${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פאולין מבשלת: חטא אחרון ויפהפה לפני יום כיפור

שנייה לפני הצום, פאולין נפגשת עם שף קונדיטור בעל שם עולמי להכנת קינוח ראוותני במיוחד

תגובות

שנייה לפני שכולנו נכנסים לתענית במטרה לכפר על חטאינו, אפשר להרשות לעצמנו לצבור עוד חטא מתוק אחד, במיוחד כשהוא מגיע בצורת קינוח מדהים. השף ריגולו מציע בקונדיטוריה שלו טארט אחד שהפך למפורסם וזכה לציון מיוחד במהלך אליפות העולם בצרפת. למזלי הרב, זכיתי להכין את הקינוח הזה תחת פיקוחו הצמוד של המאסטר. יהיה זה שקר לומר שלא רעדו לי הידיים, אבל היתה זאת חוויה שמלווה בתחושת סיפוק עצומה.

מלאכת הקודניטוריה היא מדע מדויק ודורשת הקפדה על מידות ומשקלים, אבל אל תתנו לזה להרתיע אתכם. אם תעקבו אחרי הוראות ההכנה, הצלחת הקינוח מובטחת גם אם אתם לא MOF.

להכנת המתכון תצטרכו משקל קטן ומד חום לאפייה. בשביל הכנת הטארט השתמש ריגולו בשני סוגים של תפוחים: גרני סמית' וגולדן. על מנת להכין את החלק העליון עם קרם הווניל, פיליפ המציא תבנית מיוחדת בצורת תפוח, אותה ניתן לרכוש גם בארץ. אם אין לכם אותה, תוכלו להשתמש בתבנית סיליקון של חצי-כדור. המנה מורכבת מבסיס מבצק שקדים אפוי, מילוי קלפוטי שקדים, מרמלדה תפוחים ומוסו וניל שמונח מעל הטארט עם ציפוי בצבע ירוק.

מצרכים:

למוסו וניל  90 גר' שמנת 38% 5 גר' ג'לטין440 גר' שמנת 38% 2 כפות סוכר  1 מקל וניל 

לבצק שקדים פריך220 גר' קמח 1 כף עמילן 130 גר' חמאה  2 כפות אבקת שקדים 4 כפות אבקת סוכר 1 שקית סוכר וניל קורט מלח   1 ביצה 

לתערובת קלפוטי165 גר' חמאה רכה  165 גר' אבקת סוכר165 גר' אבקת שקדים  1 כף קורנפלור  2 ביצים

לתפוחים מטוגנים400 גר' תפוחים  3 כפות סוכר  1 מקל וניל  1 כף חמאה  40 מ"ל קלבדוס (וודקה תפוחים) 

למרמלדת התפוחים625 גר' מיץ תפוחים סחוט טבעי 65 גר' סוכר   1 כף ג'לטין   1 מקל וניל   312 גר' תפוח גרני  312 גר' תפוחים מטוגנים* 1 כף מיץ לימון   1 כדור ויטמין C   

נפאז' מנזנה - לא חובה 750 גר' נפאז' טבעי   40 גר' מנזנה (ליקר תפוחים)  כ.מ. צבע מאכל ירוק   כ.מ. צבע מאכל צהוב  

אופן ההכנה:1. מכינים מוסו וניל: מחממים 90 גר' שמנת וממיסים בה את הג'לטין מרוכך.2. מקציפים 440 גר' שמנת עם הסוכר ומקל הווניל.3. מערבבים את שתי המסות יחד ויוצקים אל תבנית חצי עגולה (פיליפ משתמש בתבנית מיוחדת בצורת תפוח) ומקררים למשך שעתיים לפחות. 4. מכינים את הבצק הפריך: מערבבים את כל החומרים יחד, חוץ מהקמח והביצים, שאותם מוסיפים לאחר הערבוב ולשים עד שנתקבל בצק. 5. מניחים את הבצק בין שני דפי אפייה ומרדדים לעובי של 2 מילימטר. מניחים במקרר לחצי שעה.6. מעבירים את הבצק לתבניות אפיה (פיליפ משתמש בחישוק בקוטר 8 ס"מ), ממלאים את התבניות ומהדקים את הבצק לדפנות. אופים בחום של 150 מעלות למשך 25 דקות.7. מכינים את הקלפוטי: מערבבים את אבקת הסוכר, החמאה, אבקת השקדים והקורנפלור בקערה, ולאחר מכן מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב. 8. יוצקים מעל הבצק האפוי עד לגובה של חצי (חשוב להשאיר מקום למרמלדה), אופים בחום של 170 מעלות למשך 12 דקות ומקררים.ככה זה נראה לאחר האפיה השנייה. טארט וקלפוטי (צילום: פאולין שובל)9. מכינים את התפוחים המטוגנים: מקלפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות. 10. ממיסים חמאה במחבת ומטגנים את התפוחים עם הסוכר והווניל עד להזהבה קלה.11. מוסיפים את הקלבדוס, מאדים את האלכוהול במשך 3-5 דקות, ולאחר מכן שומרים בקירור.12. סוחטים מיץ תפוחים טרי מתפוחים ירוקים עם הקליפה. על מנת שהמיץ ישמור על צבעו, מוסיפים טבלית ויטמין C. 13. ממיסים את הג'לטין, מוסיפים למיץ התפוחים ואת מקל הווניל. מוסיפים את התפוחים הטריים והמטוגנים* (שהכנו קודם ושמרנו בקירור) ואת מיץ הלימון. מעבירים לקירור עד שהמרמלדה במרקם של ג'לי.14. מי שרוצה, יכול להכין את הנפאז' מנזנה: מחממים קלות את הנפאז' הטבעי ומוסיפים את המנזנה וצבעי המאכל. שומרים בחימום.15. מרכיבים את המנה: מוזגים את מרמלדת התפוחים  אל תוך הטארט עם הקלפוטי,  עד לגובה הבצק. חשוב ליישר את המרמלדה בצורה אחידה. מזגגים מעל מוסו וניל את הנפאז' מנזנה (לא חובה). מניחים את המוסו וניל מעל הטארט והמרמלדה ומגישים קר.

שווה את ההשקעה. מיני טראט תפוח ווניל (צילום: פאולין שובל)

*#