טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דנה מלמד מבשלת: מנות מנחמות לחורף

השבוע החורפי סיפק לדנה מלמד זמן איכות עם עצמה. התוצאה - לזניה מנתח קצבים, תבשיל בקר עם מנגולד וגזר ומרק חמציץ. מי אמר שמזג אוויר חורפי מתאים להתכרבלות בלבד?

תגובות

מזג האוויר החורפי הגיע, גשם בחוץ וקר. בקלות אפשר היה ליפול לתוך מרה שחורה, ולהתכסות בפוך המנחם, אך לא הפעם. החלטתי להיצמד לכותרת "דנה מלמד מבשלת" ופשוט להיכנס למטבח, להדליק את הכיריים ולהתחיל לבשל. יין אדום, שנסונים צרפתיים ברקע, מצלמה וכל שאר חומרי הגלם המפנקים, חברו יחדיו לאחת ההפקות המענגות ביותר שהפקתי לבדי, לכבודי, בשבילי. שש שעות (טוב, עם המון הפסקות) של זמן איכות חורפי עם עצמי נגמרו בשלוש הברקות חורפיות ומענגות במיוחד.

בישול חורפי. דנה מלמד מבשלת (צילום: דנה מלמד)לזניית נתח קצבים ובייקון

הרעיון להכנת לזניה עם ראגו של נתח קצבים קצוץ לפיסות (ולא של בשר טחון) הגיע מהקצב הנהדר שלי, נדב מיר ממו ומו. אפשר להשתמש גם בנתח יותר זול כמו צוואר, למשל. חשוב לבקש מהקצב שיקצוץ את הבשר דק דק אבל לא יטחון. זה עושה את כל ההבדל.

מצרכים:

לראגו:400 גרם נתח קצבים קצוץ דק50 גרם בייקון קצוץ לקוביות קטנות4 כפות שמן זית משובח1 בצל קטן קצוץ דק1 גבעול סלרי קצוץ דק1 גזר חתוך לקוביות קטנות2 שיני שום קצוצות250 מ"ל רוטב עגבניות שרי (אפשר להשתמש ברוטב מוכן ואפשר להכין - מבשלים עגבניות שרי עם מעט שמן זית עד ריכוך, טוחנים ומעבירים דרך מסננת)עלים מ-2 ענפי טימיןמלח, פלפל שחורמעט מים (לפי הצורך)לרוטב הבשמל:2 כפות חמאה2 כפות קמח2 כוסות חלבמלח, פלפל שחוראגוז מוסקט טרי מגוררכף שמנת חמוצה200 גרם עלי לזניה (יבשים או טריים)150 גרם מוצרלה מגוררת50 גרם פרמז'ן

אופן הכנה:

1. מכינים את הראגו: מזהיבים את הבצל במעט שמן זית, מוסיפים סלרי, גזר ושום ומאדים מספר דקות. מוסיפים את הבייקון ואת נתחי הבשר, וממשיכים לטגן עד שהבשר מאבד מצבעו האדום (הלהבה צריכה להיות גבוהה בזמן שמוסיפים את הבשר). מוסיפים את רוטב העגבניות ושמן הזית, מתבלים במלח, פלפל וטימין. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומעבירים ללהבה נמוכה לבישול של שעה וחצי. אם הראגו סמיך מדי מוסיפים מעט מים. הראגו מוכן כשהבשר רך מאד. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.2. מכינים בשמל: בסיר קטן ממיסים חמאה. מוסיפים קמח ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה את החלב תוך כדי ערבוב כשהסיר מונח על להבה נמוכה. מתבלים במלח, פלפל ומוסקט. מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים עד קבלת רוטב חלק.3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרכיבים את הלזניה: משמנים תבנית מלבנית או תבניות אישיות בשמן זית ומתחילים לבנות שכבות: מנחים דף פסטה בתחתית ועליו יוצקים שכבת ראגו, מפזרים פרמז'ן ומניחים עוד דף פסטה. יוצקים שכבה של בשמל, מגררים עוד פרמז'ן ומניחים עוד דף פסטה ועליו עוד שכבת ראגו. לסיום – מפזרים מוצרלה מגוררת.  שימו לב: אין צורך לבשל את עלי הלזניה, אבל חשוב להקפיד שכל עלה יהיה מכוסה בשכבה של רוטב כדי שיתבשל ויתרכך בזמן האפייה בתנור.4. אופים כ-20 דקות עד שפני הלזניה מזהיבים.» לזניית נתח קצבים ובייקון - לגרסת הדפסהשחיתות. לזניית נתח קצבים ובייקון (צילום: דנה מלמד)

תבשיל בקר עם מנגולד וגזר

מצרכים:

1 ק"ג שריר (אחורי או קדמי)  חתוך לקוביות2 כפות שמן זית1 בצל גדול חתוך קטן4 גזרים קלופים וחתוכים גס1 שורש פטרוזיליה חתוך גס1 שורש סלרי חתוך גס4 שיני שום קלופות2 צרורות מנגולד מופרדים לגבעול ועלים (הכי פשוט לתלוש את העלים ע"י משיכתם מהגבעול עם הידיים)1/3 כוס חומץ בלסמיכף סילאןכף רכז רימונים2 כוסות ציר ירקות (או מים)מלח, פלפל שחור1/2 כפית זרעי כמון (לא חובה)להגשה – שמנת חמוצה (לא חובה)

אופן הכנה:

1. מחממים סיר כבד ורחב, מוסיפים שמן זית וצורבים את קוביות הבשר מכל הצדדדים עד שהוא מאבד מצבעו האדום ומקבל גוון זהוב. מוציאים מהסיר ושמים בצד.2. באותו הסיר מזהיבים את הבצל. בינתיים, קוצצים את גבעולי המנגולד ומוסיפים גם אותם. מוסיפים את שאר הירקות (פרט לעלי המנגולד). מאדים מספר דקות עד הזהבה. מוציאים מהסיר ושמים בקערה בצד.3. לאותו הסיר מוסיפים את הבלסמי ומצמצמים עד קבלת סירופ סמיך. מוסיפים סילאן ורכז רימונים, מחזירים את הבשר לסיר, מערבבים ומוסיפים את הנוזל (ציר או מים). מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה נמוכה לבישול של שעה וחצי.4. לאחר שעה וחצי, מוסיפים לסיר את הירקות, מערבבים וממשיכים לבשל עוד שעה וחצי או עד שהבשר רך. 5. קוצצים גס את עלי המנגולד, מוסיפים לסיר, מערבבים ומבשלים כעשר דקות. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים. מומלץ עם כף שמנת חמוצה.» תבשיל בקר עם מנגולד וגזר - לגרסת הדפסהמי בכלל רוצה לצאת מהבית? תבשיל בקר עם מנגולד וגזר (צילום: דנה מלמד)

מרק חמציץ

מצרכים:

לציר ירקות:1 ליטר מים1/2 בצלכרישה (החלק הלבן בלבד)גזרשורש פטרוזיליהשורש סלרי1/2 צרור פטרוזיליה2 עלי דפנה3 גרגרי פלפל אנגלילמרק:3 צרורות חמציץ4 כוסות ציר ירקות1כוס שמנת מתוקה5 בצלי שאלוט קצוצים דק2 שיני שוםכף שמן זית + כף חמאהמלח, פלפל שחור

1. מכינים ציר ירקות: שמים בסיר את כל המרכיבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה או עד שהירקות מתרככים. מסננים. (למרק משתמשים רק בנוזל)2. שוטפים היטב את החמציץ וקוצצים גס את העלים. את הגבעולים הקשים זורקים.3. מחממים בסיר חמאה ושמן זית ומאדים את בצלי השאלוט. מוסיפים שום ואת עלי החמציץ, מערבבים ומאדים מספר דקות, עד שהחמציץ משנה את צבעו ומתכווץ. 4. מוסיפים את הציר, מביאים לרתיחה ומעבירים לבלנדר. מוסיפים שמנת וטוחנים לנוזל חלק. מתבלים במלח ופלפל ומחזירים לסיר.5. מבשלים עוד 10 דקות, טועמים ומתקנים תיבול.6. להגשה – מזלפים כמה טיפות שמן זית משובח. מומלץ להגיש לצד מקלות טוסט וגבינת ריקוטה פרסקה.» מרק חמציץ - לגרסת הדפסהתהיו בריאים. מרק חמציץ (צילום: דנה מלמד)

*#