פאולין מבשלת: העצמה נשית עם רימה אולברה

פאולין שובל פגשה את השפית של מסעדת אואזיס לחגיגת יום הולדת טעימה, וקיבלה גם שיחה על קריירה, מחויבות ביתית ונשים במטבח

פאולין שובל, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
פאולין שובל, עכבר העיר

את השפית צילמתי לכתבה עבור מגזין לייף סטייל שערכתי לפני עשור. זאת הייתה ההתנסות הראשונה שלה מול המצלמה. בחדר העריכה, כשראיתי את החומר המצולם, אמרתי לעצמי שהבחורה הזאת היא חיית מסך.» - לשעות פעילות ולכל הפרטים» » » הטור הזה מיוחד בשבילי כי בזכותו פגשתי חברה יקרה שלא ראיתי המון זמן. סיבה נוספת שהטור הזה מיוחד בשבילי היא שהוא מתפרסם ביום ההולדת שלי, והאוכל של רימה הוא המתנה הכי טובה שיכולתי לבקש לעצמי. רימה היא אדם מאוד דינמי ותזזיתי, וכל מפגש איתה מפתיע מחדש. בעברה הייתה השפית הפרטית של קארל ג'רסי (ממציא הגלולה נגד הריון וחתן פרס נובל בכימיה),  הפילוסוף הצרפתי ז'אק דרידה ושל אנשי עסקים רבים, כמו הבעלים שלBOUCHERON .  אני נכנסת למסעדת של רימה, , בה החליטה להתמקם אחרי שנים של עבודה במסעדות גדולות כמו ENRICOS או CAFE BEAUJOLAIS, וצילומי תוכניות בישול מסביב לעולם. אצל רימה מחכים לי חיבוק, כוסית יין לבן צונן ודג מדהים בצבע פנינה, כזה שרואים רק בשווקים יפנים. תוך כדי שהיא מפלטת את הדג הנפלא, אנחנו מדברות על החוויות שלה מצילומי הסדרה "דואט"  (ערוץ האוכל), שם בישלה מסביב לעולם עם השפים הטובים ביותר ועל העבודה במסעדה. "תמיד רציתי מקום משלי. המקום הזה הוא מה שאני: דינאמי, אקלקטי, שונה ואינטימי. אני משתמשת בחומרי גלם עונתיים שהם הטובים ביותר והתפריט משתנה כל הזמן." "אבל בכל זאת, יש פה מנות קבועות", אני קוטעת אותה. "לא מזמן, אבא שלי בא לבקר מארצות הברית", היא מספרת. "הוא נהנה מהארוחה במסעדה אבל טען שחסר בתפריט בראוניז. אז יצרתי מנה שבם "Hi Daddy" - בראוניז מוגזם מכל הבחינות. זאת דרך שלי להתמרד".  פה היום, לא יהיה פה מחר (צילום: פאולין שובל)למרות שהשנה 2013, נשים במטבח רציני ומקצועי זאת עדיין תופעה יוצאת מן הכלל.  ללא ספק, הלו''ז הצפוף ושעות עבודה אינסופיות הן הסיבות העיקריות שאין הרבה שפיות במטבחים. אלו שבחרו במקצוע הלא פשוט הזה, חייבות לעשות המון וויתורים. בשלב מסוים, רימה החליטה שגם לזוגיות חייב להיות מקום חשוב, לכן המסעדה סגורה פעם בשבוע. "הגענו למצב, בעלי ואני, שבכלל לא ראינו אחד את השני", מסבירה אולוורה, "אני חייבת ערב פנוי אחד לצאת עם בעלי, ליהנות ולנוח".  בעיניי, הייחודיות והיופי של אואזיס טמונה גם בכך שרימה מוציאה את הסרוויס בעצמה. סועדים שיבואו לאכול את האוכל של רימה, יקבלו אותו, ולא אוכל שמישהו אחר בישל תחת שמה של השפית. לצערי, זה מצב שהולך ונעלם במסעדות שף בארץ: השפים פחות ופחות נכנסים למטבח וכבר לא כל כך ברור על מה הלקוח משלם.נגיעה אישית בכל אחת מהמנות (צילום: פאולין שובל)אנחנו מרימות כוסית סאקה לחיי המין היפה וממשיכות לבשל. כאמור, המוטו של רימה הוא שימוש בחומרי גלם מצויינים וטריים. אין ספק שהרצון הזה בא לידי ביטוי בכיס, אבל הוא בא לידי ביטוי גם בטעמים החדים והמדויקים שמתקבלים במנות. המתכונים הנ"ל מוכיחים שאפשר להגיע לתוצאות מרהיבות בקלילות עם שימוש בחומרי גלם מעולים.סשימי דג מצרכים ל-4 מנות:400 גר' פילה דג טרי מאוד 4 כפיות ביצי דגים1 חופן עלי מיקרו-בזיליקום4 כפיות של תערובת תבלינים: אבקת ווסאבי, שומשום לבן ושחור, מלח גס, תה ירוק, כמון.1 כפית חרדל מיץ מ-2 לייםמעט שמן  פרחי מאכל לקישוט (לא חובה)אופן ההכנה:1. חותכים את פילה הדג לרצועות דקיקות. 2. מסדרים את פרוסות הדג על צלחת, יחד עם ביצי הדגים.3. מפזרים מעל את תערובת התבלינים ואת עלי המיקרו-בזיליקום. 4. מכינים את רוטב הויניגרט: מערבבים יחד את מיץ הליים, החרדל ושמן הזית. מתבלים לפי הטעם.5. מזלפים כמה טיפות ויניגרט מעל הדג. 6. מקשטים בפרחי מאכל (לא חובה).טעמים של טריות. סשימי (צילום: פאולין שובל)

שרימפס בגריל מצרכים ל-4 מנות: 12 ג'מבו שרימפס טריים12 ביצי שליו4 יח' ליים1 כף פפריקה מתוקה2 כפות שמן זית4 כפות מלח גס1 כפית אבקת תה ירוק יפניאופן ההכנה:1. מערבבים 4 כפות מלח גס עם כפית אבקת תה ירוק. מניחים בצד.2. מתבלים את השרימפס בפפריקה ומעט שמן זית. 3. צורבים את ה השרימפס בגריל בחום נמוך, למשך 4-5 דקות מכל צד. על מנת להגיע לרמת בישול אחידה, רימה ממליצה לשים על ראשי השרימפס מכסה או כלי נירוסטה קטן. מניחים   בצד.4. מכינים חביתות עין מביצי השליו. שמים בצד.5. מפלטים את הליים, על מנת להישאר רק עם ה"בשר". שמים בצד.6. בונים את המנה: מניחים על צלחת את השרימפס בליווי חביתת ביצי השליו, פילטים של ליים ומלח מתובל בתה ירוק.

כזה עוד לא טעמתם. שרימפס של אואזיס (צילום: פאולין שובל)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ