${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פאולין מבשלת: ארוחה ניו יורקית עם יונתן בורוביץ'

שף יונתן בורוביץ' עשה סיבוב במסעדות מובילות בניו יורק וגם בעולם הפוליטיקה לפני שפתח את קפה 48, מסעדת שף עם מנות שאסור לכם לפספס. השבוע חברה פאולין ליונתן ויחד יצרו ארוחה בניחוח התפוח הגדול

תגובות

תחום המסעדנות, הוא כמו קופסת שוקולד: אף פעם אי-אפשר לדעת מה מחכה לך. כשנכנסתי לקפה 48 לפגוש את השף יונתן בורוביץ', בטח שלא ציפיתי למצוא קולגה לשעבר. אני אסביר:  יונתן שימש כעוזר לשר רוני בראון במשרד הפנים והאוצר באותה התקופה שאני הייתי יועצת סיעה של מפלגת מרצ בכנסת ה-15. הכל התגלה בערך במשפט השני, כאשר יונתן סיפר לי על חזרתו מניו-יורק, שם עבד במסעד מרסר קיטצ'ן המפורסמת ועל עבודתו בכנסת. לא שאלתי אותו למה הוא עזב את העולם הפוליטי, שאלתי איך הוא יכול היה לעזוב את ניו-יורק. קפה 48 - לשעות פעילות ולכל הפרטיםפאולין מבשלת - לכל הטורים"החברים שלי שאלו אותי מי יאכל דג מאודה?" מספר לי יונתן "והיום זו אחת המנות הפופולריות ביותר במסעדה. הם גם לא הבינו איך אני מעיז לפתוח מסעדה במיקום הזה". הסבר קצר: קפה 48 ממוקם ברחוב נחלת בנימין 48, מול מסעדות כתית והמזללה המצליחות של השף מאיר אדוני, מיקום שיכול להיחשב כמעט בעייתי. למרות זאת, יונתן הפתיע אותי בגדול ולטובה. נעים לדעת שגם במסעדות קטנות יש מקום למחשבה קולינארית, יצירתיות, תשוקה ואוכל נפלא. אנחנו מביאים לכם מתכונים מקפה 48, לשתי מנות בהן אפשר להרגיש את אווירת ניו יורק הראשונה היא מנת הדג המאודה והשנייה היא של לחמניית מכולת עם תבשיל "המבורגר" שפונדרה. אתם יכולים להכין אותם בבית או לקפוץ לקפה 48 וליהנות מהם שם. אגב, אם אתם כבר שם, אל תעזבו מבלי שטעמתם את הקינוחים. אני, אישית, נהניתי מטארט קרמל מלוח ופאי שיבולת שועל עם קרם אלוהי. מפגש מחזור של קולגות (צילום: פאולין שובל)פילה דניס מאודה

אופן ההכנה:1. צולים את הדלעת בתנור עד שמתרככת, עם מעט פלפל, שמן זית ומלח גס.2. מאדים את פילה הדג למשך 15 דקות.3. בזמן שהדג מתאדה, מכינים את הסלט: מערבבים יחד את כל המרכיבים ומתבלים. 4. קולים למספר שניות את זרעי הדלעת במחבת יבשה.5. מרכיבים את המנה: מניחים בצלחת את הדלעת, מעל את הדג, ומעליו מסדרים 2-3 כפות סלט. מפזרים את הזרעים ומסיימים עם כמה טיפות של שמן זרעי דלעת.

מהמנות הפופולאריות (צילום: פאולין שובל)"המבורגר" שפונדרה בישול ארוך אינו מצריך עבודה רבה. מצרכים: 2 ק"ג נתח שפונדרה, חתוך לקוביות גדולות3 גזרים3 בצלים2 כרישות יפות וחתוכותמלח גס, פלפל טחון טרי4 כוסות מיםלהגשה: 6 לחמניות מכולת 1 בצל סגולחמוצים לפי הטעם

אופן ההכנה:1. מחממים תנור ל-150 מעלות.2. מכניסים את כל החומרים לתבנית, אוטמים עם ניילון נצמד ונייר אלומיניום ומכניסים לתנור למשך 8 שעות. 3. מוציאים מהתנור, מגישים על לחמניית המבורגר עם חמוצים וטבעות בצל טרי.ניו יורק סטייל (צילום: פאולין שובל)

*#