מתכונשף: קוסקוס וקציצות דגים של קובי בן לולו

השף קובי בן לולו לוקח אתכם לסיבוב במטבח של אמא עם מתכון ביתי וטעים למנת קוסקוס וקציצות דגים

קובי בן לולו, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
קציצות דגים לקוסקוס
קציצות דגים לקוסקוסצילום: מתן שופן

פרשנות אישית של השף קובי בן לולו שמגיש את מנת הקוסקוס והדגים עם רוטב אדום ופיקנטי. "גדלתי על המטבח המרוקאי צרפתי", מספר בן לולו. "אמא שלי היתה מבשלת לנו את המנה הזו לא מעט וזו מנה עם טעם של בית. שילבתי בקציצות הדגים גם קינואה שנותנת ממד אחר לטעם וטוויסט בריאותי ואני ממליץ ליהנות ממנה בליווי אלכוהול טוב".

קוסקוס עם קציצות דגים

קוסקוס עם קציצות דגיםצילום: מתן שופן

מצרכים:

לקוסקוס:

1/2 ק"ג סולת
כוס שמן
2 כוסות מים
סיר אידוי להכנת קוסקוס
כפית מלח
סיר אידוי

לתערובת הקציצות:

1.5 ק''ג דג בורי קצוץ לקוביות
300 גר' קינואה מבושלת
צרור וחצי כוסברה קצוצה
2 כפיות כמון
כפית קימל טחון
2 כפיות פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
3 ביצים

לרוטב הקציצות:

כוס שמן זית
1 ליטר מים
2 כפיות פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
2 כפיות כמון
כפית קימל טחון
כפית מלח
50 גר' מיץ לימון

למצע ירקות:

8 גמבות חתוכות לרצועות
2 ק''ג עגבניות חתוכות לפרוסות
16 שיני שום
6-8 פלפלים חריפים ירוקים
צרור וחצי כוסברה חתוכה גס

אופן הכנה:

1. מכינים את הקוסקוס: מערבבים את הסולת בקערה בעזרת הידיים. יוצקים בהדרגה את השמן עד שהוא נספג בסולת.

2. מוסיפים כפית מלח ותוך כדי ערבוב מוסיפים בהדרגה שתי כוסות מים. ממשיכים לערבב עד לקבלת סולת פירורית.

3. ממלאים את חלקו התחתון של סיר האידוי בליטר מים ומביאים לרתיחה מעל אש בינונית. את הסולת מעבירים לחלק העליון של הסיר. מניחים מעל הסיר התחתון, מכסים ומאדים כחצי שעה.

4. לאחר האידוי מעבירים את הסולת לקערה גדולה שאליה מוסיפים שלוש כוסות מים בהדרגה, תוך ערבוב בעזרת הידיים.

5. את הסיר התחתון שומרים עם מים עד החצי. מביאים שוב לרתיחה על אש בינונית, מחזירים את הקוסקוס ומאדים כחצי שעה נוספת.

6. מעבירים את הסולת שוב לקערה גדולה יוצקים בהדרגה שתי כוסות מים. ממתינים עד שהסולת מתקררת מעט ומנפים בעזרת נפה גסה לקערה. 

7. מכינים את הקציצות: מערבבים את כל המצרכים לכדי תערובת אחידה ויוצרים קציצות של 40 גר' כל אחת.

8. מסדרים את הירקות בסיר נמוך ואת הקציצות במרווחים שבין הירקות.

9. מערבבים בקערה את חומרי הרוטב, יוצקים לסיר כשהירקות והקציצות כבר מסודרים בפנים ומבשלים על אש בינונית. לאחר 10 דקות מנמיכים את האש. 10. מבשלים כ-20 עד 30 דקות נוספות עם מכסה סגור.

11. מוסיפים את הכוסברה ומכבים את האש.

12. מעבירים את הקוסקוס לכלי הגשה. מסדרים עליו את קציצות הדגים. יוצקים בנדיבות מהרוטב ומגישים.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ