טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: סלט ניסואז של מסעדת סיפו

עידן מנצר, שף ובעלים של מסעדת הדגים ופירות הים בשוק הפשפשים, ממליץ על מנה קיצית, בריאה ופשוטה להכנה. כמה פשוטה? תראו בעצמכם

תגובות

מסעדת סיפו היא מסעדת שף באוירה לא מחייבת, הממוקמת בין סמטאות שוק הפשפשים שביפו. המסעדה מציעה לסועדים מגוון מנות בדגש על שימוש בחומרי גלם מהים כמו פירות ים ודגים שונים. את התפריט הרכיב שף והבעלים עידן מצנר, ובו תוכלו למצוא את מנת סלט הניסואז שמובאת לפניכם כעת. סיפו - לשעות פעילות ולכל הפרטים» קבב טלה וסלסת עגבניות ממסעדת מיט» פטה כבשים על תבשיל חומוס ותרד» מאפה דלעת ערמונים מהמטבח של נלי

מצרכים:140 גר' טונה אדומה טרייה5 עלי אנדיב (עולש)10 עגבניות שרי תמר חצויות 1/2 בצל סגול פרוס דק7 בצלצלי שאלוט 2 כפות סוכר1 תפוח אדמה מבושל7 פרחי ברוקולי1/2 כוס שעועית ירוקה חלוטה ומקוררת2 כפות צלפים2 ביצים רכות, מבושלות 4 דקות במים רותחים ומקוררות2 כפות שמן זית 2 כפות מיץ לימון מלח לפי הטעםפלפל שאטהפלפל

אופן הכנה: 1. צולים את בצלצלי השאלוט עם הסוכר למשך כ-20 דקות בחום גבוה של 250 מעלות.2. פורסים את הטונה, צורבים אותה במחבת חמה ומקררים.3. מורחים את עלי האנדיב בשמן זית ולימון ומניחים בצידי קערת הגשה.4. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט מלבד הביצה ומתבלים במלח, פלפל ופלפל שאטה.5. מעבירים את הסלט לקערה עם עלי האנדיב הבולטים.6. חותכים את הביצה הרכה ומניחים אותה לצד נתחי הטונה הצרובה ומפזרים מעל מעט פלפל שחור.סלט ניסואז עם טונה אדומה - לגרסת הדפסהכמו לשים את הקיץ בצלחת. סלט ניסואז (צילום: דן פרץ)

*#