מתכונשף: תבשיל קטניות של השף יואב בר

השף של מסעדת מאראבו מציע מתכון לארוחת צהריים או ערב בריאה, מפנקת וכל כך מהירה שלא תספיקו לומר "ג'ק רובינזון" והיא כבר מוכנה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל

השף יואב בר הוא הכוח המניע מאחורי מסעדת השף מאראבו ברמת גן. הוא השתלם בלימודי גסטרונומיה ב- Culinary Institute of America בניו יורק ובקורדון בלו בלונדון. בשנת 2009 זכתה המסעדה בתואר "אלופת המסעדות של ישראל" בתוכנית הטלוויזיה "קרב סכינים" בערוץ 10. יחד עם המסעדה מציע בר שירותי שף פרטי ואוכל To Go, המאפשר ליהנות בבית ממנות באיכות של מסעדה. » קוסקוס וקציצות דגים של לילה מוראד» פאי אגסים ושקדים של קרין גורן » לוקוס ועשבי תיבול של אלבאבור והיםבר מציע מתכון לארוחת צהריים או ערב מושלמת, בריאה והכי חשוב, לא תאמינו עד כמה היא פשוטה להכנה. הסיפור מאחורי המנה מתחיל בבית: "אשתי, טלי, החליטה להעביר את הבית אט אט לבישול בריא יותר, ואם אפשר שרובו יהיה צמחוני - מה טוב", מספר בר. "מאחר והיא לא מבשלת, היא ביקשה שאכין מתכון קל, שיהיה משביע ויחליף את מנת הבשר. בהיותי חובב בשר מושבע, חשבתי איך לשלב בין אוכל שאני אוהב לבין אוכל בריא. בחרתי בקטניות עליהן גדלתי בבית אימי, שהיתה מכינה תבשילים עם קטניות. מצאתי שקטניות מונבטות הן טעימות מאוד ומשמרות ערכים תזונתיים. בצירוף ירקות, כגון ברוקולי, מקבלים מנה שהיא פצצת בריאות."תבשיל קטניות מונבטות, ברוקולי, עגבניות שרי, שאלוט ושמיר

מצרכים:200 גרם קטניות מונבטות (חומוס, שעועית לבנה, מאש, עדשים וכו')5 בצלי שאלוט קלופים1 כוס ציר ירקות1 כפית כורכוםמלחפלפלשמן זית100 גרם ברוקולי10 עגבניות שרי שלמותצרור שמיראופן ההכנה:1. מכניסים לסיר: קטניות, בצלי שאלוט, ציר ירקות, כורכום, מלח, פלפל ושמן זית; ומבשלים כ-10 דקות.2. מוסיפים את הברוקולי, העגבניות והשמיר, ומבשלים ל-10 דקות נוספות.תבשיל קטניות מונבטות וירקות - לגרסת הדפסה מהיר ולעניין. תבשיל קטניות (צילום: שחר פליישמן)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ