טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לקנח כמו שף: מתכונים מתוקים לט"ו בשבט

שלושה מתכונים מתוקים ומקצועיים של שף קונדיטורית ענת אלון, לחג שמח ומתוק במיוחד

תגובות

מצרכים:לעוגיות: 195 גרם אבקת שקדים195 גרם אבקת סוכר72 גרם חלבונים (2 חלבונים מביצים בגודל M) 190 גרם סוכר1/3 כוס פלסטיק של מים 72 גרם חלבונים (2 חלבונים מביצים בגודל M)  15 גרם סוכראבקת צבע מאכל (אפשרי)מד חום לבישוללגנאש וניל-קינמון:250 גרם שמנת 35%מקל וניל 3 מקלות קינמון250 גרם שוקולד לבן 1 כפית תמצית ונילקורט אבקת קינמוןצימוקים מושרים בברנדי או רום ומעט קינמון

אופן ההכנה: 1. מכינים את העוגיות: מערבבים את אבקת השקדים, אבקת הסוכר ו-72 גרם חלבונים. 2. מחממים את המים והסוכר לטמפרטורה של 115 מעלות, ותוך כדי מקציפים את שאר החלבונים, הסוכר והאלבומין.3. כשסירופ הסוכר מגיע לטמפרטורה המתאימה שופכים אותו על החלבון המוקצף תוך כדי תנועה. מקציפים עד לקבלת מרנג יציב ומבריק.4. את המרנג מקפלים לתערובת אבקת השקדים, אבקת הסוכר והחלבונים.5. מזלפים את התערובת ליחידות עוגיות מקרון על תבנית. מפדרים באבקת צבע מאכל (אם רוצים), משאירים לייבוש של כחצי שעה בטמפרטורת החדש, עד לקבלת קרום.  6. אופים כ-12 דקות בחום של 155 מעלות.7. מכינים את הגנאש: ממיסים את השוקולד לבן באיזו דרך שרוצים (מיקרוגל, בן מארי). 8. מביאים לרתיחה בסיר את השמנת וכל התבלינים. לאחר הרתיחה מכסים בנייר כסף ומשאירים למשך 10 דקות, למיצוי הטעמים.9. מוזגים את השמנת לשוקולד המומס בשלוש פעמים תוך כדי ערבוב, עד שמגיעים למסה חלקה ומבריקה. מקררים.10. מרכיבים את המקרונים: מסדרים צמדים של העוגיות. מעבירים את הגנאש לשק זילוף ומזלפים על אחת מהעוגיות בצורת חישוק (שיהיה חור באמצע). בחישוק מניחים את הצימוקים המושרים וסוגרים עם העוגיה השניה. » מקרון וניל-קינמון וצימוקים - לגרסת הדפסהאו לה לה. מקרון וניל קינמון וצימוקים (צילום: ענת אלון)

פיננסייר פיסטוק מצרכים: 100 גרם תערובת פיסטוק300 גרם אבקת סוכר100 גרם קמח240 גרם חלבון ביצה (6 חלבונים ביצים בגודל M)125 גרם חמאה40 גרם מחית פיסטוק אופן ההכנה: 1. ממיסים את החמאה במיקרוגל. 2. מערבבים את אבקת הסוכר והקמח בקערה. לאחר מכן, מוסיפים את החלבונים ומערבבים עד לקבלת תערובת הומוגנית.3. מוסיפים את החמאה המומסת בהדרגה ואז את מחית הפיסטוק. 4. מעבירים את התערובת לתבנית אפיה ומפזרים מעל את התערובת פיסטוק. 5. אופים בחום של 170 מעלות במשך 15-25 דקות (תלוי בגודל התבנית).6. פורסים לעוגיות ומגישים.» פיננסייר פיסטוק - לגרסת הדפסהחושבים ירוק. פנינסייר פיסטוק (צילום: ענת אלון)מטבעות שוקולד ופירות יבשים

מצרכים: 300 גר' שוקולד 80 גר' תערובת פירות יבשים לבחירתכםאופן ההכנה: 1. מטמפררים את השוקולד: טמפרור הוא תהליך שבו מחממים ואז מקררים את השוקולד על מנת ליצור התגבשות ובנייה נכונה שלו. לכל שוקולד יש את הטמפרטורה הנכונה עבורו. על מנת לטמפרר שוקולד יש לחמם אותו לטמפרטורה של 45 מעלות ואז לקררו לטמפרטורות הבאות: שוקולד מריר 31 -32 מעלות; שוקולד חלב 30 מעלות; לבן 28-29 מעלות. חשוב מאוד לעבוד בצורה מדויקת על מנת להבטיח חטיף שוקולד עמיד שלא ימס לכם ביד. 2. לאחר הטמפרור אפשר לעבוד עם השוקולד: יוצרים עיגולי שוקולד ומטביעים את תערובת הפירות היבשים במסה.3. מחכים להתגבשות המטבעות ומגישים. » מטבעות שוקולד ופירות יבשים - לגרסת הדפסהמשהו קטן וטוב. שוקולד ופירות יבשים (צילום: ענת אלון)

*#