מתכונשף: פאי אגסים ושקדים של קרין גורן

פאי אגסים ופעמיים שקדים של גורו המתוקים, קרין גורן

עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פאי אגסים ושקדים
פאי אגסים ושקדיםצילום: דניאל צ'צ'יק
עכבר העיר

את קרין גורן אין צורך להציג. כוהנת המאפים ודברי המתיקה מתמחה במתכונים שנעים בין פשטות קלה להכנה למורכבות ורמת השקעה גבוהה. מה שבטוח הוא - שהתוצאה תמיד טעימה. גורן מציעה מתכון לפאי אגסים ושקדים מרשים, טעים וללא תוספת סוכר, מושלם לקינוח בסיום ארוחת ערב חגיגית או לנשנוש עם הקפה.

» מתכונים

"אל תגלו לצרפתים כמה חוקים שברתי בעוגה המושקעת הזו", צוחקת גורן. "גם בצק חמאה פריך וגם קרם שקדים, גם אגסים מבושלים בסירופ וגם קראנץ' פרוסות שקדים וכולם ללא תוספת סוכר. והטעם, אם שאלתם, ממש "מאניפיק".

פאי אגסים ופעמיים שקדים

תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

לקלתית:

100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
1/2 כוס אבקת סוכר
2 כוסות קמח (280 גרם)
1 ביצה

לקרם שקדים:

1 כוס שקדים טחונים (100 גרם)
100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
1 כוס אבקת סוכר
1 ביצה
1 כף קמח
2 כפות חלב

לאגסים:

4 אגסים גדולים
1 כוס מים
1/2 כוס אבקת סוכר
כמה טיפות מיץ לימון

לציפוי שקדים:

1 חלבון
1/2 כוס אבקת סוכר
1 כוס שקדים פרוסים (100 גרם) 

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון מעבדים חמאה רכה עם סוכרלוז וקמח לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים בלחיצות קצרות רק עד לקבלת בצק אחיד.

2. מהדקים בידיים את הבצק לתחתית וגם לדפנות התבנית. מניחים ריבוע גדול של נייר אלומיניום מעל הבצק שבתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. דוקרים במזלג (דרך האלומיניום) ומקפיאים 10 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

3. אופים כ-15 דקות, מקלפים בזהירות את נייר האלומיניום (הבצק ייראה רטוב) ואופים עוד 5 דקות, עד שהבצק מזהיב ונראה יבש. מצננים.

4. מכינים את קרם השקדים: במעבד מזון מעבדים יחד את כל מרכיבי הקרם. שומרים במקרר עד השימוש.

5. מכינים את האגסים: מקלפים את האגסים, חוצים, מנקים מליבה וחותכים לקוביות. מערבבים בקערה מים ואבקת סוכרלוז, מוסיפים כמה טיפות מיץ לימון (למניעת השחרה) ואת קוביות האגסים, ומחממים במיקרוגל למשך 7-5 דקות, עד שהאגסים מתחילים להתרכך. מסננים ומניחים בצד לקירור.

6. מחממים תנור ל-180 מעלות.

7. בקערה מערבבים (לא מקציפים!) חלבון עם סוכרלוז. מוסיפים שקדים פרוסים ומערבבים בעדינות עד שהם מצופים היטב.

8. מורחים את קרם השקדים על הקלתית האפויה והקרה. מפזרים על הקרם את קוביות האגסים. משטחים את ציפוי השקדים על האגסים בשכבה אחידה (בעזרת כף או פשוט בקצות האצבעות).

9. אופים 40-35 דקות, עד שהפאי שחום ויציב. מצננים לפני שפורסים ומגישים. שומרים מכוסה במקרר ומגישים קר או מחומם מעט עם כדור גלידה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ