טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: קוסקוס וקציצות דגים של לילה מוראד

השף קובי בן לולו לוקח אתכם לסיבוב במטבח של אמא עם מתכון ביתי וטעים למנת קוסקוס וקציצות דגים

תגובות

לילה מוראד הוא אולי אחד מברי הטאפאס השמחים והצבעוניים בתל אביב. המקום מציע מוזיקה אוריינטלית, רקדנית בטן ואווירה של מסיבה, לצד מגוון מנות אותנטיות. קובי בן לולו, השף החדש של המקום, חידש לאחרונה את התפריט. הקו האוריינטלי נשמר והמטבח המרוקאי קיבל במה בדמות טאפסים עם פרשנות אישית של קובי כמו מנת הקוסקוס והדגים המוגשת עם רוטב אדום ופיקנטי.לילה מוראד - לכל הפרטים» פאי אגסים ושקדים של קרין גורן » מתנה לחג ממסעדת קוצ'ינה תמר» לוקוס ועשבי תיבול של אלבאבור והים"גדלתי על המטבח המרוקאי צרפתי", מספר בן לולו. "אמא שלי היתה מבשלת לנו את המנה הזו לא מעט וזו מנה עם טעם של בית. שילבתי בקציצות הדגים גם קינואה שנותנת מימד אחר לטעם וטוויסט בריאותי ואני ממליץ ליהנות ממנה בליווי אלכוהול טוב".

קוסקוס עם קציצות דגים מצרכים:לקוסקוס:1/2 ק"ג סולת כוס שמן 2 כוסות מיםסיר אידוי להכנת קוסקוסכפית מלחסיר אידוילתערובת הקציצות:1.5 ק''ג דג בורי קצוץ לקוביות300 גר' קינואה מבושלתצרור וחצי כוסברה קצוצה 2 כפיות כמוןכפית קימל טחון2 כפיות פפריקה מתוקהחצי כפית פפריקה חריפה3 ביציםלרוטב הקציצות:כוס שמן זית1 ליטר מים2 כפיות פפריקה מתוקהכפית פפריקה חריפה2 כפיות כמוןכפית קימל טחוןכפית מלח50 גר' מיץ לימוןלמצע ירקות:8 גמבות חתוכות לרצועות2 ק''ג עגבניות חתוכות לפרוסות16 שיני שום6-8 פלפלים חריפים ירוקיםצרור וחצי כוסברה חתוכה גס

אופן הכנה: 1. מכינים את הקוסקוס: מערבבים את הסולת בקערה בעזרת הידיים. יוצקים בהדרגה את השמן עד שהוא נספג בסולת. 2. מוסיפים כפית מלח ותוך כדי ערבוב מוסיפים בהדרגה שתי כוסות מים. ממשיכים לערבב עד לקבלת סולת פירורית. 3. ממלאים את חלקו התחתון של סיר האידוי בליטר מים ומביאים לרתיחה מעל אש בינונית. את הסולת מעבירים לחלק העליון של הסיר. מניחים מעל הסיר התחתון, מכסים ומאדים כחצי שעה. 4. לאחר האידוי מעבירים את הסולת לקערה גדולה שאליה מוסיפים שלוש כוסות מים בהדרגה, תוך ערבוב בעזרת הידיים. 5. את הסיר התחתון שומרים עם מים עד החצי. מביאים שוב לרתיחה על אש בינונית, מחזירים את הקוסקוס ומאדים כחצי שעה נוספת. 6. מעבירים את הסולת שוב לקערה גדולה יוצקים בהדרגה שתי כוסות מים. ממתינים עד שהסולת מתקררת מעט ומנפים בעזרת נפה גסה לקערה.  7. מכינים את הקציצות: מערבבים את כל המצרכים לכדי תערובת אחידה ויוצרים קציצות של 40 גר' כל אחת. 8. מסדרים את הירקות בסיר נמוך ואת הקציצות במרווחים שבין הירקות. 9. מערבבים בקערה את חומרי הרוטב, יוצקים לסיר כשהירקות והקציצות כבר מסודרות בפנים ומבשלים על אש בינונית .לאחר 10 דקות מנמיכים את האש. 10. מבשלים כ-20 עד 30 דקות נוספות עם מכסה סגור. 11. מוסיפים את הכוסברה ומכבים את האש. 12. מעבירים את הקוסקוס לכלי הגשה. מסדרים עליו את קציצות הדגים. יוצקים בנדיבות מהרוטב ומגישים.קציצות דגים עם קוסקוס - לגרסת הדפסהאוריינטלי. קציצות דגים וקוסקוס (צילום: אילן עמיחי)

*#