טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מסורת מחממת: מתכוני מרקי עוף

מרק העוף נראה פשוט, אבל יש לו אינספור גרסאות - עם קיינדלעך, עם תפוחי אדמה ואפילו עם כופתאות של מוס עוף. מתכונים למרק שפותח את חגיגות ראש השנה בבטן שמחה

תגובות

מרק עוף הוא הרבה יותר מסתם מרק. המאכל המופלא הוא סמל לחמימות ביתית, תרופת סבתא ידועה וספתח חגיגי לארוחה. אם המזל לא שפר עליכם, ואין באמתחתכם מתכון משפחתי שעובר בקפדנות מדור לדור, תוכלו לבחור מתוך הרשימה את זה שיהפוך את שולחן החג לטעים במיוחד.

מצרכים לארבע מנות:את כל המרכיבים אפשר להכין מראש, ולהרכיב לפני ההגשה.

קניידלעך:200 גרם קמח מצה250 מ"ל מים רותחיםקורט מלח20 גרם סוכר2 כפות עלי טימין טריים40 גרם שמן3 חלמונים3 חלבונים

מרק עוף:1 חבילת כרעיים2 גזרים קלופים ופרוסים1 כרישה שטופה וקצוצה גס1 בצל לבן חתוך לרבעים1/2 שורש סלרי חתוך גס1/2 שורש פטרוזיליה חתוך גס1/2 שורש ג'ינג'ר פרוס1/4 צרור טימין2 עלי דפנה2 פלפל אנגלי3 ענפי למון גראס

מוס עוף:200 גרם חזה עוף 100 מ"ל קרם קוקוס1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ1 כף טימין טרי קצוץמלחפלפלקורט סוכר

להרכבת המנה:16 עלי פאק צ'וי או תרד1 בצל ירוק קצוץלמון גראס

אופן הכנה:

קניידלעך:1. מרתיחים את המים עם המלח והסוכר.2. כשהמים רותחים, שופכים על קמח המצה ומעבבים היטב.3. מוסיפים את החלמונים והשמן ומערבבים עד לקבלת עיסה הומוגנית.4. מקציפים חלבונים לקצף רך. 5. מוסיפים למסת החלמונים וקמח המצה, יחד עם עלי טימין טריים. מצננים כשעתיים.

מרק עוף:1. מניחים כרעיים בתוך סיר מלא מים קרים ומביאים לרתיחה למשך שתי דקות.2. מסננים וממלאים שוב במים קרים מוסיפים את הירקות ועשבי התיבול, מלמבד הלמון גראס והג'ינג'ר. 3. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי.4. סוגרים את האש ומניחים למרק "להרגע" כשעה. מסננים במסננת דקה ושומרים עד להגשה.

מוס עוף:1. טוחנים במעבד מזון את חזה העוף עם מעט מלח למחית חלקה.2. מוסיפים, תוך כדי הפעולה, את קרם הקוקוס, הג'ינג'ר וקורט הסוכר וטוחנים למחית הומוגנית.3. מעבירים במסננת דקה ומצננים.4. מרתיחים מים עם מעט מלח, יוצרים בעזרת שתי כפות כופתאות ומחליקים לשלוש דקות אל תוך המים המלוחים. מוציאים ומצננים עד להגשה.

להרכבת המנה:מפזרים בתחתית כל צלחת בצל ירוק ועלי פאק צ'וי. מניחים מעל את הקניידלעך ומוס העוף. מוזגים את המרק בעדינות כדי לא לפזר את מרכיבי המנה. מפזרים כוסברה ומגישים.

» מרק עוף עם קניידלעך, מוס עוף וקרם קוקוס - לגרסת ההדפסה

גורמה ביתי. מרק עוף נוסח מאיר אדוני (צילום: יעל רייף)

מצרכים:חצי ק"ג עצמות וגרונות של עוףחצי ק"ג כנפי עוף נקיות1 גרון הודו נקבה1 כנף הודו2 כרעיים עוף6 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לרבעים לאורכם1 שורש סלרי גדול2 שורשי פטרוזיליה גדולים2 בצלים בינוניים קלופים וחרוצים ב-X5 גבעולי סלרי אמריקאי כולל עלים1 צרור פטרוזיליה1 צרור שמיר5 ענפי תימיןמלח 1 כפית גרגרי פלפל שחור שלמים4 ליטר מים

אופן הכנה:1. שוטפים היטב את חלקי העוף, מכניסים לסיר עם מים קרים, מביאים לרתיחה, מסננים ושוטפים היטב.2. מכניסים את חלקי העוף שוב לסיר עם מים. מכסים חלקית ומביאים לסף רתיחה בבעבוע קל. מבשלים כך רבע שעה. אסור שירתח ממש!3. מקפים את הקצף והשומן המצטברים על פני המרק. ממשיכים לבשל על סף רתיחה עשר דקות נוספות, עד שלא עולה יותר קצף.4. מוסיפים את ירקות השורש, גבעולי הסלרי, התימין, הפלפל השחור ומלח לפי הצורך. מכסים חלקית ומבשלים כשעתיים.5. מקפים שוב. מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר, מבשלים כ-5 דקות נוספות ומסירים מהאש.6. מסננים את המרק (נזהרים שלא להשאיר בתוכו את המשקע שנוצר בתחתית הסיר).7. מפרקים מהכרעיים והכנפיים את בשר העוף ומחזירים למרק יחד עם חלק מהירקות.8. מגישים חם עם אטריות, פתיתים, קרעפלאך, קניידלאַך, מאַנדלאַך (שקדי מרק) או קרוטונים תוצרת בית, או כמובן סתם כך.

» מרק עוף של שמאלץ - לגרסת ההדפסה

קלאסיקה עם טויסט. שמאלץ (צילום: בועז לביא)

מצרכים:

למרק:2 ליטר מים1 עוף שלם במשקל 1.5 ק"ג, מחולק לשמונה (או גרונות, גב עוף וכנפיים)3 גזרים, קלופים וחתוכים גס2 בצלים, קלופים וחצויים1 כרישה, שטופה וחתוכה גס1 שורש פטרוזילה, קלוף1 שורש סלרי, קלוף וחצויצרור פטרוזיליהצרור שמיר

לאטריות:מעט קמח6 ביצים1 צרור פטרוזיליה (העלים בלבד)מעט שמן לטיגון

למלית הקרפלעך:300 גרם בשר בקר, טחון דק1 כפית מלח1/2 כפית פלפל שחור, טחון דק100 גרם פרורי לחם120 גרם בצל, קצוץ דק70 גרם גזר, קצוץ דק או מגורר בפומפיה דקה100 מ"ל מי סודה

לבצק הקרפלעך:1 כוס מים1 כפית מלח2 כוסות קמח2 חלמונים1 כף שמן זית

אופן הכנה:1. שוטפים את העוף במים רותחים ומניחים בסיר את כל החומרים. מביאים לרתיחה עדינה. מבשלים שעתיים.2. מסננים, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

האטריות:1. במעבד מזון או בלנדר טוחנים את הביצים עם הפטרוזיליה, מנפים מעט קמח כדי ליצור בלילה כמו של קרפ.2. יוצקים מהבלילה למחבת טפלון חמה בעזרת מצקת, יוצרים קרפים ומטגנים בחום נמוך על צד אחד בלבד עד להזהבה. מניחים בערימה על קרש חיתוך. מגלגלים את הקרפים וחותכים דק בעזרת סכין חדה לרוחב הרצוי.

הקרפלעך:1. מכינים את הבצק: מרתיחים כוס מים עם כפית מלח. מסירים מהאש ומוסיפים בבת אחת כוס קמח. מערבבים היטב ומעבירים את גוש הבצק שנפרד מהדפנות, למשטח העבודה.2. מוסיפים 1 כוס קמח ולשים היטב. מוסיפים בהדרגה 2 חלמונים ושמן זית, ולשים עד שהבצק גמיש ומוכן לעבודה.3. מכינים את המילוי: מערבבים את כל מרכיבי המילוי ומניחים בצד ל-30 דקות.4. ממלאים את הקרפלעך: חותכים את הבצק לעיגולים, ממלאים, מקפלים לחצי, מדביקים בעזרת מים, וסוגרים את הקצוות יחד. מבשלים במים רותחים ומומלחים עד שהקרפלעך צפים. 5. מוסיפים את האטריות והקרפלעך למרק רק בעת ההגשה.

» מרק עוף עם קרפלעך ואטריות - לגרסת ההדפסה

רק נראה מתוחכם. מרק עוף עם אטריות וקרפלעך (צילום: מאשה סקילי)

מצרכים:עוף שלם מחולקחצי קילו עצמות2 גזרים2 בצלים1 תפוח אדמהצרור שמירצרור פטרוזיליהצרור עלי סלריכף אבקת מרק עוףמלח

אופן הכנה:1. מבשלים את העוף והעצמות בסיר עם מים עד לרתיחה.2. בסיום ההרתחה מוציאים את התכולה ושופכים את המים. מוסיפים מים חדשים, מכניסים את העוף והעצמות ומחזירים לאש.3. כעבור חצי שעה מוסיפים את שאר המרכיבים (אחרי ניקוי וחיתוך) וממשיכים לבשל כ-45 דקות.4. מסננים את המרק, וממשיכים לצמצם על אש נמוכה למשך עוד חצי שעה.

» מרק עוף נוסטלגי - לגרסת ההדפסה

מחמם את הבטן. סנדר (צילום: יח"צ)

*#