טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

על הגל: השף הישראלי שכובש את ברלין

יכול להיות שבאמת טוב יותר בברלין מאשר בתל אביב? תשאלו את גל בן משה, שפתח את מסעדת "Glass" בברלין לפני כמה חודשים וכבר מועמד להכרה על ידי מדריך מישלן

תגובות

יכול להיות שאתם לא מכירים עדיין את השף גל בן משה, אבל כל זה עומד להשתנות. בן משה, עדיין לא בן 29, פתח לפני כארבעה חודשים את מסעדת GLASS בברלין. בעוד כשבוע וחצי, בשמיני לנובמבר, חברת "מישלן"  (המדריך היוקרתי והחשוב ביותר למסעדות ובתי מלון) תעניק ציון למסעדה. איש עדיין לא יודע מהו הציון, אבל אחרי שלושה ביקורים של מבקרי מישלן במסעדה, זה ברור שמשהו עומד לקרות. רק אזכור שם המסעדה במדריך נחשב לכבוד שבצידו הצלחה כלכלית, ובוודאי אם המסעדה תצויין כ"ביב גורמה"  (Bib Gourmand), תואר שמוענק למסעדות "ייחודיות, נעימות, בעלות תפריט משובח במחיר עממי" (יחסית למסעדות עילית). הישג ענק בתקופה קצרה כל כך. » מסעדות מומלצותבן משה נולד בראשון לציון ובישל במסעדות שונות גם תוך כדי שרותו הצבאי, כמו טאצה ד'אורו, אורקה, מסה, הוטל מונטפיורי וסושיאל קלאב. הוא התמחה גם במסעדות בלונדון ובברקלי. ההחלטה לפתוח מסעדה בברלין נפלה כשהוא הגיע למסקנה שברלין היא העיר האידאלית להגשים את חלומו הקולינרי, "החלטתי שבברלין זה יהיה הכי נכון, גם מבחינת האופי האמנותי הפתוח של העיר וגם מבחינת האקלים הכלכלי הנוח", הוא אומר.בברלין נוח יותר. ממסעדת glass (צילום: באדיבות המסעדה)סעדתי ב"GLASS" כשבועיים אחרי פתיחתה. בן משה, שנראה נינוח יחסית לשף שנושא בקצה אצבעותיו חזון קולינרי וכלכלי, טיפל במנות בתשומת לב מרשימה. כל מנה שהוגשה לנו היתה מעוצבת להפליא וייחודית בהגשתה. יש לו את אחת התכונות היותר חשובות לשף במסעדה עילית, הוא מניאק לפרטים. כך גם נראית המסעדה שלו, שילוב של פשטות עם תחכום מפתיע, כסאות ושולחנות עץ שחורים, כשאת הקיר המרכזי עוטה וילון פוליאסטר-מתכתי. דיסוננס מעניין שגורם לסועד שזה עתה פסע לתוך המסעדה לעצור לרגע ולא להבין. אבל תיכף הסועד יתיישב סמוך לשולחן ויוגשו לו שמונה מנות.בן משה מצהיר ומסביר בצורה פשוטה ונוגעת ללב על חזונו הקולינרי: "אני מסתכל על אוכל כמדיום של אמנות", הוא אומר. הוא אכן מתכוון לכך, וכך הוא גם מבשל. הוא מסוג הטבחים שמתכופפים מעל הצלחת. מהצד זה נראה כאילו הוא משתחווה לאוכל. כל מנה מעוצבת עם פינצטה ומוגשת בצלחת ייעודית וייחודית. לפעמים האוכל לא מוגש על צלחת. כן, ללא צלחת, כמו ה"חציל הקלוי בסגנון אגדשי טופו", שמוצב על מתקן עם ארבע זרועות מתכת דקיקות. מנת "רביולי ממולא בזנב שור", מוגשת על כף שנשענת על משהו שהוא דמוי-צלחת, רק כמתקן עזר. אין מנה יותר ענוגה מבצק שעוטף בשר רך וטוב כזנב-שור, אבל כאן העונג מוגש כיופי.מנת "הגינה האורבנית עם אדמה אכילה" היא טייק-אוף לסלט. כן, סלט. בן משה מספר שטייל בברלין והתרשם מהפארקים הירוקים, ובהשראתם עיצב את אחד הסלטים היפים שראיתי. ו"האדמה האכילה"? לחם פומפרניקל גרמני, אפוי ומפוזר בין ירקות הגינה. יפה כמו שזה טעים, טוב ומקורי.לצלם או לאכול? הגינה האורבנית עם אדמה אכילה (צילום: באדיבות המסעדה)את הקינוח הגרנדיוזי, "קופסת הממתקים" בן משה המציא רק לאחרונה. זהו קינוח מרשים ביותר שמשלב חומרי גלם רבים יחד עם טכניקות הכנה שונות ומאתגרות. המדריך Slow Travel Berlin תיאר את המנה: "מה שהיה מושלם באמת, הוא הקינוח המפורק, שדרש תוספת של מפה כסופה על השולחן (למעשה סוג של פוליאסטר מתכתי), מיכל שורק של חנקן נוזלי והסבר אישי של גל, שדיבר על זיכרונות ילדות מפיקניק רווי מתוקים. אם נשים בצד את התיאטרון החדשני, הטעם היה פשוט פנטסטי". בן משה מדמיין וחושב ועם תוצאות החוויה הוא ניגש לתכנן את המנות. בסופו של דבר הסועדים אוכלים את האינספרציות המאוד אישיות שלו. לקרוא לתפריט המסעדה "תפריט אישי מאד", זאת לשון המעטה. כשאני חושב על העובדה שהתפריט משתנה כמעט מדי יום (ארוחת טעימות של שמונה מנות, של שש מנות וארוחת טעימות צמחונית), אני מנחש שבן משה עובד קשה מאד בימים בהם המסעדה לא פועלת (המסעדה פתוחה בערבי שלישי-שבת). כשהמסעדה לא פועלת, בן משה עובד, מתכנן וחולם. "החלום שלי הוא ליצור ארבעה תפריטים עונתיים, הרמוניים לחלוטין, שמספרים סיפור, מההתחלה עד הסוף ולהמשיך לעשות את זה לאורך זמן. אני רואה את גלאס כמסעדת בסיס ולא פרויקט זמני. גלאס תמיד תהיה לב היצירה שלי והאוכל בה יהיה יצירת האמנות שלי". Glass - כתובת: Uhlandstrasse 195,10623 Berlinטלפון: 49.30.5471.0861+» דני ססלר הוא איש קולינריה ובעל הבלוג FressRoom

כרטיסים להופעות והצגות

tm_tools.isArticleType(story) : true