${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: לוקוס ועשבי תיבול מאלבאבור והים

חוסאם עבאס מחבר בין הים והאדמה במסעדתו החדשה בנמל עכו ומציג מתכון למנה שמגלמת את החיבור הזה בצורה מושלמת

תגובות

לאחרונה פתחו השפים חוסאם ונשאת עבאס את מסעדת אלבאבור והים בטיילת עכו, אחות חדשה לשאר מסעדות אל באבור שבבעלותם. אלבאבור והים ממוקמת על קו המים ועל רקע נופה של העיר העתיקה, ובניגוד למסעדות האחרות בקבוצה, מציעה חיבור בין הים לאדמה. החיבור הזה בא לידי ביטוי בשלל מנות חדשות על טהרת המטבח הערבי-גלילי, בדגש על מנות דגים ופירות ים שמקורם בדלאל המפורסם של עכו. » אלבאבור והים - לכל הפרטים» סלט ניסואז של מסעדת סיפו» קבב טלה וסלסת עגבניות ממסעדת מיט» פטה כבשים על תבשיל חומוס ותרדאחת ממנות הדגל של המסעדה היא מנה של לוקוס ממולא בעשבים ירוקים, שמדגימה מצוין את החיבור העדין שבין הים והאדמה, והשף חוסאם עבאס חולק איתנו את המתכון. בהשראת הדלאל. חוסאם עבאס (צילום: דניאל בר און)לוקוס ממולא בעשבים ירוקים מצרכים: 1 דג לוקוס (1-1.5 ק"ג)2 צרורות פטרוזיליה3 שיני שום קלופות2 פלפל ירוק חריף1/2 כפית מלח1/2 כפית פלפל שחור גרוס1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה:1. מנקים את הדג וחותכים בו מעין כיס. מנגבים היטב מנוזלים.2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.3. טוחנים בגסות במעבד מזון את הפטרוזיליה, השום והפלפל חריף. 4. מוסיפים מלח ופלפל, ומערבבים.5. מכניסים את התערובת לתוך כיס הדג. ממליחים את הדג ומורחים את חלקו החיצוני בשמן זית.6. עוטפים את הדג בנייר כסף, מניחים אותו בתבנית עם מים ואופים למשך שעתיים.לוקוס ממולא בעשבים ירוקים - לגרסת הדפסהחיבור מושלם בים הים והאדמה. לוקוס ועשבי תיבול אלבאבור והים (צילום: בועז לביא)

*#