טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: סומלא קארי קמבודי של זוזוברה

היא ירוקה, היא עשירה והיא תסתום לכם היטב את הרעב. סומלא קארי קמבודי היא מהמנות המוכרות במסעדות זוזוברה ועכשיו גם אתם יכולים להכין אותה בבית

תגובות

מסעדות זוזוברה מציעות מטבח אסייתי אותנטי בדגש על מנות אטריות שונות. מאחורי המסעדה עומדים האחים ארי ויורם ירזין (אנג סו, קפה איטליה, טאקרייה) והשף אבי קונפורטי (צפרה וטופולופומפו העתידית). למסעדה שני סניפים, בהרצליה ובכפר סבא, ושניהם שואבים השראה ממודלים מסורתיים הרווחים במזרח הרחוק יותר מ-200 שנה, יחד עם טכנולוגיית מטבח של חדישות.» זוזוברה הרצליה - לכל הפרטים» זוזוברה כפר סבא - לכל הפרטים» תבשיל בריאות של השף יואב בר» קוסקוס וקציצות דגים של לילה מוראד» פאי אגסים ושקדים של קרין גורן אחת מהמנות האהובות בזוזוברה היא זו של סומלא קארי קמבודי - אטריות ירוקות, עוף וזוג שרימפס ברוטב קוקוס חריף ובוטנים. זוהי מנה עם אטריות תרד שמקנות לה צבע ירוק ייחודי והיא משלבת חריפות עוקצנית, קארי, תבלינים טריים, שרימפס ועוף - כל מה שטוב במטבח של דרום מזרח אסיה.      הרצליה פינת אסיה. זוזוברה (צילום: דניאל צ'צ'יק)סומלא קארי קמבודי לארבעה סועדיםמצרכים: 500 גר' ירכי עוף ללא עצמות, חתוכות לנתחים500 גר' אטריות תרד ירוקות מבושלות25 גר' נצרי במבוק פרוסים6 גבעולי בצל ירוק חתוכים למקטעים של 3 ס"מ שרימפס טריים מקולפים למרינדה:2 כפות רוטב סויה2 כפות סוכר דקלים2 כפות נאם פלאעלי בזיליקום ירוק עליבזיליקום סגול בוטנים קלויים וכתושים

לרוטב:12 יחידות צ'ילי ירוק טרי4 בצלצלי שאלוט פרוסים8 שיני שום קצוץ1 שורש ג'ינג'ר בינוני פרוס6 שורשי כוסברה2 גבעולי עשב לימון פרוסים12 עלי כפיר ליים קצוצים1 קליפת תפוז ללא השכבה הלבנה1 כפית זרעי כוסברה קלויים וכתושים1/4 כפית זרעי כמון קלויים וכתושים2 כפות רסק שרימפס 75 מ"ל שמן קוקוס300 מ"ל קרם קוקוס 3 חבילות כוסברה טרייה, חלוטה במי מלח4 פלפלים ירוקים קלויים וקלופים, קצוצים150 גרם סוכר קוקוס

אופן הכנה:1. מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים בה את העוף והשרימפס למשך 48-24 שעות. 2. מרסקים בבלנדר את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת נוזל סמיך. במידת הצורך, מדללים בציר עוף או ביין אורז.3. מחממים מעט שמן בווק חם מאוד, ומטגנים את העוף כ-4 דקות. מוסיפים את נצרי הבמבוק, הבצל הירוק, האטריות וכ-300 מ"ל (ככוס וחצי) מהרוטב. 4. ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד שהרוטב נספג, ומוסיפים כמה עלי בזיליקום ירוק וסגול. 5. מוסיפים את השרימפס בסוף, לצריבה של 2-3 דקות.5. מרכיבים את המנה: במרכז צלחת גדולה או קערה עורמים את האטריות, העוף והשרימפס. מוסיפים בוטנים כתושים ומעטרים בעלי בזיליקום.סומלא קארי קמבודי - לגרסת הדפסהמנה מנצחת. סומלא קארי קמבודי (צילום: יח"צ)

*#