${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: מרק תרד עם חומוס ואורז

מסעדת המטבחון מתכוננת לסתיו עם תפריט חדש ובו מבחר מנות צמחוניות/ טבעוניות חדשות. אנחנו מביאים לכם טיעמה ראשונה ומחממת עם מתכון למרק תרד וחומוס

תגובות

כבר שנים רבות שמסעדת המטבחון מציעה אוכל ביתי שמשלב בין המטבח המערבי והמזרחי של האוכל היהודי, בפאתי שוק הכרמל שבתל אביב. המנות במקום נעות בין קוסקוס וירקות לגולאש עם אורז וכל מה שעובר באמצע.» המטבחון - לשעות פעילות ולכל הפרטים

» סומלא קארי קמבודי של זוזוברה» תבשיל קטניות של השף יואב ברבימים אלה משיק מיקי קפלן, ממסעדת המטבחון, תפריט סתיו חדש לצד מגוון משקאות חמים. "בתפריט החדש יש דגש מיוחד על אוכל צמחוני וקהל הסועדים הצמחוני ימצא אצלנו מענה לארוחות משביעות", אומר קפלן. "במתכון המצורף, למשל, המטבח הצמחוני בא לידי ביטוי במרק מזין, טעים ועשיר בירק וקטניות".      מרק תרד עם חומוס ואורז

מצרכים:1 כוס גרגירי חומוס מושרים ללילה1 ק"ג עלי תרד שטופים חתוכים לרצועות1/2 כוס אורז שטוף במים קרים (לא חובה)1/2 כוס עלי סלרי קצוצים2 בצלים בינוניים קצוצים דק5-6 עגבניות קלופות קצוצות (אפשר גם מקופסה)3 עלי דפנהמיץ מלימון סחוט3 ליטר ציר ירקות (ניתן להמיר בציר עוף לגרסה לא טבעונית/ צמחונית)פלפל אנגלימלחפלפל שחורמעט שמן

אופן ההכנה:1. מאדים בסיר רחב את הבצל במעט שמן, עד לשקיפות. מוסיפים את התרד והסלרי וממשיכים לאדות עד שהתרד מאבד מנפחו ומפריש נוזלים. 2. מוסיפים את גרגירי החומוס, העגבניות, מיץ הלימון וציר העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומסירים את הקצף. 3. מוסיפים עלי דפנה ורבע כף גרגירי פלפל אנגלי. מכסים חלקית את הסיר כך שנותר פתח לאידוי. מבשלים על אש קטנה למשך כשעתיים עד שגרגירי החומוס מתרככים. 4. אם רוצים, אפשר להוסיף את האורז. מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לבשל למשך כ-20 דקות עד שהאורז מתרכך. מרק תרד עם חומוס ואורז - לגרסת הדפסהלשמור ליום מעונן. מרק תרד חומוס ואורז (צילום: אילן עמיחי)

*#