טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: פילה לוקוס על עדשים ממסעדת פאסטל

המסעדה החדשה במוזיאון תל אביב מציעה מנות שנראות כמו יצירת אמנות, וגם מתכון למנת דג עשירה ומפנקת שתרשים את האורחים בארוחת הערב ההבאה שלכם

תגובות

מסעדת פאסטל היא בראסרי מודרני שנמצא באגף החדש של מוזיאון תל אביב, אל מול גן הפסלים.המסעדה מצטרפת לטרנד המסעדות שנפתחו בשנים האחרונות במוזיאונים בערים מובילות בעולם, דוגמת Modern במוזיאון ה-MOMA בניו יורק, או Nerua גוגנהיים שבבילבאו והיא מעוצבת כחלק אינטגרלי מהאגף החדש של המוזיאון. על המטבח מנצח השף הצרפתי טיבו ברה, שעד לאחרונה שימש כשף מעונו של שגריר צרפת בישראל במשך ארבע שנים. ברה הוא גם המייסד של פסטיבל הקולינריה "So French So good" שמביא לארץ מדי שנה נבחרת שפים צרפתים מובילים למשך שבוע.» פאסטל - לשעות פעילות ולכל הפרטים» תבשיל קטניות בריא של יואב בר» קוסקוס וקציצות דגים של לילה מוראד» פאי אגסים ושקדים של קרין גורןהתפריט של פאסטל מציע מגוון מנות המשלבות קלאסיקות מהמטבח הצרפתי והאיטלקי בהגשה ושימוש בחומרי גלם מקומיים, כמו מנת פילה לוקוס על עדשים שחורות, שאת המתכון שלה תמצאו פה. פחות זה יותר. פאסטל (צילום: עמית גירון)

מצרכים:220 גר' פילה לוקוס עם העור 100 גר' עדשים שחורות שטופות במים                                    ציר דגיםכפית רוזמרין מופרד                                                     כף שאלוט קצוץ                                                        כפית בזיליקום קצוץ                                                           כפית כוסברה קצוצה                                                     כפית פטרוזיליה קצוצה                                                    כפית נענע קצוצה                                                             5 עגבניות שרי חצויות לרבעים                  כפית צ'ילי אדום ללא זרעים פרוס לרוחבוכפית צ'ילי ירוק ללא זרעים פרוס לרוחבו2 תחתיות ארטישוק חתוכות לשמיניותכף פול ירוק קלוףשמן זיתמלח ופלפל לבן טחוןמיץ לימוןאופן ההכנה:1. מחממים מחבת שטוחה עם שמן זית.2. מתבלים את נתח הלוקוס עם שמן זית, מלח ופלפל לבן טחון.3. מניחים את הלוקוס על המחבת עם העור כלפי מטה ומכניסים את המחבת לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך 9 דקות.4. מבשלים את העדשים בציר דגים (ניתן להחליף במים) עם רוזמרין עד לריכוך ומקררים.5. לאחר הקירור, מוסיפים אל העדשים את עגבניות השרי, עשבי התיבול הקצוצים, השאלוט והצ'ילי פרוס, מלח דק, פלפל לבן, שמן זית ומיץ לימון.6. במחבת נוספת מחממים שמן זית, מוסיפים את הארטישוק והפול וצורבים קלות.מוסיפים ציר דגים ומצמצמים עד להסמכה של הנוזל.7. מניחים על הצלחת את העדשים המטובלים, הארטישוק והפול ללא הנוזל, מעליהם את הלוקוס עם העור כלפי מעלה ומעליהם מוסיפים מעט מהנוזל של הארטישוק ומגישים.

פילה לוקוס על עדשים שחורות - לגרסת הדפסה

עובד על כל החושים. פילה לוקוס על עדשים שחורות (צילום: באדיבות המסעדה)

*#