פאולין מבשלת: שלושה כריכים לכבוד החזרה לשגרה

זה הרבה יותר מרק פיתה ושוקולד. השבוע פאולין מכינה כריכים מיוחדים בריאים ומפנקים לכבוד החזרה לשגרה, עם השפים טל הולצר ומאיר בן דוד   

פאולין שובל, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
כריך סלמון בקרואסון
כריך סלמון בקרואסוןצילום: NatashaBreen / Getty Images / iS

שנת הלימודים בפתח, הילדים חוזרים לבית הספר והמוני הורים כבר כבר קנו שוקולד למריחה. באופן אישי, אני מעדיפה את הכריכים שלי קצת יותר מושקעים. לכן ביקשתי מהשף טל הולצר, להצטרף אליי להכנת כריכים. טל, איך לומר זאת בעדינות, לא התלהב. אפשר להבין אותו: עם רזומה במטבחים כמו מסה ויאסו, רפאל, או אצל רושפלד, הוא ממש לא רגיל להכין כריכים. למזלי, ברגע שהוספתי "בבקשה..." וחיוך קטן - הכל נפתר. נכנסנו למטבח. עמדות העבודה כבר היו מוכנות וכך גם כוסות האוזו שלנו. טל התחיל בהכנת כריך כשהוא עורם שכבות של מוצרלה, ירקות, פקורינו, שוב ירקות וממרח טפנאד כדי לסיים את היצירה. במהרה הצטרף אלינו השף מאיר בן דוד, שלקח על עצמו משימה כמעט בלתי אפשרית: להמציא כריך טעים ובריא. עם דיוק של מהנדסי NASA, בנה מאיר מה מה שניתן לתאר כ"חללית בריאותית": לחמנייה קלה, פורטובלו צלוי, נבטים וטחינה גולמית, בתקווה שהיא לא תתפרק.

לאט לאט, התחילה להתפתח בין שני הטבחים המוכשרים תחרות אמיתית: מאיר מוציא כריך מלחם מלא, וטל "מפציץ" בג'בטה עם רטטוי. האחד מגיש טוסט מוצרלה משובח והשני משווה עם  סנדוויץ' סלמון. ואז הגיעה התחרות לשיאה עם הכריך של "סבתא צילה". כריך פשוט, מאוזן, עדין, בריא וטעים. "אין על סבתא צילה" הסכמנו והרמנו כוסית לחייה הארוכים.

כריך קרואסון חמאה וסלמון של טל

מצרכים:

2 קרואסוני חמאה
2 כפות מיונז
1 מלפפון חמוץ חתוך דק
1 גמבה פרוסה
1/4 בצל קצוץ דק
100 גרם סלמון מעושן
1 כף צלפים
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1. חוצים את הקרואסונים לשניים.

2. מערבבים את המיונז עם מיץ של חצי לימון ועם הצלפים ומורחים על הקרואסון.

3. ממלאים בסלמון, מוסיפים מספר רצועות  גמבה, בצל ומלפפון חמוץ.

4. מגישים בתאבון.

הכריך של סבתא צילה

מצרכים:

1 מלפפון חתוך דק
1 עגבנייה פרוסה דק
1/2 כוס נבטים
100 גרם פסטרמה עוף פרוסה דק
1/4 בצל סגול פרוס דק
1/2 באגט
1/2 כוס מלפפונים חמוצים

לקרם חצילים:

2 חצילים קלויים וקלופים
2 כפות גבינת שמנת
2 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מכינים את קרם החצילים: טוחנים את החצילים במיקסר יחד עם שאר המרכיבים של הקרם. תוך כדי טחינה מזלפים את השמן על מנת לקבל מרקם קרמי. מתבלים לפי הטעם.

2. חוצים את הבאגט, ומתחילים להרכיב את הכריך: מורחים את קרם חצילים וממלאים בפרוסות של ירקות ופסטרמה, לפי טעם אישי.

3. מגישים עם חמוצים.

כריך הבריאות של מאיר

מצרכים:

1 לחמנייה קלה
2-3 פטריות פורטובלו
2 כפות טחינה גולמית
1 כף סילאן (או דבש)
1/4 כוס נבטים
1/2 לימון פרוס דק מאוד
שמן זית, מלח, פלפל לפי הצורך

אופן ההכנה:

1. חוצים את פטריות הפורטובלו לאורך וצולים אותם על מחבת גריל עם מעט שמן זית.

2. חוצים את הלחמנייה לשניים ומורחים את שני הצדדים בטחינה גולמית.

3. על צד אחד של הכריך מסדרים את הנבטים, את פרוסות הלימון ואת פטריות הפורטובלו. מזלפים מעל כפית סילאן,סוגרים את הלמנייה ומגישים.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ