אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

השפים המובילים מבשלים בוורוד

פרויקט "מנה בוורוד" של אסתי לאודר מביא את הצבע הוורוד לצלחת שלכם למען המאבק בסרטן השד. אילו שפים ישתתפו ואילו מנות יכינו? כל הפרטים בכתבה

תגובות

חודש אוקטובר הוא חודש המודעות הבינלאומי לסרטן השד. ברחבי העולם מצוין החודש הזה בשלל אירועים ויוזמות, שנועדו כולם להעלות את המודעות לחשיבות הגילוי המוקדם של המחלה, ובמילים פשוטות - לגרום לנשים ללכת ולהבדק, מתוך ידיעה ברורה שגילוי מוקדם פירושו חיים. אחרי כמה שנים שקבוצת החברות "אסתי לאודר" האירה בניינים ברחבי הארץ באור ורוד, הצבע המזוהה עם חודש המודעות לסרטן השד, השנה הוחלט בשיתוף עם האגודה למלחמה בסרטן לגייס את טובי השפים בארץ לטובת פרויקט יחודי תחת השם "מנה בוורוד". השפים קיבלו חופש מוחלט ביצירת מנה ורודה, שמשקפת את הבישול האישי שלהם. המנות צולמו על ידי צלם האוכל דן לב, ויוצגו הערב (יום א', 29.9)  בתערוכה במוזיאון תל אביב לאמנות. במקביל, יוגשו המנות לאורך כל חודש אוקטובר במסעדות השפים כאשר אחוז ממכירות המנות יועברו כתרומה לאגודה למלחמה בסרטן. אז אם בא לכם גם לאכול טוב וגם על הדרך לעשות מעשה טוב, אלו שמות המנות שיוגשו במהלך החודש:  שף שגב משה חיבר דג נא לעלי ורדים, ויגיש במסעדת הדגל שלו שגב סביצ'ה סלמון עם שמן זית וורדים אכילים. דגים נאים וגם סלק הם מאכלים המזוהים עם בריאות ואולי בשל כך, רבים מהשפים בחרו להגיש מנות המחברות בין שני חומרי הגלם. כך, למשל, במסעדת ארייה יגיש שף גיא גמזו סשימי של טרחון (המכונה גם פינק ילו טייל) על קרם סלק עם צזיקי ונענע, אוראל קמחי מפופינה יכין סשימי סלמון עם קרם פרש סלק ופיסטוקים מסוכרים, שאול בן אדרת יגיש בתרנגול הכחול סביצ'ה לוקוס על קרפצ'יו סלק, בצל בסומק וג'ינג'ר ורוד, ואילו שף מאיר אדוני יגיש בבלו סקיי ובמזללה קרפצ'יו של טונה אדומה בקרם סלק. מעניין יהיה לטעום ולחוות איך כל כשרון לקח את השילוב ויצר ממנו ניואנס אחר של טעם. מוסר ים צרוב על חמאת סלק. המנה בוורוד של אבי ביטון (צילום: סטודיו דן לב)הדגים הכבושים, שסוף כל סוף חזרו לאופנה, באים לידי ביטוי גם בפרויקט זה: שפית אביבית פריאל בחרה להגיש באוזריה הפלורנטינית "כריך פועלים" של מטיאס ושמנת חמוצה בלחמניות סלק, ואילו שף אסף גרניט יגיש במחניודה הירושלמית את מנת "דג לכיבוש" - ברוסקטה של פורל ורוד עם איולי ולימון כבוש. במסעדות האחרות של קבוצת מחניודה, מונא, הסדנא והבר יודל'ה יוגשו גם כן מנות ורודות, ברוח הפרויקט, עליהן יוחלט, כמסורת הקבוצה האנרגטית "בטח ערב לפני".אם בא לכם לאכול דגים, אבל בגרסתם החמה והמבושלת, סורו לאכול אצל יונתן רושפלד. השף יגיש במסעדותיו טאפאס אחד העם, הרברט סמואל ועלמה לאונג' מנת טאטאקי אינטיאס ברוטב יוזו, קארי וסלק. גם שף אבי ביטון יכין ב"אדורה" מנת מוסר ים צרוב על חמאת סלק. חובבי הפחמימות מוזמנים להגיע למסעדת קוצ'ינה תמר האיטלקית, שם תכין שפית תמר כהן צדק טורטליני סלק ממולא בריקוטה, פרמזן ותבלינים עם אספרגוס. גם ביפו תל אביב, מסעדתו של שף חיים כהן, נבחרה הפסטה המנחמת למנה הורודה ושם יוגש רביולי סלק וחמאה. הצבע הורוד חיבר את שף חיים טיבי דווקא לבשר נא, ובמסעדת מוסקט  שבמלון מצפה הימים תוגש מנה של קרפצ'יו סינטה עגלה בנגיעת עגבניות טריות ושמן זית. זוכה העונה השניה של התכנית "מאסטר שף", שף אבי לוי, בחר בפסטייה כמנה המנצחת ובמסעדתו הירושלמית המוציא הוא יכין פסטייה ורודה, במילוי פרגית, שקדים וצימוקים. שחיתות בוורוד. המנה של תום פרנץ (צילום: סטודיו דן לב)גם בגזרת הקינוחים האופציות רבות: במסה הותיקה יגיש שף אביב משה קונוס שוקולד וקרם בזוקה, ובמלון לאונרדו בירושלים יגיש שף שלום קדוש, מהאבות המייסדים של הקולינריה הישראלית, "סימפוניה לקרמבו ומרשמלו". לכבוד הפרויקט, התארח תום פרנץ, זוכה העונה השלישית של מאסטר שף, במטבח של מלון "קראון פלזה על הים", ושם תוגש המנה שיצר - מוס יוגורט ופירות אדומים במילוי טראפלס שוקולד על עוגיות חמאה פריכות.בפרונטו התל אביבית יגיש שף דיויד פרנקל, עוגת יוגורט ודובדבני אמרנה עם קרם שקדים וסורבה שזיפים אורגנים. ויקטור גלוגר, שף מסעדת קלואליס היוקרתית, בחר להגיש קינוח הנושא את השם "וראדי", ורוד בערבית, כסמל לחשיבות קידום המודעות לסרטן השד גם במגזר הערבי. הקינוח המורכב מבוסס על יוגורט, פירות אדומים וורדים ומכיל גם מקרונים ורדרדים. ואם אתם רוצים לקחת את הורוד גם הביתה, השף קונדיטור אורן בקר ימכור בבוטיק הסדנאות שלו עוגת לב ורודה, שטומנת בחובה שכבות של שוקולד ושקדים. אז מה הורוד שלכם? אפרת אנזל היא אשת תקשורת וקולינריה ובעלת בלוג האוכל itme.co.il

*#