אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פאולין מבשלת: המדריך המלא להכנת דים סאם ביתי

יש שני יתרונות בהכנת דים סאם: כשמכינים אותו הידיים עסוקות והפה פנוי לשיחות נפש, וכשאוכלים אותו הפה מתמלא שירה. שיעור לבלוטות הטעם ולנפש עם השפית של דים סאם סטיישן

תגובות

כשאני מעבירה סדנאות בישול לילדים, אחד השיעורים האהובים עלי הוא השיעור על המטבח האסייתי. הצבעים, הטעמים, טכניקות הבישול המגוונות והמהירות, אין ילד שלא מתחבר אליו בשנייה. לאחרונה, החלטתי להעשיר את המגוון עם מאכל נוסף - דים סאם. פעמים רבות אכלתי את הכופתאות האסייתיות (שפירושו "נגיעות קטנות"), אבל עדיין לא יצא לי עדיין להכין אותן בעצמי.  דים סאם סטיישן - לכל הפרטיםאם כבר ללמוד, אז רק מהטובים ביותר. כך הגעתי לוילמה, השפית והבעלים של דים סאם סטיישן. היא מספרת לי על שני היתרונות העיקריים של הדים סאם: 1. כשמכינים אותו הידיים עסוקות והלשון חופשית ואפשר "לנצל" את הזמן לשיחות נפש. 2. כשאוכלים אותו, הפה מלא והנשמה שרה מרוב שזה טעים. "כמה סוגי קיפולים יש לדים סאם?", אני שואלת כי תמיד היה לי הרגל לקטלג ולמדוד את כל מה שאפשר. "11", עונה וילמה "כי יש 11 סוגי מילואים שונים". מתברר שלא רק אני פריקית של לוגיקה. על מנת לזהות את מילוי הדים סאם בלי לפרק אותו, המציאו הפיליפינים לכל מילוי צורת קיפול שונה. מעניין מה יקרה אם יומצא המילוי ה-12?כך עמדנו, וילמה, אחותה, אני ושתי עובדות המסעדה, קיפלנו, צחקנו, ריכלנו על תושבי השכונה הססגוניים והן העלו זיכרונות מהפיליפינים. הדבר הטוב ביותר שיצא מכל הסיפור הזה (חוץ מהמתכון, כמובן) היא העובדה שב"נגיעות קטנות" העבודה המשותפת מקרבת לבבות.

דים-סאם עוף מצרכים למילוי: 1 ק''ג חזה עוף1 בצל גדול1/2 כרוב סיני1 גזר גדולחופן פונגוס - פטריות שחורות מופשרות במיםמלחאופן ההכנה:1. במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים יחד עד לקבלת מילוי אחיד.2. שמים במרכז בצק הדים סאם כפית מילוי. סוגרים בצורת משולש (כמו אוזן המן) ומהדקים.3. מגלגלים סביב האצבע כל פינת "אוזן המן" לכיוון המרכז. מקבלים צורה של שקית קטנה עם שלושה עגולים.4. מבשלים באידוי במשך 15 דקות.5. מגישים עם רוטב סויה.המלצה של וילמה: דים סאם בשרי יש מומלץ להגיש עם רוטב סויה ודים סאם צמחוני עם רוטב טריאקי. את שניהם ניתן למצאו היום בקלות בכל רשתות השיווק.דים סאם עוף - לגרסת הדפסה

*#