טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ממוחיטו ועד בליני: קוקטיילים קלים להכנה

מוחיטו, קפירינייה, בליני וגם אחד בשם "ליצ'י לאריות".ארבעה מתכונים לקוקטיילים פשוטים להכנה, שלא יצריכו מכם יותר ממה שגם ככה יש בבית

תגובות

דמיינו את התרחיש הבא: סיימתם יום עבודה מתיש, חזרתם הביתה באוטובוס דחוס, צפוף ולא ממוזג מספיק, צעדתם הביתה חסרי כוחות וכל מה שבא לכם לעשות זה לצנוח על הספה ולקוות שהשבוע יעבור במהרה. או, שאתם יכולים לגשת למטבח ולהכין לעצמכם קוקטייל מרענן מהמצרכים שתמצאו אצלכם בבית, בלי להשתמש בשייקר, סטירר ליקרים מפוארים ויקרים או חומרי גלם מסובכים אחרים, ולדאוג שהשבוע יעבור עליכם בסבבה.הלו, קובה: מוחיטו המוחיטו הוא קוקטייל שהומצא בקובה. זהו משקה מפורסם בכל העולם ומוכר על ידי איגוד הברמנים הבינלאומי. אפילו הסוכן המפורסם 007 נטש באחד מסרטיו את המרטיני המנוער ולא מעורבב שלו לטובת כוס צוננת וגבוהה של מוחיטו. במקור הוא מוכן מחתיכות ליים ועלי נענע, רום לבן ושתי כפיות סוכר חום. כיום נהוג להכין אותו עם תוספת סודה, אבל קיימת גם גרסה עדינה יותר עם ספרייט.

מצרכים:מספר פלחי ליים או לימון חתוךשלושה גבעולי נענע טרייה45 מ"ל רום לבן (הרום המקורי של הקוקטייל הוא הוואנה קלאב, על שם בירת קובה)ספרייטכוס היי בולאופן ההכנה:1. חותכים את הליים או הלימונים לקוביות קטנות ושמים אותם בכוס עם עלי נענע.2.  כותשים את הרכיבים יחד עד לקבלת מיץ.3. מוסיפים את הרום, הספרייט וכמה קוביות קרח עד לגובה 3/4 כוס ומערבבים את כל המרכיבים בכוס עם מקל ערבוב. (אין צורך בסוכר בשל מתיקות הספרייט, מי שבכל זאת מעדיף מתיקות יכול להוסיף מי סוכר או סוכר)כמה לגימו מהמשקה הזה וכבר תרגישו שאתם בקובה.מוחיטו - לגרסת הדפסהתתארגנו גם על סיגר. מוחיטו (צילום: דפנה שהב פרחי)

לא להתבלבל: קפירינייה הקוקטייל הזה מזכיר את המוחיטו והרבה אנשים מתבלבלים ביניהם, אבל המקור של הקפירינייה הוא בכלל מברזיל. פירוש השם בפורטוגזית הוא עיר קטנה, אבל אין שום דבר קטן בדרינק הזה. הרכיב העיקרי בו הוא הקאשסה, רום שעשוי מהדבשה של קני הסוכר ולא מרצועות המולסה כפי שמכינים רומים אחרים ולכן טעמו יותר דומננטי. אם לא הצלחתם למצוא קאשסה, כל רום לבן אחר גם יעשה את העבודה. הקפירינייה מזכירה לימונדה אלכוהולית אבל 40 אחוזי האלכוהול שברום יתנו לו קיק אחר.

מצרכים:1. קאשסה 2. סוכר חום או מי סוכר3. קרח4. כוס אולדפאשנד (כוס וויסקי)

אופן ההכנה:1. חותכים את הלימונים לקוביות ומוחצים אותם בכוס בעזרת כותש מעץ עד לקבלת מיץ. אפשר לכתוש אותם עם שתי כפיות סוכר חום או להוסיף מנה של מי סוכר (סוכר ומים חמים ביחס של 2/3 ו-1/3).2. מוסיפים קוביות קרח או קרח כתוש (לפי העדפה אישית) ומערבבים בעזר בוחשן (מקל ערבוב).טיפ: אם אתם מארחים הרבה אנשים, אפשר להכין פיילה גדולה של קייפרניה ולמזוג עם מצקת לכוסות.קוקטייל קפירינייה - לגרסת הדפסההטוב ממה שיש לברזיל להציע. קפירינייה (אילוסטרציה: dreasmtime)

הקוקטייל הזה הוא לא קוקטייל קלאסי, אלא משהו שנהגה בערב חם אחד. ה"ליצ'י" בשמו מגיע מכדורי הפרי שמשולבים בקוקטייל, אבל "האריות" לא מגיעים מהג'ונגל. כל ארק שתוסיפו לו קרח או מים יהפוך מנוזל צלול למשקה עכור חלבי, בגלל שמנים אטרים שאינם מסיסים במים. בסלנג קוראים לתופעה הזאת "חלב אריות" - ומכאן מגיע שמו של הקוקטייל. מצרכים: 40 מ"ל ארקכדורי ליצ'יעלי נענע סילאן - לא חובהספרייטכוס  היי בולאופן ההכנה:1. מועכים את כדורי הליצ'י עם עלי הנענע בתחתית הכוס, עד שמתקבלת מחית.2. מוסיפים 40 מ"ל ארק, קרח וספרייט עד 3/4 הכוס.3. מוסיפים את הסילאן ומערבבים את כל המרכיבים עם בוחשן (מי שלא מחבב סילאן יכול לוותר עליו, למרות שהוא מהווה שילוב מעניין).

קוקטייל ליצ'י לאריות - לגרסת הדפסהשילוב מעולה. ליצ'י לאריות (אילוסטציה: dreamstime)צ'או איטליה: בליני מקורו של קוקטייל בליני הוא איטליה. ברמן איטלקי בשם ג'וזפה המציא אותו כשניסה לשלב מיץ אפרסק עם יין נתזים וקיבל משקה מתוחכם עם טעמים עדינים. כיום נהוג להשתמש בשנאפס אפרסק אלכוהולי במקום מיץ אפרסק. 

מצרכים:3/4 כוס שמפנייה או יין מבעבע יבש וצונן50 מ"ל שנאפס אפרסק או מיץ אפרסק כוס פלוט (שמפנייה)

אופן ההכנה:1.מוזגים יין מבעבע צונן לכוס ומוספים את השנפס במזיגה ישירה.2. אפשר לקשט עם דובדבן מסוכר, או עם כדור ליצי בתחתית הכוס.קוקטייל בליני - לגרסת הדפסהצ'או! קוקטייל בליני (אילוסטרציה: dreamstime)

*#