוקצני.
עסקית: ראשון-חמישי  בין השעות 12:00-17:00, במסגרתה תקבלו פוקאצ'ה ושתייה לבחירה - במחיר העיקרית בלבד.

בליני - לכל הפרטים

מארץ המגף באהבה. פיצה של בליני
אנטולי מיכאלו

משק ברזילי

הנציגה הטבעונית של השכונה, שחגגה לא מזמן 15 שנות פעילות, החלה את דרכה במשק חקלאי במושב ירקונה שמגדל בעצמו את מרבית חומרי הגלם. כיום, המסעדה כמעט טבעונית לחלוטין (מלבד ארוחות הבוקר שיכולות להגיע עם ביצי חופש וחלב עם הקפה למי שמעוניין), ולאחרונה החלו לערוך כאן ערבים הודיים בימי ראשון - במהלכם מוגש תפריט הודי טבעוני מיוחד.
מהתפריט: העיקריות של המשק מוכיחות שאפשר לבנות תפריטים נטולי מוצרים מן החי, ממנות מוכרות שתמיד כיף לאכול, כמו פיצה עם גבינות קשיו וסייטן מעושן (52 שקלים); וג'יבורגר על בסיס פטריות, מיונז טבעוני ולחמניה מאודה במיץ סלק (62 שקלים); ניוקי עם יוגורט טבעוני (64 שקלים) ועוד.
למה דווקא כאן? כי ממש לא חייבים להיות טבעונים בשביל לדעת להעריך אוכל טוב, מרענן ומשביע.
עסקית: מוגשת בימי חול בין השעות 12:00-17:00 עם מבחר ראשונות, לחמים קינוחים ושתייה - במחירים מוזלים. בקרוב המקום עתיד להתרחב עם מעדנייה גדולה ומגוון מוצרים בייצור עצמי שניתן יהיה לרכוש הביתה.

משק ברזילי - לכל הפרטים

מהטבעוניות המומלצות בארץ. משק ברזילי
בן יוסטר

ויקי כריסטינה

בר יין והטפאס באווירה ספרדית שפותח את התיאבון. המקום שוכן במתחם התחנה ומתאים למגוון הרכבים ואירועים - בין אם לארוחה זוגית כיפית ומשוחררת, או לערב חגיגי של בילוי עם החברים, מלווה בקנקני סנגריה ואלכוהול ספרדי.
מהתפריט: הרבה מנות קטנות שכיף לאכול לצד הקוקטיילים, מחולקות בתפריט לפי חומרי הגלם: באגף הירקות תמצאו הוונגוס - תערובת פטריות על פולנטה טבעונית (39 שקלים); תחת קטגורית הדגים תמצאו פילה דג ים, בתוספת אורז ארבוריו (49 שקלים) וקריספי קלמארי לצד איולי צ'יפוטלה (39 שקלים). ניתן להזמין מבחר של טפאסים מאותה קטגוריה במחיר מוזל.
למה דווקא כאן? כי יין משמח לבב אנוש ואוכל ספרדי עוד יותר.
עסקיות: מוגשות בימי חול בין השעות 12:00-17:00. העסקית מציעה נבחרת של מנות מתוך התפריט - בגרסה מוגדלת יותר שמתאימה לארוחת צהריים. כמו כן ניתן להזמין בירה או יין במחיר מוזל.

ויקי כריסטינה - לכל הפרטים

יין טוב והרבה טעמים. ויקי כריסטינה
שרית גופן

אניטה

כל מדרחוב זקוק לגלידרייה, במיוחד לכזאת שכבר נחשבת לקלאסיקה. אניטה נפתחה ברחוב שבזי לפני יותר מעשור, מאז הספיקה להתרחב למספר סניפים בתל אביב, בהם שלוחה קטנה שמתפקדת כ"גרנולה בר" באותו הרחוב ממש. בגלידרייה מציעים מבחר של גלידות מקוריות בייצור עצמי ובטעמים מגוונים, ובבר השכן מתבססים על יוגורט בשילוב פירות, תוספות צבעוניות וגרנולה טרייה. 
מהתפריט: באניטה מקפידים לחדש מדי עונה עם טעמים יצירתיים שפונים לחך הקטנים וגדולים, אך אסור לפסוח על הטעמים הקלאסיים הייחודיים של המקום: שוקולד ושקדים; קוקימן - גלידת ביסקוויט עם נוטלה ונשיקות; גלידת קשיו מלוח וגלידת לואקר עם וופל ונוגט (קטן - 17 שקלים, בינוני - 22 שקלים, וגדול - 26 שקלים).
למה דווקא כאן? בגלל ערימות הגלידה המפוארות שפשע לעבור לידן מבלי לקנות. אם אתם בעניין של דיאטה,יש גם סורבטים קלילים אבל מה שבטוח - זה המקום אם מתחשק לכם משהו מתוק.

אניטה - לכל הפרטים

בכל עונה. גלידה של אניטה
בן יוסטר

דלאל

מסעדה ותיקה, אינטימית ונעימה שהפכה עם השנים למוסד מוכר וידוע. המטבח עושה שימוש בחומרי גלם טריים ומקומיים, שמופיעים במנות המטופלות מידו היציבה של השף גולן גורפינקל. מתחם דלאל כולל את המסעדה והקונדיטוריה בהמשך הרחוב, עם תפריטים שונים לכל שעות היום - בוקר, בראנץ', ערב, ועסקית. 
מן התפריט: בדלאל מקפידים לשמור על רלוונטיות ועדכניות כך שכל עונה התפריט מתחדש ומתרענן. במנות החורף של המקום אפשר למצוא סלמון קונפי עם קריספי תפוח אדמה, ביצה מגוררת, טוביקו שחור וויניגרט חזרת לבנה (74 שקלים); חזה אווז, קרם כתומים וג'ינג'ר, ציר ברווז וסלט עשבים פיקנטי (84 שקלים); וכתף טלה בבישול של 4 שעות, עם קרם דלעת ערמונים וארטישוק ירושלמי, וסלט צנוניות ודייקון (136 שקלים).
למה דווקא כאן? בגלל ארוחת הבוקר, ובכל מקרה: מקום מצוין לעשות עסקים, לפגישה רומנטית, לארוחה משפחתית ולכל פורום שתבחרו.
עסקית: ראשון-חמישי, 12:00-17:00 במסגרתה מגישים שתי ראשונות עם לחם ב-78 שקלים או עיקרית עם ראשונה ולחם ב-98 שקלים.

דלאל - לכל הפרטים

דלאל קונדיטוריה

הקונדיטוריה של דלאל, שממוקמת מספר צעדים מהמסעדה ומספקת עבורה את הקינוחים, היא ממלכת מאפים של הקונדיטור ענר צלאל, ולא משאירה אף מבקר אדיש. כשילוב מושלם בין פטיסרי לבולנז'רי צרפתי, דלאל הקונדיטוריה מציעה לחמים, מאפים מלוחים וקישים, לעומת אקלרים, מאפי בוקר, עוגות ועוגיות, שמספקים כל יצר פחממתי על הצד המענג ביותר. 
מהתפריט: טרפלס גאנש פיסטוקים שוקולד; פאי פירות פטיסייר; קרואסון בשמל עם פטריות; ומבחר של עוגות שלמות.
למה דווקא כאן? בימי שישי בבוקר המקום הוא תאווה לעיניים, כשהסחורה כולה כאן,  ממלאת את המדפים בעושר ותפנוקים. לאחרונה פתחו בקבוצה סניף של קפה דלאל בצפון הישן של תל אביב - שם תמצאו את מיטב המאפים של הקונדיטוריה ותפריט בראנצ'ים חביב שמוגש לאורך כל היום.

דלאל קונדיטוריה - לכל הפרטים

ממלכה של מאפים. הקונדיטוריה של דלאל
מאיר כהן

סוזאנה

בית הקפה סוזאנה אף הוא שועל ותיק בשכונה, ובידיו ככל הנראה נוסחה מנצחת כבר שנים: קחו קצת קירבה לים, תוסיפו את עצי הפיקוס הגדולים שמעטרים את החצר רחבת הידיים ותבזקו מעל תפריט שמציע שפע של מנות שמתאימות לכל חך כמעט ובמחירים סבירים, וקיבלתם את סוזאנה.
מהתפריט: עלי גפן עם רוטב יוגורט קר (45 שקלים); פילו כבד ובצל ברוטב אגסים (52 שקלים); סלט ירקות שורש עם אשכולית וגבינת פטה (44 שקלים) ועיקריות בסגנון ביתי ומנחם כמו שוק אווז צלויה בתוספת ירקות שורש (68 שקלים).
למה דווקא כאן? לשבת על המרפסת, לצפות בעוברים והשבים (ובקיץ גם להתענג על הבריזה) וליהנות מאווירת האזור במיטבה.
עסקית: מוגשת כאן בכל יום חול עד השעה 17:00. העסקית מציעה מסלולים ברמות מחיר משתנות כשכל דיל כולל ראשונה ולחם - במחיר המנה העיקרית. בנוסף אלכוהול וקינוחים מוצעים בשעות הצהריים במחירים מוזלים.

סוזאנה - לכל הפרטים

לכל שנה ביום. סוזאנה
דודו בכר

NG

אחת ממסעדות הבשרים הוותיקות במתחם פועלת כבר משנת 2003 במבנה יפהפה. נברשות עתיקות מקדמות את פני הנכנסים יחד עם שולחנות מעץ כהה, אווירה רגועה ומבחר של מנות לחובבי בשרים מושבעים.
מהתפריט: המסעדה מתמחה בבשר ועל כן אלו גם המנות המומלצות ביותר בתפריט. כך למשל דליקטסן בשר - צלחת של בשרים מהמעשנת, לצד סלט קטן וחרדל ביתי (54 שקלים); NG בורגר - עם תוספות כמו בייקון, ריבת שרי, גבינת גאודה, וביצת עין (החל -84 שקלים); ומבחר של נתחים על הגריל, בהם פריים-ריב, פורטרהאוס, סינטה ועוד (החל מ-42 שקלים ל-100 גרם).
למה דווקא כאן? שילוב של מנות בשר ותפריט אלכוהול עשיר יספקו את החשק של כל קרניבור.

NG - לכל הפרטים

פופינה

ארוחת פיין דיינינג היישר ממטבחו של השף המוכשר אוראל קמחי. פופינה מציעה תפריט מושקע בשלל טכניקות בישול, בעיצוב נעים ואווירה יוקרתית במידה. חוץ מהמנות בתפריט ניתן גם להזמין ארוחת טעימות וליהנות ממסלול מובנה שמייצג את מטבחו של השף. המסעדה פתוחות בשעות הערב בלבד.
מהתפריט: מנת הדגל המוכרת ובה טרטר דג ים עם ג'לי ג'ין וטוניק (75 שקלים); פיצה שחורה עם פירות ים ושמן צ'ילי (78 שקלים); ועיקרית של פילה בר ים צלוי, עם ניוקי, פנצ'טה טלה וירוקים (138 שקלים).
למה דווקא כאן? מסעדת שף מוקפדת שתשלים את ההרגשה הקסומה אחרי הסיור שחיכיתם לו.  

פופינה - לכל הפרטים

מסעדת השף המקומית. פופינה
חיים יוסף

אוקינאווה

איך אפשר להשלים סיבוב קולינרי בלי סושי אחד לרפואה? בדיוק בשביל זה יש את אוקינאווה, האמונה על המטבח האסיאתי והסושי המהוקצע. במקום תפריט רחב ונגיש גם עבור כאלה שמעדיפים לגוון ולא לצרוך סעודה שלמה על טהרת הדגים.
מן התפריט: התפריט כולל שפע ראשונות, בהן נתחי סלמון אפוי ברוטב חלב קוקוס, עם  נבטי חמניה ותוספת שומשום שחור (38 שקלים); ושתי יחידות של לחמניות באן במילוי דג לבן מושרה בליים ומטוגן בתערובות תבלינים (38 שקלים). בתפריט הסושי תמצאו מבחר רחב של קומבינציות ורולים בהם פוטומאקי שרימפס (35 שקלים); טמאקי סלמון ואבוקדו (34 שקלים) ועוד. 
למה דווקא כאן? כי אם כבר סושי, אז שיהיה במקום ותיק שיודע את העבודה.
עסקית: ראשון-חמישי בשעות 12:00-17:00 - בשלושה טווחי מחיר 54/72/86 שקלים. העסקית כוללת ראשונה לבחירה, עיקרית, תה קר או חם וקינוח קטן בסיום. 

אוקינאווה - לכל הפרטים

תפריט רחב ומנות ידידותיות. אוקינאווה בנווה צדק
אפיק גבאי

מקום של בשר

קשה לעבור ליד בית האבן עוצר הנשימה בו ממוקמת המסעדה מבלי לעצור ולהתבונן.  בפנים, ממתין תפריט שרובו על טהרת נתחי הבשר המשובח לצד מבחר נאה של יינות. מנות הבשר גדולות ומכובדות, לצידן מוצע תפריט אטרקטיבי של מנות ראשונות.
מהתפריט: סלט קיסר (48 שקלים); לבבות ארטישוק (38 שקלים) וקריספי שרימפס (52 שקלים). בעיקריות ישנם נתחים במשקלים שונים שמגיעים כסטייק או כנתח על העצם, בהם טי בון (33 שקלים ל-100 גרם) ופורטרהאוס (36 שקלים ל-100 גרם). 
למה דווקא כאן? אם אתם אוהבים בשר אין שום סיבה שלא.
עסקית: עסקיות ברמות מחיר משתנות, מוגשות בימים ראשון-חמישי, בין השעות. 12:00-16:00. העסקית כוללת ראשונה לבחירה, עיקרית עם תוספת ושתייה חמה.

מקום של בשר - לכל הפרטים

ראצ'ה

במסעדה האותנטית של המסעדנית לילי בן שלום תפגשו בחוויה גיאורגית שמחה וייחודית. המסעדה המקורית פעלה ברחוב החבצלת בירושלים, עד שבן שלום החליטה להעתיקה למיקומה הנוכחי ברחוב אחד העם שבשכונה התל אביבית. התפריט רחב ובו מיטב המנות שיש במטבח הגיאורגי החם והעשיר (והבשרי והכשר) להציע.
מהתפריט: טויני - סלט מוח חם ברוטב עגבניות פיקנטי (42 שקלים); ואזיס טולמה - עלי מנגולד ממולאים באורז ומבושלים ברימונים (32 שקלים); חינקלי צמחוני או בשרי (48-52 שקלים); וחליא'ה - קדירת עגל ברוטב רימונים ובצל (88 שקלים).
למה דווקא כאן? כי אוכל גיאורגי כזה לא ניתן למצוא בכל מקום. 
עסקית: בימים ראשון-חמישי, בין השעות 12:00-16:00. העסקית מוצעת בשלושה טווחי מחיר וכוללת את לחם הבית, שלושה סלטים קטנים לבחירה, עיקרית וכוס שתיה קלה (55 שקלים, 68 שקלים או 82 שקלים). יין ובירה מוצעים במחירים מוזלים.

ראצ'ה - לכל הפרטים

תפריט מעניין ואווירה שמחה במיוחד. ראצ'ה
אנטולי מיכאלו

לורנץ ומינץ

בבניין היסטורי יפהפה, היכן ששוכן מרכז נווה שכטר לתרבות יהודית-ישראלית, תמצאו גם את בית הקפה הפסטורלי לורנץ ומינץ. השף-קונדיטורית נילי כהן מינץ הגיעה בתחילת 2017 לשכונה על מנת להביא קצת מרוח המושב של בית לחם הגלילית היישר לעיר הגדולה. השפית רוקחת במקום שלל מאפים מבטיחים, לצד ארוחות בוקר, סלטים רעננים ושייקים בריאים.
מהתפריט: היצע ענייני של ארוחות בוקר שכיף לאכול גם בצהריים, כמו קרואסון דייגים עם קונפי טונה, זיתי קלמטה, לימונים כבושים ואריסה (74 שקלים); שקשוקה ירוקה עם שמנת ופרמז'ן (64 שקלים); ובוקר טבעוני על בסיס שקשוקת עגבניות, חצילים קלויים וקרם תירס (64 שקלים).  
למה דווקא כאן? בגלל מנת הקובנה המצויינת של נילי, שמגיעה עם טחינה לבנה, שמנת חמוצה וביצה קשה (64 שקלים).
עסקית: במחיר קבוע של 79 שקלים תקבלו מרק מחמם שמשתנה מדי יום, צלחת לחמים שנאפים במקום, מנה עיקרית של פסטה מושקעת וטראפל שוקולד מריר.

לורנץ ומינץ - לכל הפרטים

התעוררנו בגליל. לורנץ ומינץ
דודו בכר

באקפיקו

פסטות וניוקי בייצור עצמי, פיצות חמות מהתנור ונבחרת של מנות ראשונות בניחוח סיצילאני – גם בבקאפיקו תוכלו ליהנות מארוחה איטלקית משפחתית ומשביעה, ומשירות נעים וחברי בגובה העיניים. 
מהתפריט: סרדינים במילוי גבינת עזים, סלטון ארוגולה ובזיליקום וקרם יוגורט עשבים (64 שקלים); קרצ'ופי עם קרם עשבים ופרמז'ן  (44 שקלים); פסטה פפרדלה עם תבשיל זנב ולחי עגל בבישול ארוך, מרווה וחמאה (78 שקלים); ופיצה עם אווז מעושן, בטטות מהתנור אבן, טימין ופרמז'ן (58 שקלים).
למה דווקא כאן? שילוב של מנות קלילות לצד כאלה עם קצת יותר תעוזה – מתכון בטוח לשלום בית ולחבורות רעבות במיוחד.
עסקית: בימי ראשון-חמישי, בין השעות 12:00-17:00. תמורת 51 שקלים תקבלו ראשונה קטנה לבחירה (כמו סלט ירוק או מרק), עיקרית בדמות פסטה או פיצה וקינוח קטן לסיום מתוק.

*#