ממוחיטו ועד בליני: קוקטיילים קלים להכנה

מוחיטו, קפירינייה, בליני וגם אחד בשם "ליצ'י לאריות". ארבעה מתכונים לקוקטיילים פשוטים להכנה, שלא יצריכו מכם יותר ממה שגם ככה יש בבית

מוטי קלמוביץ', עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
קפיריניה
מוטי קלמוביץ', עכבר העיר

דמיינו את התרחיש הבא: סיימתם יום עבודה מתיש, חזרתם הביתה באוטובוס דחוס, צפוף ולא ממוזג מספיק, צעדתם הביתה חסרי כוחות וכל מה שבא לכם לעשות זה לצנוח על הספה ולקוות שהשבוע יעבור במהרה. או, שאתם יכולים לגשת למטבח ולהכין לעצמכם קוקטייל מרענן מהמצרכים שתמצאו אצלכם בבית, בלי להשתמש בשייקר, סטירר ליקרים מפוארים ויקרים או חומרי גלם מסובכים אחרים, ולדאוג שהשבוע יעבור עליכם בסבבה.

הלו, קובה: מוחיטו

המוחיטו הוא קוקטייל שהומצא בקובה. זהו משקה מפורסם בכל העולם ומוכר על ידי איגוד הברמנים הבינלאומי. אפילו הסוכן המפורסם 007 נטש באחד מסרטיו את המרטיני המנוער ולא מעורבב שלו לטובת כוס צוננת וגבוהה של מוחיטו. במקור הוא מוכן מחתיכות ליים ועלי נענע, רום לבן ושתי כפיות סוכר חום. כיום נהוג להכין אותו עם תוספת סודה, אבל קיימת גם גרסה עדינה יותר עם ספרייט.

חומרים:

מספר פלחי ליים או לימון חתוך
שלושה גבעולי נענע טרייה
45 מ"ל רום לבן (הרום המקורי של הקוקטייל הוא הוואנה קלאב, על שם בירת קובה)
ספרייט
כוס היי בול

אופן ההכנה:

חותכים את הליים או הלימונים לקוביות קטנות ושמים אותם בכוס עם עלי נענע.

כותשים את הרכיבים יחד עד לקבלת מיץ.

מוסיפים את הרום, הספרייט וכמה קוביות קרח עד לגובה 3/4 כוס ומערבבים את כל המרכיבים בכוס עם מקל ערבוב. (אין צורך בסוכר בשל מתיקות הספרייט, מי שבכל זאת מעדיף מתיקות יכול להוסיף מי סוכר או סוכר)

כמה לגימות מהמשקה הזה וכבר תרגישו שאתם בקובה.

לא להתבלבל: קפירינייה

הקוקטייל הזה מזכיר את המוחיטו והרבה אנשים מתבלבלים ביניהם, אבל המקור של הקפירינייה הוא בכלל מברזיל. פירוש השם בפורטוגזית הוא עיר קטנה, אבל אין שום דבר קטן בדרינק הזה. הרכיב העיקרי בו הוא הקאשסה (ליקר ברזילאי העשוי מקנה סוכר), רום שעשוי מהדבשה של קני הסוכר ולא מרצועות המולסה כפי שמכינים רומים אחרים ולכן טעמו יותר דומננטי. אם לא הצלחתם למצוא קאשסה, אבל כל רום לבן אחר גם יעשה את העבודה. הקפירינייה מזכירה לימונדה אלכוהולית אבל 40 אחוזי האלכוהול שברום יתנו לה קיק אחר.

חומרים:

60-90 מ"ל שוט קאשסה 
15 מ"ל של מי סוכר
כפית וחצי של סוכר (עדיף חום)
לימון
כוס מלאה בקרח כתוש
כוס אולדפאשנד (כוס וויסקי)

אופן ההכנה:

חותכים את הלימונים לקוביות ומוחצים אותם בכוס בעזרת כותש מעץ עד לקבלת מיץ. אפשר לכתוש אותם עם שתי כפיות סוכר חום או להוסיף מנה של מי סוכר (סוכר ומים חמים ביחס של 2/3 ו-1/3).

מוסיפים קוביות קרח או קרח כתוש (לפי העדפה אישית) ומערבבים בעזר בוחשן (מקל ערבוב).טיפ: אם אתם מארחים הרבה אנשים, אפשר להכין פיילה גדולה של קייפרניה ולמזוג עם מצקת לכוסות.

המקורי: ליצ'י לאריות

הקוקטייל הזה הוא לא קוקטייל קלאסי, אלא משהו שנהגה בערב חם אחד. ה"ליצ'י" בשמו מגיע מכדורי הפרי שמשולבים בקוקטייל, אבל "האריות" לא מגיעים מהג'ונגל. כל ארק שתוסיפו לו קרח או מים יהפוך מנוזל צלול למשקה עכור חלבי, בגלל שמנים אטרים שאינם מסיסים במים. בסלנג קוראים לתופעה הזאת "חלב אריות" - ומכאן מגיע שמו של הקוקטייל.

חומרים:

40 מ"ל ארק
כדורי ליצ'י
עלי נענע
סילאן - לא חובה
ספרייט
כוס  היי בול

אופן ההכנה:

מועכים את כדורי הליצ'י עם עלי הנענע בתחתית הכוס, עד שמתקבלת מחית.

מוסיפים 40 מ"ל ארק, קרח וספרייט עד 3/4 הכוס.

מוסיפים את הסילאן ומערבבים את כל המרכיבים עם בוחשן (מי שלא מחבב סילאן יכול לוותר עליו, למרות שהוא מהווה שילוב מעניין).

צ'או איטליה: בליני

מקורו של קוקטייל בליני הוא איטליה. ברמן איטלקי בשם ג'וזפה המציא אותו כשניסה לשלב מיץ אפרסק עם יין נתזים וקיבל משקה מתוחכם עם טעמים עדינים. כיום נהוג להשתמש בשנאפס אפרסק אלכוהולי במקום מיץ אפרסק. 

חומרים:

3/4 כוס שמפנייה או יין מבעבע יבש וצונן
50 מ"ל שנאפס אפרסק או מיץ אפרסק כוס פלוט (שמפנייה)

אופן ההכנה:

מוזגים יין מבעבע צונן לכוס ומוספים את השנפס במזיגה ישירה.

אפשר לקשט עם דובדבן מסוכר, או עם כדור ליצי בתחתית הכוס.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ