יוראי דניאל

ט"ו בשבט מביא איתו אין ספור מתכוני קינוחים ודברי מתיקה שמורכבים מהיצע הפירות היבשים, שרק הולך וגדל בכל שנה. השנה נחגוג עם שלושה מתכונים של שף קונדיטורית ענת אלון, שישאירו רושם על כל מארח: עוגיות מקרון וניל-קינמון וצימוקים, פיננסייר פיסטוק ומטבעות שוקולד עם פירות יבשים. אל חשש, המתכונים אולי נראים מסובכים אבל בעזרת ההנחיות הפשוטות כולם יצליחו להסתדר.

» ט"ו בשבט 2020 - המדריך המלא לחג
» מתכונים חגיגיים לסדר ט"ו בשבט
» מה עושים עם הילדים בט"ו בשבט?
» טיולי ט"ו בשבט ברחבי הארץ
» עוגת פירות יבשים של אורן בקר

מקרון וניל-קינמון וצימוקים

מצרכים:

לעוגיות:

195 גרם אבקת שקדים
195 גרם אבקת סוכר
72 גרם חלבונים (2 חלבונים מביצים בגודל M)
190 גרם סוכר
1/3 כוס פלסטיק של מים
15 גרם סוכר
אבקת צבע מאכל (אפשרי)
מד חום לבישול

לגנאש וניל-קינמון:

250 גרם שמנת 35%
מקל וניל
3 מקלות קינמון
250 גרם שוקולד לבן
1 כפית תמצית וניל
קורט אבקת קינמון
צימוקים מושרים בברנדי או רום ומעט קינמון

אופן ההכנה:

1. מכינים את העוגיות: מערבבים את אבקת השקדים, אבקת הסוכר ו-72 גרם חלבונים.
2. מחממים את המים והסוכר לטמפרטורה של 115 מעלות, ותוך כדי מקציפים את שאר החלבונים, הסוכר והאלבומין.
3. כשסירופ הסוכר מגיע לטמפרטורה המתאימה שופכים אותו על החלבון המוקצף תוך כדי תנועה. מקציפים עד לקבלת מרנג יציב ומבריק.
4. את המרנג מקפלים לתערובת אבקת השקדים, אבקת הסוכר והחלבונים.
5. מזלפים את התערובת ליחידות עוגיות מקרון על תבנית. מפדרים באבקת צבע מאכל (אם רוצים), משאירים לייבוש של כחצי שעה בטמפרטורת החדש, עד לקבלת קרום.  
6. אופים כ-12 דקות בחום של 155 מעלות.
7. מכינים את הגנאש: ממיסים את השוקולד לבן באיזו דרך שרוצים (מיקרוגל, בן מארי).
8. מביאים לרתיחה בסיר את השמנת וכל התבלינים. לאחר הרתיחה מכסים בנייר כסף ומשאירים למשך 10 דקות, למיצוי הטעמים.
9. מוזגים את השמנת לשוקולד המומס בשלוש פעמים תוך כדי ערבוב, עד שמגיעים למסה חלקה ומבריקה. מקררים.
10. מרכיבים את המקרונים: מסדרים צמדים של העוגיות. מעבירים את הגנאש לשק זילוף ומזלפים על אחת מהעוגיות בצורת חישוק (שיהיה חור באמצע). בחישוק מניחים את הצימוקים המושרים וסוגרים עם העוגיה השניה. 

פיננסייר פיסטוק

מצרכים:

100 גרם תערובת פיסטוק
300 גרם אבקת סוכר
100 גרם קמח
240 גרם חלבון ביצה (6 חלבונים ביצים בגודל M)
125 גרם חמאה
40 גרם מחית פיסטוק

אופן ההכנה:

1. ממיסים את החמאה במיקרוגל.
2. מערבבים את אבקת הסוכר והקמח בקערה. לאחר מכן, מוסיפים את החלבונים ומערבבים עד לקבלת תערובת הומוגנית.
3. מוסיפים את החמאה המומסת בהדרגה ואז את מחית הפיסטוק.
4. מעבירים את התערובת לתבנית אפיה ומפזרים מעל את התערובת פיסטוק.
5. אופים בחום של 170 מעלות במשך 15-25 דקות (תלוי בגודל התבנית).
6. פורסים לעוגיות ומגישים.

מצרכים:

300 גר' שוקולד
80 גר' תערובת פירות יבשים לבחירתכם

אופן ההכנה:

1. מטמפררים את השוקולד: טמפרור הוא תהליך שבו מחממים ואז מקררים את השוקולד על מנת ליצור התגבשות ובנייה נכונה שלו. לכל שוקולד יש את הטמפרטורה הנכונה עבורו. על מנת לטמפרר שוקולד יש לחמם אותו לטמפרטורה של 45 מעלות ואז לקררו לטמפרטורות הבאות: שוקולד מריר 31 -32 מעלות; שוקולד חלב 30 מעלות; לבן 28-29 מעלות. חשוב מאוד לעבוד בצורה מדויקת על מנת להבטיח חטיף שוקולד עמיד שלא ימס לכם ביד. 
2. לאחר הטמפרור אפשר לעבוד עם השוקולד: יוצרים עיגולי שוקולד ומטביעים את תערובת הפירות היבשים במסה.
3. מחכים להתגבשות המטבעות ומגישים. 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ